بیسیس‌کور یک زبان وب‌نویسی بی‌ادعاست!

رویداد رونمایی از زبان وب‌نویسی بیسیس‌کور برگزار شد 

رویداد رونمایی از زبان وب‌نویسی بیسیس‌کور  (basiscore ) روز چهارشنبه، ۱۱ دی ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد. در این رویداد حمیدرضا اعتدال‌مهر، مدیرعامل شرکت منظومه‌نگاران، محمدرضا رحمانی، مدیرعامل سایت رند، مهدی دستمال‌چی، بنیانگذار basisfly و عادل طالبی، استراتژیست کسب‌وکارهای اینترنتی حضور داشتند.

ما به منظومه‌نگاران اعتماد کردیم

محمدرضا رحمانی، مدیر عامل سایت رند در این رویداد درباره تجربه کار با بیسیس‌کور توضیح داد: «ما برای راه‌اندازی پروژه nam نیاز به زبان برنامه‌نویسی مناسبی داشتیم. از گوشه‌و کنار راجع‌به زبان وب‌نویسی   بیسیس‌کور شنیده بودیم. طی چند جلسه مذاکره و به علت اعتماد به آقای اعتدال‌مهر تصمیم به استفاده از این زبان گرفتیم و پروژه را شروع کردیم. این پروسه در چند مرحله مانند  طرح اولیه و طراحی صفحات nam انجام شد و در نهایت بخش‌های مختلف را تست کرده و یکسری امکانات جدید را اضافه کردیم.»

به گفته او، تیم پشتیبانی قوی، سرعت انجام پروژه با توجه به پیچیدگی‌ها و تغییرات ناگهانی توسط تیم، اجرای موبه‌موی خواسته مشتری و داشتن پنل مدیریت کامل و ساخت پنل اختصاصی با طرح اختصاصی از مزایای این برنامه‌نویسی است. همچنین از نظر او سخت‌گیری‌های زیاد قبل از اجرای پروژه، نداشتن یکسری دسترسی‌های ساده مثلا فرندلی‌نبودن بخش‌هایی از پنل کلی، فرندلی‌نبودن بخش وبلاگ، نبود نیروهای آشنا به bc  در بازار کار از معایب این شرکت هستند.

این محصول چه نیازی را برطرف می‌کند؟

سخنران دوم این رویداد مهدی دستمالچی، بنیانگذار basisfly  بود. مهدی دستمالچی در ادامه این رویداد، یکی از محصولات هلدینگ منظومه‌نگاران به نام Data warehouse را معرفی کرد. این محصول یک پایگاه دیتا در فضای ابری است. او درباره چگونگی راه‌اندازی این پروژه گفت: «منظومه‌نگاران با سابقه بیش از ۲۰سال فعالیت بیش از هزاران مشتری دارد. این مشتریان ذغذغه‌های خود را با ما مطرح می‌کردند. از جمله این دغدغه‌ها کمبود منابع مالی و انسانی، داده‌های ساختاریافته و امکان مقایسه و فیلترکردن داده‌ها بود. از این‌رو با توجه به نیاز سنجی آن‌ها و تحقیقاتی که انجام دادیم، این پروژه را راه‌اندازی کردیم. اکنون بیسیس‌کور را در  بیش از ۶۰۰ هزار محصول ریفرنس کرده‌ایم.»

