خسارت از دست رفتن فرصت بیت‌کوین روز به روز بیشتر می‌شود.

دورهمی فعالان حوزه بلاکچین و رمزارزها در اسفند ماه ۹۹ برگزار شد

این رویداد که به همت جمعی از فعالان صنفی و بنیان‌گذاران کسب‌وکارهای این حوزه به شکل یک دورهمی یک ساعته صمیمی و با رویکرد بررسی چالش‌های پیش رو برگزار شد

در این مطلب مشروح صحبت‌های علی میزانی اسکویی مدیرعامل شرکت فیکاس سوئیس و کارآفرین حوزه بلاکچین در این رویداد را می‌خوانید.

ابتدا خودتان را معرفی کنید و کمی از فعالیت‌هایتان در حوزه کریپتوکارنسی در سال گذشته برایمان بگویید

بنده علی میزانی اسکویی هستم، مدیرعامل شرکت فیکاس سوئیس، البته درگذشته بنیانگذار شرکت سی‌تکس بودم، ولی نزدیک به دو، سه سال است که شرکت فیکاس را در کشور سوییس راه‌اندازی کرده‌ام.

چیزیی که در وهله اول برایم جالب بود اکوسیستم خوبی بود که در سوئیس وجود داشت و ما به کمک این اکوسیستم توانستیم این کار بزرگ را برای اولین‌بار در دنیا ارائه بدهیم. منظورم از این کاربزرگ یک صندوق سرمایه‌گذاری کریپتوکارنسی است که به شکل فعال، بر روی بورس سوئیس و بورس اروپا لیست شده و توسط تمامی بانک‌ها و بروکرهای سرتاسر دنیا قابل خرید است. این اولین‌بار در دنیا است که شما می‌توانید یک سبد مدیریت‌شده که در بورس لیست شده است را، به‌راحتی خریداری کنید.(نه فقط یک ایندکس‌فاند (index fund) و یا فاندی(fund) که شما بتوانید از آنجا بیت‌کوین بخرید) شبیه خرید سهام اپل، دوستان به راحتی می‌توانند به بانک رفته و خریدشان را انجام دهند. در پست سیستم هم که سیستم‌ها و تیم‌های دادوستد (trade) ما وجود دارند. در طی همین چند ماه اخیر موفق شده‌ایم از این طریق سودهای خیلی خوبی را به مشتریانمان بدهیم. خیلی دوست داشتم این اتفاق در بورس ایران بیفتد ولی تلاشمان بی‌نتیجه‌ بود و با این موضوع موافقت نشد. درمقابل در سوییس اکوسیستم خیلی خوبی وجود دارد. در همان ماه اولی که من به اینجا آمدم ازطرف دولت به‌عنوان کارآفرین هدیه‌ای به من دادند و به خوبی از ما حمایت کردند تا این ساختار پا بگیرد. این بود عمده فعالیت من در سال گذشته در حوزه کریپتوکارنسی .

   چه شد که تصمیم گرفتید فعالیتتان در حوزه رمزارزها و بلاک‌چین را به خارج از فضای ایران منتقل کنید؟ چه محدودیتی در داخل ایران وجود داشت که شما را به چنین عکس‌العملی واداشت؟ و یا شاید هم محدودیتی وجود نداشته است و دلیل دیگری برای مهاجرت دارید؟ 

  در طی چهار سال گذشته ما با مشاوره‌هایی که انجام دادیم توانستیم کار موفقی را انجام بدهیم. به‌موقع وارد شدیم، پیش‌بینی‌های درستی داشتیم و افراد زیادی توانستند به سودهای زیادی دست پیدا کنند. زمانی که قیمت بیت‌کوین ۷۰۰دلار بود پیش‌بینی کردیم ۴ هزاردلار خواهد شد و همین اتفاق هم افتاد. در اواخر سال ۲۰۱۷ زمانی که ۱۸‌هزار دلار بود، پیش‌بینی کردیم که در طی دو سال آینده به یک‌پنجم می‌رسد و دقیقاً همین اتفاق هم افتاد. مطابق با پیش‌بینی ما در اواخر سال ۲۰۲۰ قیمت آن به ۲۰هزار دلار رسید. اتفاقاتی افتاده است که بیت‌کوین دارد به سمت ۲۰۰ هزار و ۳۰۰ هزار دلار می‌رود و در چهار ماه آخر سال ۲۰۲۱ این اتفاق خواهد افتاد.

