تضاد قوانین دست‌وپاگیر با خلاقیت

گفت‌وگو با مهرداد صادق‌زاده، بنیان‌گذار استارتاپ چارچرخ

استارتاپ چارچرخ پلتفرمی است که در حوزه ارائه خدمات اضطراری خودرو و نگهداری آن فعالیت می‌کند. مهرداد صادق‌زاده، ۲۹ ساله و بنیان‌گذار این استارتاپ است. او مدرک کارشناسی ارشد مهندس مواد و MBA دارد و فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف است.

صادق‌زاده درباره شکل‌گیری ایده این استارتاپ توضیح داد: «ما تجربه کاربران درباره تعمیرگاه‌های خودرو، خرابی‌ ماشین‌ در خیابان، نبود یک مرجع واحد برای تعرفه هزینه‌ها و شکایت مشتریان از مراکز خدمات را بررسی کردیم. به این صورت نیاز به وجود سامانه‌ واحدی برای ارائه خدمات و شفافیت قمیت‌ها در این زمینه‌ را دیدیم و کار روی برنامه راه‌اندازی آن را شروع کردیم.»

او در گفت‌وگو با خبرنگار آی‌چیزها به دشواری‌های راه‌اندازی استارتاپ در حوزه خودرو پرداخت و بیان کرد: «یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، نحوه قانون‌گذاری در حوزه خودرو است. وجود مافیا و رانت‌ها، ورود استارتاپ‌ها به صنعت خودرو را بسیار سخت می‌کند. یکی دیگر از مشکلاتی که ما با آن روبرو شده‌ایم کارکردن با شتاب‌دهنده‌ها و نحوه ارائه خدمات آن‌ها بود.»

روند جذب سرمایه در چارچرخ

صادق‌زاده با اشاره به جذب سرمایه برای چارچرخ، گفت: «سال ۹۶ در دانشگاه تهران با یک سرمایه‌گذار فرشته (Angel investor) آشنا شدیم. او از ایده چارچرخ استقبال کرد و بعد از جذب سرمایه کوچکی که از او داشتیم، استارتاپ چارچرخ راه‌اندازی شد. در مرحله بعد، در سال ۹۷ یک وام موقت برای رشد استارتاپ چارچرخ گرفتیم و تمام آن مبلغ را در همین راستا استفاده کردیم.»

او در ادامه صحبت‌‌هایش تاکید کرد که تا دو ماه آینده، چارچرخ راند اول سرمایه را جذب خواهد کرد و هدف از این جذب سرمایه هم توسعه و انجام فعالیت‌های بازاریابی برای این استارتاپ است.

بنیان‌گذار استارتاپ چارچرخ از نقش و جایگاه رویدادهای بزرگ اکوسیستم استارتاپی برای شناخته شدن استارتاپ‌ها صحبت کرد و گفت: «با توجه به شرایط اقتصادی کشور و بازار راکد در همه زمینه‌ها، استارتاپ‌ها به عنوان تیم‌های جوان در حال فعالیت هستند اما از آن‌ها آنطور که باید و شاید حمایت نمی‌شود و قانون‌های شفافی در زمینه تکنولوژی وجود ندارد. در چنین شرایطی، رویدادهای استارتاپی زمینه معرفی این تیم‌‌‌ها را فراهم می‌کند تا با آشنایی با یکدیگر و تشکیل گروه‌ها و کامیونیتی‌ها، بتوانند از هم فعالیت‌های تیم‌های جوان مانند خودشان حمایت کنند. به عقیده من رویدادها مانند مسکن در اکوسیستم عمل می‌کنند و اگر  چنین رویدادهایی برگزار نشود، استارتاپ‌ها از بین خواهند رفت.»

مطالب مرتبط:

مهمترین چالش‌ استارتاپ‌ها در اکوسیستم ایران چیست؟

صادق‌زاده درباره چالش کار تیمی در اکوسیستم استارتاپی ایران نیز صحبت کرد و گفت: «زمانی که تمام اعضای تیم از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر هستند و از معلومات بالایی برخوردارند، تن به کار تیمی نمی‌دهند و ایجاد هماهنگی بین آن‌ها بسیار سخت می‌شود.»

او همچنین به نحوه قانون‌گذاری دستگاه‌های دولتی به عنوان یکی از مشکلات اساسی اکوسیستم اشاره کرد و در این زمینه توضیح داد: «ماهیت استارتاپ‌ها بر اساس خلاقیت است. آن‌ها با نو‌آوری‌های خود سعی‌ می‌کنند که خدمات جدیدی به مردم ارائه دهند اما قوانین دست‌وپاگیر در تضاد با خلاقیت است. قوانین موجود برای کسب‌وکارهای جدید و استارتاپ‌ها بسیار قدیمی و دست‌وپاگیرند. به عنوان یک استارتاپ، خواسته من از دولت تسهیل کردن قوانین موجود است.‌»

بنیان‌گذار استارتاپ چارچرخ در پایان اضافه کرد: «استارتاپ‌ها شرکت‌های کوچکی هستند که با هدف رفع نیازهای مردم به وجود آمده و مشغول فعالیتند. آن‌ها برای زنده ماندن و موفقیت به حمایت تک‌تک مردم و نهادها نیاز دارند.»

گفت‌وگو: زهرا قنبری

1 نظر
  1. امیرعلی صادق نیا می گوید

    امیدوارم رشد کنید بچه ها کارتون جای پیشرفت داره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.