زبان برنامه‌نویسی یک ابزار است

عادل طالبی، استراتژیت کسب‌وکارهای اینترنتی هم که در این رویداد حضور داشت درباره تعریف زبان برنامه‌نویسی بومی صحبت کرد. به گفته او، هر کسی بنا به تجربه خود تعریفی از برنامه‌نویسی ارائه می‌دهد که همه این تعاریف درست است. طالبی معتقد است، در رویدادهای dmway باید نقدها به‌صورت رودررو انجام شود تا سازنده باشد، بنابراین در این رویداد ضمن معرفی زبان برنامه‌نویسی بیسیس‌کور، تصمیم گرفتیم، با دعوت از کارشناسان و صاحبان کسب‌وکار این زبان برنامه‌نویسی را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. او برای بیان مزایای زبان برنامه‌نویسیبیسیس‌کور، نشر هوپا را مثال زد و گفت: «هوپا سایتی است که در حوزه کتاب‌ کودکان و نوجوانان  فعالیت می‌کند و سایت بسیار ساده‌ای است و پیچیدگی ندارد. برای راه‌اندازی این سایت، ابتدا از وردپرس و شرکت‌های برنامه‌نویسی کمک گرفته و  زمان زیادی صرف کردیم، اما ایراداتی وجود داشت. در نهایت تصمیم گرفتیم برای بالا آوردن سایت، از  زبان بیسیس‌کور استفاده کنیم که در مجموع کمتر از یک ماه سایت راه‌اندازی شد. در این پروژه  ما پشتبانی خوبی دریافت کردیم.» به نظر او، برنامه‌نویسی سایت یک ابزار است و آنچه اهمیت دارد، بیزینس است و فرقی نمی‌کند سایت شما با چه زبانی نوشته شود.»

به عقیده طالبی،  بیسیس‌کور ابزاری است که به افرادی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارند کمک می‌کند تمرکز خود را بر کار خود بگذارند و درگیر مسائل جانبی مثل برنامه‌نویس و کدزنی و… نشوند.

ما با لباس نامناسب در مکان نادرست ایستاده بودیم!

سخنران بعدی که میزبان این رویداد هم بود، حمیدرضا اعتدال‌مهر، مدیرعامل شرکت منظومه‌نگاران بود که در مورد حاشیه‌های ملی بودن زبان  بیسیس‌کور  صحبت کرد.

او در مورد سوءتفاهمی مبنی بر اینکه زبان برنامه‌نویسی بومی ایران نوشته شد، گفت: «با من مصاحبه‌ای شد و خبرنگار از صحبت‌های من سوءبرداشت کرد. روزی که سایت‌های رسمی گفت‌وگوی من را با این تیتر انتشار دادند، سه گروه با من تماس گرفتند؛ گروه اول، گفتند تو چرخ را اختراع کردی، گروه دوم معتقد بودند که ما دنبال وام دولتی هستیم و گروه سوم  هم که بیشترین تاثیر منفی را در روحیه من گذاشت این بود که ما از رانت استفاده کردیم. خیلی سخت است که شما یک مسیر سخت و پرمشقت را طی کنید و به‌جای قدردانی، این‌گونه با شما برخورد شود.»

بنیانگذار زبان وب‌نویسی بیسیس‌کور ادامه  داد: «اختراع دوباره چرخ را سرچ کردم، در تخصص خودم به این مفهوم رسیدم که اگر شما یک کد جاوااسکریت نظیربه‌نظیر تایپ کنید یا از کتابخانه‌ای بردارید، به این می‌گویند، اختراع دوباره چرخ. متوجه شدم من این کار نکردم. اما دوباره هوشمندانه  که سرچ کردم،  متوجه شدم عده‌ای هستند که دوست دارند  بگویند که انگار چرخ را تو اختراع کردی، چون هدف‌هایی از این کار خود دارند. این‌ها او‌اس و ایمیل ملی درست می‌کنند، اما من این کار را نکرده بودم.»

مطالب پیشنهادی:
اینترنت ملی، استارتاپ‌ها را آچمز کرد

روزهایی که در دنیای وب، شاکی پیدا نمی‌کردی!

او در مورد شکل‌گیری این زبان گفت: «لازم بود در تاریخ شرکت منظومه‌نگاران قدم بزنید و برگردید به سال‌های ۸۵، ۸۶، آن زمان، منظومه‌نگاران یک شرکت ۱۰ ساله بود، از بیرون یک شرکت نوآور، توانمند و قابل  به‌نظر می‌رسید. ما در حوزه فروشگاه الکترونیک سایت ایفه، در حوزه بی‌تو‌بی سایت نمایشگاه و … از همه مهمتر  تعداد زیادی مشتری وفادار داریم که برایشان ای‌کامرس درست کردیم. یک کشتی فاخر و مجلل، اما مایی که کاپیتان آن بودیم ، حس بدی داشتیم، چون به این نتیجه رسیده بودیم کشتی ما سوراخ است و در حال غرق‌شدن است، به‌خاطر لایسنس‌های جعلی، نرم‌افزارهای کرک‌شده و تصمیم‌هایی که شرکت‌های بزرگ می‌گرفتند و ما باید تبعیت می‌کردیم و اینکه ای‌کامرسی که تازه وارد کشور شده بود و نیروهای فعال را می‌بلعید.»

