۱۰۰استارتاپ در ۶ ماه اول فعالیت خود، دو و نیم میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرد

نشست خبری رویداد ۱۰۰استارتاپ ۲۷ بهمن در محل شعبه اول پارادایس برگزار شد

مسئولین ۱۰۰ استارتاپ بعد از فعالیت ۵ ماه خود، گزارشی از عملکرد چندماه گذشته‌شان ارائه دادند. این مجموعه با ابتکار عمل موسسه دانش‌بنیان برکت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی و سرمایه‌گذاری چند صندوق خصوصی و حاکمیتی دیگر با هدف سرمایه‌گذاری سالانه ۲۰ میلیارد تومان روی ۱۰۰ استارتاپ مرحله بذری و پیش‌بذری راه‌اندازی شده است.

به گفته محمد یاراحمدی، طبق این گزارش ۲۰ تیم از مجموعه ۱۴۷ استارتاپی که غربال شده بودند، در آذر ماه داوری شدند، ۵ تیم ابر، فناسا، مدوپد، اسمارت مدیکو و دست به رنگ برای سرمایه‌گذاری انتخاب و ۲.۵ میلیارد روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شد.

او در ادامه با اشاره به فرایند سرمایه‌گذاری تیم‌ها گفت: « برنامه سرمایه‌گذاری باید سریع انجام می‌شد، که بعد از یک ماه از درخواست تیم به سرمایه‌گذاری برسیم؛ با این حال به دلیل حجم زیاد درخواست‌هایی که پس از رویداد داوری آذرماه نیز به اوج رسید، کمی بررسی غیرحضوری تیم‌ها طولانی شد. ضمن اینکه قراردادها و فرایندهای ۱۰۰ استارت‌آپ نیز در چندماه اخیر بازنگری و اصلاح شد. نکات مدنظر هم‌سرمایه‌گذاران و فرایندها آنها و شیوه تعامل تیم‌ها در فرایند سرمایه‌گذاری نیز از دیگر دلایلی بود که کمی فرایند سرمایه‌گذاری ما را طولانی‌تر کرد. مجموع مبلغ نهایی سرمایه‌گذاری تا الآن ۲.۵ میلیاردتومان است که تا پایان سال ۹۸ این رقم به ۴ میلیاردتومان می‌رسد.»

او در ادامه درباره تیم‌هایی که در مرحله داوری کنار گذاشته شده‌اند، اضافه کرد: «علاوه بر استارتاپ‌هایی که روی آنها سرمایه‌گذاری می‌کنیم باقی گروه‌های که بررسی و در داوری سرمایه‌گذاری رد می‌شوند هم برای ما ارزشمند هستند. قصد داریم در سال آینده برای تیم‌هایی که موفق به جذب سرمایه نشدند دوره‌های آموزشی و مشاوره به منظور بازپروری و بازگرداندن آنها به فرایند سرمایه‌گذاری برگزار کنیم.

به گفته یاراحمدی ۱۰۰ استارتاپ برای تامین بذرمایه با هم‌سرمایه‌گذاری دیگر صندوق‌های جسورانه و سندیکاهای سرمایه‌گذاران فرشته (مانند کارایا) و همکاری جمع‌سپاری‌ها (مانند نیک‌استارتر) و شتابدهنده‌ها عمل می‌کند. او در این‌باره توضیح داد: «این مدل به ما اجازه می‌دهد که علاوه بر تامین بذرمایه بالاتر از چک‌سایز اختصاصی ۱۰۰ استارتاپ و بیشتر از ۱ میلیارد تومان، ریسک سرمایه‌گذاری باقی نهادها مانند صندو‌ق‌های جسورانه خصوصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاران فرشته را پوشش دهیم و در عین حال نهادهای بیشتری را در ۱۰۰ استارتاپ و رسالت فعال‌سازی لایه بذری شریک کنیم. در حال حاضر برای هم‌سرمایه‌گذاری در ارتباط نزدیکی با اسمارت‌آپ، کارایا، آمن، تریگ‌آپ و بهمن هستیم.

