اپلیکیشن ارلینگ و پیشبینی زودهنگام زلزله در گفتگو با فرزاد عظیما، بنیان‌گذار ارلینگ

ارلینگ به عنوان یکی از استارتاپ‌های شرکت کننده در دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند با ارائه سرویس هشدار زودهنگام و پیش‌بینی زلزله از ۱ دقیقه تا چند روز قبل، حضور داشت. اپلیکیشن ارلینگ با استفاده از شبکه گوشی‌های تلفن همراه، علائم را دریافت و با تحلیل داده‌های دریافتی، احتمال زلزله را پیش‌بینی و اعلام می‌کند. همچنین اپلیکیشن ارلینگ توسط انجمن‌ جهانی پارک‌های علم و فناوری به عنوان تکنولوژی‌ای که جهان را تغییر می‌دهد معرفی شده است. به بهانه شرکت این استارتاپ در این رویداد با فرزاد عظیما، بنیان‌گذار ارلینگ گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

از شکل گیری ایده

فرزاد عظیما، بنیان‌گذار ارلینگ، روند تکامل این ایده را اینطور شرح می‌دهد: «سال ۲۰۱۳ ایده ارلینگ به وجود آمد و تست‌های اولیه مربوط به شتاب‌سنج‌های تلفن‌های همراه انجام شد، ۲۰۱۴ ایده فاز جدی‌تری به خود گرفت، سال ۲۰۱۵ به صورت تمام وقت روی پروژه کار شد و در همین سال بود که جایزه استارتاپی منابع طبیعی گرگان را دریافت کردیم و نهایتاً سال ۲۰۱۶ از طریق شتاب سنج موبایل‌ها به هشدار زودهنگام زلزله دست پیدا کردیم.»

میزان و نحوه پوشش دهی ارلینگ

عظیما با اشاره به اینکه ارلینگ حدود ۲۶۰ نقطه از ۴۰ کشور جهان را پوشش داده است، بیان می‌کند: «در برخی نقاط ما با دقت بسیار خوبی پیش‌بینی داشته‌ایم اما متأسفانه زمین‌شناسی حوزه‌ای است که کلاً نتوانسته است با تکنولوژی پیش رود و با اینکه مفاهیم و اتفاقات تکنولوژیک زیادی در جهان رخ داده است ولی کارشناسان این حوزه هنوز موفق نشده‌اند با آنها ارتباط بگیرند و معتقدند و دائما تکرار می‌کنند که امکان پیش‌بینی زلزله صفر است.»

اپلیکیشن ارلینگ
داشبورد تحت وب هاب جهانی مدیریت بحران Earling

بنیان‌گذار ارلینگ می‌گوید:‌ «کلا ۴ کشور در جهان این امکان را دارند؛ سیلیکون‌ولی و منطقه دیگری در امریکا، ایتالیا، مکزیک و ایران. این پروژه در کشورهای دیگر به دلیل مسائل فنی متوقف شده‌اند ولی ما همچنان مشغول به کار هستیم. با این اوصاف سازمان‌هایی که باید کار ما را تأیید کنند اصولا تکنولوژی را قبول ندارند و حتی حاضر به بحث در این رابطه نیستند.»

داشبورد ارلینگ
نقشه پوشش Earling- رنگ آبی پررنگ نقاطی که طی ۸ ماه گذشته هشدار پیشبینی زلزله دریافت کرده‌اند. رنگ آبی کمرنگ، نقاط تحت پوشش هستند که یا طی ۸ ماه گذشته وضعیت جدی نداشته‌اند و یا اینکه Earling امکان صدور هشدار را به دلایل مختلف در اختیار نداشته است.

بزرگترین دغدغه ارلینگ در اکوسیسم استارتاپی

او در همین رابطه اضافه می‌کند استارتاپ بدون تمرکز نابود می‌شود، به همین دلیل، ما کلا پروژه‌های دیگر را کنار گذاشتیم و تا امروز هم با سرمایه شخصی پیش رفتیم؛ زمانی هم که یک سرمایه‌گذار به پروژه علاقمند می‌شود، در مرحله مشورت با زمین‌شناس، به او می‌گویند که زلزله غیرقابل پیش‌بینی است و تمام مذاکرات بی‌نتیجه می‌ماند.

بنیان‌گذار ارلینگ از دغدغه‌هایش می‌گوید و اشاره می‌کند: «در اکوسیستم استارتاپی، شاهد افزایش ریسک‌پذیری و در عین حال شفافیت فرایندها هستیم ولی متاسفانه نیروهای انسانی که با هزینه‌های بالا در کشور رشد می‌کنند، بعد از مدتی به دلایل شرایط موجود به فکر رفتن به یک شتابدهنده یا کشور خارجی می‌افتند. در مورد خودمان هم اگر بخواهم توضیح بدهم باید بگویم ما هم از کشورهای مختلف اعلام آمادگی برای همکاری داشته‌ایم ولی اولویت ما ماندن و خدمت در ایران است.»

او در رابطه با برگزاری نمایشگاه‌ها می‌گوید: «در برگزاری نمایشگاه‌ها، تجمعی از گوناگونی تخصص‌ها است که آن را شگفت‌انگیز می‌کند، مانند اتفاقی که در نمایشگاه تهران هوشمند افتاد.»

مصاحبه و تنظیم: عالیه عزتی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.