اعتدال‌مهر با بیان اینکه سردوراهی قرار گرفته بودیم؛ یا شرمنده شویم یا چشم‌شان را روی واقعیت ببندیم، گفت: «ما سردوراهی ایستادیم. ما ۱۰ سال کار کرده بودیم و کلی تجربه داشتیم و نیازهای زیادی را شناسایی کرده بودیم. به این نتیجه رسیدیم یک ابزاری به‌وجود بیاوریم که شرکت‌های بزرگ برای ما تصمیم نگیرند و ما بتوانیم مسئولیت کارهای خودمان را بپذیریم، به این جایگاه، جایگاه مسئول گفته می‌شود.»

او در باره این زبان برنامه‌نویسی گفت: «ما نسخه ابتدایی بیسیس‌کور را به تیم فریلنسر خارج از کشور سپردیم و این پروژه دو ماه طول کشید، البته بعد از بازگشت پروژه، ایرادهایی داشت که نیاز بود در نسخه تغییراتی ایجاد کنیم و  در قالب یک پروژه جدید برود. تکمیل و راه‌اندازی این پروزه دو سال طول کشید.»

اعتدال‌مهر در ادامه افزود: «برای ورود به بازار  حمایت‌نکردن دولت را پیش‌بینی نکرده بودیم. ما در اکوسیستم نیاز داشتیم درک شویم. ما چرخ را دوباره اختراع نکرده بودیم، ما یک چرخی برای ارابه خود ساخته بودیم فقط  کافی بود  وسیله‌نقلیه ما را به توازن برساند. مایکروسافت یک چرخ فاخر و لاکچری است به‌درد ما نمی‌خورد. همان طور که شما نمی‌توانید چرخ  فرمول یک به ماشین خود بگذارید برای اینکه سریع حرکت کند.»

او ادامه داد: «ما تمام منابع و درآمد حاصل از کار این سال‌ها را هزینه این زبان برنامه‌نویسی و توسعه آن کردیم. ما با لباس نامناسب در جایگاه اشتباه ایستاده بودیم. ما بیسیس‌کور را برای خودمان درست کردیم، اما ممکن است این چرخ برای عده‌ای توازنی به‌وجود بیاورد. این کار ما  کسی را از مسیر خارج نمی‌کند. کسی که باید بیرون برود نرم‌افزارهای جعلی و لاینسس‌های فیک است. با اختراع این زبان، دوباره روی شانه‌های غول ایستادیم. ۵۰ سال هجمه علمی از  کسانی که در این حوزه کار  می‌کردند، وجود داشت، ما فقط یک آجر به آن اضافه کردیم و به قاعده یک آجر بالا رفتیم.»

در پایان یک پنل با موضوع  تحلیل و نقد و بررسی زبان برنامه‌نویسی بیسیس‌کور با حضور حمیدرضا اعتدال‌مهر، مدیرعامل منظومه‌نگاران، علیرضا قمصری، تیم منیجر وب سرور شرکت منظومه‌نگاران و عطا خلیقی، هم‌بنیانگذار پرشین بلاگ و اتاقک و بابک بنیادی، کارشناس سئو و  با مدیریت رضا جمیلی، بنیانگذار آی‌چیزها برگزار شد. در این پنل نقدهایی به این ابزار وب‌نویسی وارد شد و درباره راهکارهای توسعه این زبان و همه‌گیرشدن آن بحث شد. بابک بنیادی در این پنل پیشنهاد داد که با همکاری تعدادی از برنامه‌نویس‌های اکوسیستم استارتاپی این زبان را تست کند و گزارشی از نتایج آن را برای توسعه ورژن‌های بعدی در اختیار تیم منظومه‌نگاران قرار دهد.

1 نظر
  1. علی می گوید

    عالی بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.