من این مارکت را همیشه یک فرصت بزرگ می‌دانستم و از همان سال ۲۰۱۵ که تبلیغات عمومی آن را شروع کردیم خیلی دوست داشتم که کشور از این فرصت استفاده بکند. کمک‌گرفتن از این موضوع حتی می‌توانست ای.تی.پی کشور را تکان بدهد. همانطور که ژاپن توانست ای.تی.پی ‌اش را متحول کند. دو روز پیش یکی از وکلای قانون‌گذار فرانسه گفته است که اگر بیت کوین نخریم، در طی پنج تا ده‌سال آینده دولتمان ضعیف خواهد شد. این‌ها صحبت‌هایی بود که ما در طی سمینارها و همایش‌هایی که پنج سال پیش در ایران برگزار شد مطرح می‌کردیم. ولی از آنجایی که نتیجه‌ای حاصل نشد و از آنجایی که معتقد بودم فرصت دارد از دست می‌رود تصمیم گرفتم در صحنه بین‌الملل به فعالیت ادامه بدهم. در کشور سوییس از همان ابتدا از این ایده استقبال کردند و شرکت فیکاس به اولین activity manage etp دنیا تبدیل شد. کاری که در آمریکا نتوانسته بودند انجام بدهند و خیلی هم تعجب کرده بودند که ما چطور موفق به انجام آن شدیم. موفقیت ما به این دلیل بود که محیط سوئیس و به‌خصوص شهر زوک، محیط بسیار حمایتگری است. هدف من این بود که یک زیرساختی فراهم کنم و آن را تا سطح بین‌المللی گسترش بدهم. تا به اینجا اتفاقات خوب زیادی افتاده است و مؤسسات زیادی کم‌کم دارند وارد شرکت فیکاس می‌شوند و در اینجا سرمایه‌گذاری می‌کنند. خیلی دوست داشتم این کار را در ایران عزیزترازجان هم انجام بدهم ولی فعلاً که از این آرزو تنها برایم حسرت مانده است. حالا قیمت بیت کوین معادل ۲۰ میلیارد دلار است. اگر به موقع اقدام کرده بودیم الان در صندوق ارزی کشورمان ۲۰ میلیارد دلار ذخیره داشتیم. در حال حاضر یک مجموعه فیلم هم در دست تولید دارم با این امید که این فرصت سوزی‌ها در یک جایی تمام بشود. هنوز خیلی‌ها مفاهیم این حوزه را نمی‌دانند و این آزاردهنده است. امیدوارم که فعالین حاضر در این حوزه بالاخره بتوانند صدایشان را به گوش مسئولین برسانند. با این‌حال همه کسانی که تا به امروز در این زمینه اطلاع‌رسانی و سرمایه‌گذاری کرده‌اند به ارزآوری در مملکت کمک کرده‌اند ولی خیلی بیشتر از این‌ها می‌شد عمل نمود.

 به طور خلاصه شمایی از آنچه در ایران گذشت و فعالیتتان در کشور دیگر در زمینه خلق ارزش را برایمان ارائه دادید. به عنوان آخرین سوال حمایت‌های کشور سوییس که درحال حاضر در آن ساکن هستید، از چه جنسی بوده است؟ چه اقداماتی انجام شد که توانست اعتماد شما را جلب کند تا سرمایه خود را به این کشور آورده و در آن ارزش آفرینی بکنید؟ 

فقط یک چیز! درست است که دوستان به من محبت داشتند و به‌عنوان کسی که در حوزه بلاک‌چین در این کشور کارآفرینی کرده است هدیه‌ای به من دادند، ولی این‌ها اصلا برای من مهم نبود. من فقط یک چیز می‌خواستم: یک بستر شفاف قانونی، همین! این اتفاق در ایران نیفتاد. باوجود اینکه طرح قانون‌گذاری بلاک‌چین را راه‌اندازی کردیم و باوجود اینکه هزینه زیادی انجام دادیم و با وجود تمام تلاش‌هایمان و صحبت‌هایی که با مسئولین انجام شد و باوجود مقاله‌های زیادی که در حوزه بلاک‌چین ارائه کردیم، متأسفانه این شفافیت به وجود نیامد و تا همین امروز ۲۰ میلیارد دلار خسارت به کشور زده شده است. این خسارت در سال آینده می‌شود ۱۰۰ میلیارد دلار و ده‌سال بعد می‌شود ارزشی بالای یک تریلیون الی دو تریلیون دلار. خسارتی که در دوران جنگ به کشور وارد شد می‌توانست جبران شود. لزومی ندارد که این پول را فقط دولت در اختیار داشته باشد. اگر مردم این پول را داشته باشند فردا می‌خواهند با آن چه کار کنند؟ می‌خواهند آن را به اکوسیستم کشور برگردانند و کارآفرینی بکنند. در نهایت مردم‌کشورمان ثروتمندتر می‌شود. نمی‌توانستم این مسئله را تحمل کنم و هنوز هم که هنوز است امید دارم که قانونگذاری‌ها راه صحیح را در پیش بگیرند. البته هنوز هم یک امیدی وجود دارد که دوستان ما در مجلس بتوانند کارهایی انجام بدهند. تنها خواسته من این بود که از سر راه جوان‌ها کنار بروند و یک بستر شفاف قانونی ارائه شود که براساس آن بدانیم تکلیف چیست. آن روزی که خبر رسید در ایران دوباره منع قانونی اتفاق افتاده است و می‌خواهند درگاه‌های صرافی‌ها را ببندند من موضوع را با دکتر ماتیا که عضو هیئت مدیره ماست و هم مرد اول قانونگذاری در حوزه کریپتوکارنسی در سوئیس است مطرح کردم. ایشان اصلاً باورش نمی‌شد که وضعیت ما به اینگونه است! اصلاً کارآفرینی ما تکلیف خودش را نمی‌داند. وگرنه چه کسی کشور خودش را می‌گذارد و کشور دیگری را انتخاب می‌کند؟ چیزی به نام فرار مغزها وجود ندارد، این خود ما هستیم که در نتیجه سوء‌مدیریت مغزها را فراری می‌دهیم.

صحبت‌های محمد قاسمی مدیر عامل سوشیانت در این رویداد را اینجا بخوانید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.