تولید انرژی از زباله های تر

گفتگویی کوتاه با سمیه اکبری، بنیانگذار استارتاپ انرژاین

سمیه اکبری بنیانگذار استارتاپ انرژاین متولد۱۳۶۱ و فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد رشته مکانیک گرایش تبدیل انرژی است. او کارشناسی‌ را هم  در رشته مکانیک گرایش ساخت و تولید خوانده است.

اکبری درباره راه‌اندازی این استارتاپ گفت: «ایده اولیه این استارتاپ توسط مادرم در سال ۸۸-۸۹ مطرح شد. با پیگیری‌ها و پشتکار بسیار توانستیم ایده را عملی کرده و دستگاهی را تولید کنیم که در منزل به صورت نیمه صنعتی و صنعتی قابل استفاده است. این دستگاه در واقع زباله‌های تر غیر پلاستیکی را دریافت کرده و آب، برق و گاز تولید می‌کند . برای حالت خانگی ظرفیت آن ۱۰ کیلوگرم در روز است. این ۱۰کیلوگرم زباله، ۴ متر مکعب گاز، ۲ کیلووات برق، ۲.۵ لیتر آب و ۶.۵ کیلو کود نیز تولید خواهد کرد.»

او در ادامه صحبت‌های خود اضافه کرد: «معمولا هرفرد با ورود به یک کار جدید با چالش‌های ناشی از کمبود تجربه در آن زمینه مواجه می‌شود. به این دلیل که انسان به همه علوم اشراف کامل ندارد. ما سعی کردیم با رفتن به کلاس‌ها، دوره‎‌ها، پرسیدن از اساتید صاحب تجربه و فن، شرکت در سمینارها و خواندن کتاب‌ها بتوانیم ضعف‌های تجربی را برطرف سازیم.»

بنیان‌گذار انرژاین با اشاره به جذب سرمایه بیان کرد: «تاکنون جذب سرمایه‌ای نداشته‌ایم و تمام کارها براساس سرمایه شخصی انجام گرفته است . به دنبال جذب سرمایه نیز هستیم اما مسئله مورد اهمیت این است که سرمایه‌گذار حامی در همه زمینه‌ها جذب کنیم. ما هنوز مرحله تولید انبوه را آغاز نکرده‌ایم به همین سبب به نقطه سربه‌سر نیز نرسیده‌ایم. پیش‌بینی ما این است که بعد از جذب سرمایه کمتر از یک سال ونیم بعد به نقطه سربه‌سر خواهیم رسید.»

وی یکی از مشکلات اکوسیستم را دریافت مجوز دانست و گفت: «دریافت مجوز از سمت وزرات معدن بسیار زمان‌گیر بود. اداره استاندارد هم همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهد. جذب سرمایه یکی دیگر از مشکلات ما در این حوزه است که همچنان با آن درگیر هستیم. نکته بسیار مهم و چالشی که در این حوزه وجود دارد فرهنگ‌سازی در رابطه با استفاده از این دستگاه‌ است. درواقع مردم باید با دستگاه آشنا شوند و احساس نیاز کنند تا این دستگاه مورد استفاده قرار گیرد.»

اکبری در پایان با اشاره به فرهنگ نخبه کشی در ایران اظهار کرد: «با توجه به تجربه‌ای که دارم، از ارگان‌های دولتی انتظار کمک‌های مادی نمی‌توان داشت اما در زمینه معنوی سعی کنند فرهنگ نخبه‌کشی را در ایران کاهش دهند.»

گفت‌وگو: هدی فالنجی

 

مطالب مرتبط:
۲ نظرات
  1. حسین امیرزاده می گوید

    چقدر کار جالبی انجام می‌دهند امیدوارم هر چه زودتر به نتیجه مطلوب برسند

  2. Leyla hashemi می گوید

    چقدر خوبه این کارشون… امیدورام پیشرفت کنند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.