وی ادامه داد: «تاکنون در صندوق اختصاصی ۱۰۰ استارتاپ وضعیت ۱۹ میلیاردتومان از صندوق مشخص شده است. از این بین تعهدات مالی صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان، صندوق پژوهش و فناوری یزد، صندوق پرشین داروی البرز،‌ شناسا و رویش به صندوق ۱۰۰ استارت‌آپ پرداخت شده است. فرایندهای انجام تعهدات معاونت مالی ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی هم در حال انجام است. البته به دلیل تاخیر در تصمیم‌گیری و انجام تعهدات مجبور شدیم تبیان و ایران‌خودرو (صندوق سلیم) را که پیش از این اعلام آمادگی کرده بودند از دایره شرکای خود خارج کنیم. سهم ۴ میلیارد تومانی معاونت علمی نیز به طور اختصاصی برای سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های حوزه زنان و خانواده و استارتاپ‌های با هم‌سرمایه‌گذاری بانوان اهرم خواهد شد.»

یاراحمدی با اشاره به فعالیت‌های استانی این مجموعه توضیح داد: «ما فعالیت خود را از آذرماه شروع کردیم و در این ۶ ماه فقط به تهران بسنده نکرده و از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری و استارتاپ‌های شهرهای دیگر، در استان‌های دیگر فعالیت کرده‌ایم. تاکنون با صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی، سیستان بلوچستان صندوق پژوهش فارس، یزد و اصفهان مذاکراتی داشته‌ایم و همکاری با برخی از آنها قطعی شده است‌.»

دومین رویداد سکوی پرتاب

به گفته روابط عمومی استارتاپ۱۰۰ رویداد سکوی پرتاب هفتم و هشتم اسفند برگزار می‌شود. یاراحمدی دراین باره توضیح داد: «برای دور جدید داوری ما شاهد ۲۶۸ ثبت‌نام جدید بودیم که از بین آنها ۱۳۵ تیم موردقبول واقعه شد، که از بین آنها ۷۸ تیم در این رویداد داوری می‌شوند و  سرمایه‌گذاران می‌توانند تیم‌ها را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند. ادونچرز، اسمارت‌آپ، شناسا، صندوق توسعه کارآفرینی بهمن، کارایا از جمله سرمایه‌گذارانی هستند که در این رویداد اعلام آمادگی کردند و حضور می‌یابند. رویداد نشان دیگر رویدادی است که هفتم و هشتم اسفند برگزار می‌شود و تیم‌ها می‌توانند در آن از مشاوران و منتورهای ارشد اکوسیستم استفاده کنند.

معرفی باهمستان ۱۰۰ استارتاپ

یاراحمدی درباره باهمستان توضیح داد: «۱۰۰ استارتاپ مدل فعالیت خود را توزیع شده و متکی بر شبکه‌ای ارتباطی بنا کرده است؛ در چنین مدلی اگر قرار به حضوری فیزیکی باشد بیش از نیاز به ساختمانی برای فضای کار اشتراکی یا … که از طریق شبکه همکاران تامین می‌شود به یک Community Space و فضایی برای تعامل و رویداد احتیاج داریم. با همین ایده با همکاری موسسه دانش‌بنیان برکت ساختمان «باهمستان ۱۰۰ استارت‌آپ» به عنوان سومین ساختمان دهکده کارآفرینی باغ بهشت بعد از شعبه اول پارادایس هاب و شتابدهنده هاردتک بنا شده است.» باهمستان در زیربنایی ۹۷۰ مترمربعی و با ۱۴۰۰ مترمربع مساحت کل ساخته شده است که ۴۵۰ مترمربع آن به فضای چندمنظوره و مسطحی اختصاص یافته که مناسب برگزاری رویدادها و همایش‌هایی با جمعیتی تا ۴۰۰ نفر و نمایشگاه یا کارکرد به عنوان فضاهای کار اشتراکی موقت مناسب رویدادهای بوت‌کمپ و … است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.