۱۰ دغدغه همیشگی یک ذهن کارآفرین

استرس و اضطراب یار همیشگی کارآفرینان

کارآفرین بودن برای هرکسی موقعیتی ممتاز است. کارآفرین مسئول رهبری همکاران، تصمیم‌گیری، و همگام‌سازی فعالیت‌ها با مقدرات کسب‌وکار است و البته مهم‌تر از همه این‌ها او احتمالا بخش بزرگی از اندوخته مالی خود را برای انجام کارش به میدان آورده ‌است. همه این مسائل اضطراب‌آور در مقایسه با اینکه به‌عنوان کارفرما مسئولیت کسب‌وکار خود را نیز به عهده دارد کم‌اهمیت به نظر می‌رسد. همزمان زاویه نگاه کارآفرین بین چالش با مسائل و یا تمرکز بر روی آن‌ها در نوسان است. مسائلی که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد بیش از سایر موارد موجب ایجاد فشار بر کارآفرینان می‌شود:

۱. دسترسی به سرمایه:

سرمایه محرک انجام کارهاست. حتی اگر کسب‌وکاری روی کاغذ سودآور باشد، کارآفرین باید سرمایه در گردش کافی برای پرداخت دستمزدها و هزینه‌ها داشته باشد. داشتن بالاترین سرمایه در گردش و دریافت وام و خطوط اعتباری یکی از بزرگ‌ترین موارد ایجاد اضطراب برای کارآفرینان است.

۲. وعده‌های محقق‌نشده:

کارآفرینان نمایه شرکت‌های خود هستند. اگر دروغ بگویند یا صداقت به خرج ندهند اعتبار کاری خود را مخدوش می‌سازند. حتی خطاهای کوچک هم می‌تواند خساراتی را متوجه نام آن‌ها کند. وقتی کارآفرینی وعده‌ای می‌دهد تا زمانی که آن را عملی نساخته در معرض فشار است.

۳. گلوگاه‌ها:

وقتی گروه اجرایی در انتظار تصمیم‌سازی از سوی کارآفرین است که منجر به اتمام یک مرحله و ورود به مرحله بعدی کار می‌شود، اضطراب افزایش می‌یابد. در این شرایط و با ملاحظه مسئولیت‌های فراوان، کارآفرین حس می‌کند که یک گلوگاه برای کاهش فشار است.

۴. تصمیم‌سازی:

کارآفرینان در گذر زمان با اعتماد بیشتری تصمیم می‌گیرند. اما فشار تصمیم‌گیری پدیده‌ای است که تاثیر منفی بر روی سلامت کارآفرین می‌گذارد. تداوم این فشار حتی اگر تصمیمات به‌سرعت اتخاذ شود، موجب بروز اضطراب می‌شود.

۵. قدرتمند ماندن همچون یک رهبر:

وظیفه کارآفرین به‌عنوان رهبر سازمان این است که حتی در شرایط بحرانی سازمان، آرام و مثبت و مسلط بماند. در غیر این صورت دیگران دچار اضطراب می‌شوند و کارآیی کمتری خواهند داشت. حفظ نقش رهبری کاری سخت و همراه با فشار است اما برای حفظ منافع جمع ضروری است.

مطالب مرتبط:

۶. تعهدات:

کارآفرینان با مشکل کمبود وقت روزانه مواجه هستند. افرادی را که باید ملاقات کرد، تحقیقاتی را که باید انجام داد، همایش‌هایی که باید در آن‌ها شرکت کرد، کارهایی که باید تکمیل شوند، به‌سرعت روی هم انباشته می‌شوند. حتی در صورت عشق به کاری که انجام می‌شود، جدول کاری فشرده فرصت فکر کردن را محدود می‌سازد و موجب افزایش فراوان اضطراب می‌شود.

۷. مشتریان:

بهترین راه برای پایدار کردن یک کسب‌وکار جریان متنوع درآمدی از منابع چندگانه است. متاسفانه در بازار امروزی بیشتر منابع وابسته به یک منبع است. در این صورت حفظ رابطه با این نوع مشتریان به اولویت کارآفرینان تبدیل می‌شود. هر کارآفرین بالاخره یکی از این نوع مشتریان را تجربه می‌کند.

۸. ارائه کارها:

ارائه کارها فرصت‌های زیادی را به همراه می‌آورد. صحبت در یک همایش موجب معرفی نام سازمان می‌شود و می‌تواند توجه افراد زیادی را جلب کند و موقعیت‌های زیادی را برای سازمان ایجاد کند. نگرانی از عدم موفقیت در حفظ اعتبار کاری به جای بهبود آن همواره دلهره بزرگ کارآفرین است.

کارآفرینان نمایه شرکت‌های خود هستند. اگر دروغ بگویند یا صداقت به خرج ندهند اعتبار کاری خود را مخدوش می‌سازند. حتی خطاهای کوچک هم می‌تواند خساراتی را متوجه نام آن‌ها کند. وقتی کارآفرینی وعده‌ای می‌دهد تا زمانی که آن را عملی نساخته در معرض فشار است.

۹. حفظ استعداد برتر:

بسیاری از کارآفرینان می‌دانند که یک تیم کاری می‌تواند موجب شکست یا موفقیت کسب‌وکارشان شود. اگر گروهی را به کار گرفته‌اید، در کنار توقع انجام کارها در زمان مناسب، به آن‌ها نیز اعتماد و از آن‌ها تقدیر کنید. اما یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها این است که چگونه آن‌ها را همچنان در گروه کاری خود حفظ کنیم. کسب‌وکارهای کوچک توان تحمل خروج اعضای تیم را ندارند و گاه حتی خروج یک نفر می‌تواند سیلی را ایجاد کند که کل کار را مختل سازد.

۱۰. ناشناخته‌ها:

با وجود همه تجارب و تحقیقاتی که ممکن است انجام شده باشد، طی زمان می‌توان با عوامل ناشناخته و شرایط مبهمی مواجه شد که کسب‌وکار کارآفرین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مواجهه با چنین مواردی برای همه دلهره‌آور است. کارآفرینان نمی‌دانند چه زمانی از جانب رقیبی ناشناس، فناوری جدید، یا یک اتفاق و تصادف همه چیز تغییر می‌کند.

اگر به‌تازگی وارد دنیای کارآفرینی شده‌اید خود را از همه این دلهره‌ها بیرون بکشید و اجازه ندهید بر شما مسلط شوند. پیشاپیش آنچه شما را به لرزه درمی‌آورد شناسایی کنید و احتیاط‌های لازم را به خرج دهید. مراقبه و ورزش و گذراندن اوقاتی خارج از دفتر کار می‌تواند در مسیر مدیریت اضطراب‌هایی که کارآفرینان هرروز با آن مواجه هستند مفید باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.