فرصت مناسب ایران برای تولیدکنندگان سخت‌افزارهای اینترنت اشیا

مرکز نوآوری اینترنت اشیا با همکاری شرکت نیرا سیستم، روز دوشنبه ۱۹ شهریور، کارگاه اینترنت اشیا برگزار می‌کند. این کارگاه کوئیک استارت با مدیریت سمیه تاجیک، مدیرعامل شتابدهنده تخصصی آیوتیک در دانشگاه امیرکبیر برپا می‌شود. به گفته تاجیک یکی از مهمترین دلایل اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی سوق دادن توجه دست‌اندرکاران و علاقه‌مندان اینترنت اشیا به سرمایه‌گذاری و تولید سخت‌افزاری در شرایط کنونی اقتصادی ایران است.

شتابدهنده آیوتیک و اهمیت کارگاه اینترنت اشیا

سمیه تاجیک در مورد تاریخچه آیوتیک گفت: مرکز نوآوری اینترنت اشیا یا آیوتیک از بهمن ۹۵ کار خود را آغاز کرد. فضای کاری مشترکش در دانشگاه امیرکبیر واقع است و با توجه به اینکه اکوسیستم استارتاپی کنونی در بخش اینترنت اشیا هنوز یک اکوسیستم نابالغ است و نیاز به آموزش و زمینه‌های لازم دارد تا در زمان خودش به ثمر برسد ما سعی داریم مجموعه‌ای از فعالیت‌های آموزشی هم در کنار بحث شتابدهی خود داشته باشیم. یکی از این فعالیت‌ها برگزاری کارگاه اینترنت اشیا در قالب کوئیک استارت است.

به گفته تاجیک، کوئیک استارت آیوتیک یک رویداد یک روزه برای علاقه‌مندان به مباحث فنی است و به دوستان کمک می‌کند تا در مورد اتصال دو شیء بیشتر و بهتر به صورت عملی بیاموزند. این کارگاه در پایین‌ترین سطح اما در جذاب‌ترین حالت برگزار می‌شود.

مخاطب فراگیر کارگاه اینترنت اشیا در آیوتیک

مدیرعامل آیوتیک ضمن تأکید بر تلاش مجموعه برای هرچه جذاب‌تر کردن مباحث این کارگاه گفت: هدف اصلی این کارگاه آموزش‌های اولیه است، آنهم برای کسانی که می‌خواهند به عرصه اینترنت اشیا وارد شوند.

تاجیک در مورد مخاطبان این کارگاه گفت: در این کارگاه کوئیک استارت همه افراد علاقه‌مند که حتی از پیش‌زمینه فنی خاصی برخوردار نیستند می‌توانند شرکت کنند. ابتدا مقدمه‌ای از اینترنت اشیا گفته می‌شود و بعد شرکت‌کنندگان روی رایانه‌ها و دیگر سخت‌افزارهای موجود شروع به کار می‌کنند.

تحریم‌ها و اهمیت تولید سخت‌افزارهای اینترنت اشیا

مدیرعامل مرکز شتابدهی آیوتیک، اهمیت اینترنت اشیا در سطح جهانی را بدیهی خواند و گفت: شکی نیست که موضوع اینترنت اشیا بسیار مهم است و ما ما معتقد هستیم که نسل آینده استارتاپ های کشور رو به اینترنت اشیا شکل می‌گیرد و طبیعتاً زمان می‌برد. چون ما نسبت به این موضوع خیلی آشنا نیستیم. اما کم کم این اتفاق خواهد افتاد و ما روزانه شاهد افزایش تعداد علاقه مندان به این حوزه هستیم.

تاجیک با اشاره به وضع کنونی اقتصاد ایران تصریح کرد: تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی ایران هم تهدید بزرگی است و هم می‌تواند فرصت خوبی باشد. اگر بتوانیم به عنوان یک ایرانی گامی در هر دو بخش فنی و نرم‌افزاری و نیز مباحثی مانند داده‌کاوی و هوش مصنوعی برداریم می‌تواند فرصت خیلی خوبی برای رشد در شرایط کنونی باشد.

به گفته تاجیک، بودن در شرایط عادی و بدون تحریم، واردات سخت‌افزار را راحت می‌کند و شکاف میان شما و بازار خیلی سریع‌تر پر می‌شود. اما در شرایط تحریم و سخت همه طبیعتاً به دنبال آن هستند که از هرآنچه در دسترس دارند استفاده کنند. به همین دلیل این اتفاق می‌تواند برای کسانی که روی سخت‌افزار کار می‌کنند یک فرصت باشد تا محصولات خوبی با کیفیت و کمیت مورد نظر وارد بازار کنند. زیرا در این حالت قیمت به عنوان مزیت رقابتی وارد می‌شود و یک سرمایه‌گذار با قیمت‌پایین‌تر می‌تواند بازار را در دست بگیرد.

تاجیک در مورد اهمیت نرم‌افزار و سخت‌افزار در کنارهم افزود: در عرصه اینترنت اشیا همواره یک سخت‌افزار در قالب حسگر وجود دارد که ارتباط بین دو شیء را تسهیل می‌کند. قسمت نرم ماجرا همان داده‌ها هستند که ارزش افزوده اینترنت اشیا را شکل می‌دهند. از این داده‌ها می‌شود در قالب یادگیری ماشین، داده‌کاوی و هوش مصنوعی استفاده کرد. اما برای افزایش تراکنش داده‌ها در دستگاه‌های متصل نیازمند زیرساخت سخت‌افزاری اینترنت اشیا هستیم که با وجود تحریم‌ها و دشواری واردات اهمیت تولید آن را دوچندان کرده است.

نقش مهم آموزش در ایجاد اکوسیستم استارتاپی و کارافرینی بالغ

مدیرعامل مرکز نوآوری اینترنت اشیا با اشاره به تلاش‌های دیگر مؤسسات و شرکت‌های اینترنت اشیا در ایران برای برگزاری دوره‌های مشابه گفت: ما نیز در رسالت های خودمان آموزش را می‌بینیم. هرچند که اولویت اول ما آموزش نیست اما برای شکل گرفتن اکوسیستم بالغ، گریزی از آموزش و فرهنگسازی نیست.

تاجیک در مورد نام‌گذاری کارگاه اینترنت اشیا با عنوان کوئیک استارت گفت: این نام را آیوتیک برای اولین بار برای چنین دوره‌هایی انتخاب کرده است و منظور از آن آموزش‌هایی است که افراد در آن می‌توانند اطلاعات سریعی در مورد اینترنت اشیا کسب کنند.

وی همچنین با تأکید بر کارآفرینی افزود: کوئیک استارت برای کسانی که می‌خواهند به مباحث کارآفرینی در زمینه اینترنت اشیا وارد شوند بسیار مناسب است. زیرا اطلاعات سریعی را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند.

گفتنی است آیوتیک، مردادماه هر سال مدارس تابستانه خود را برگزار می‌کند. دومین دوره مدرسه تابستانی این مرکز به تازگی و در دو هفته فشرده با سرفصل‌هایی مانند آشنایی مقدماتی با اینترنت اشیا، وسخت‌افزارها، امنیت و پلتفرم‌ها، بازارهای عمودی و بازار اینترنت اشیا در ایران و چشم اندازها برگزار شد.

مصاحبه و تنظیم: تمنا منصوری

بیشتر بخوانید: گفتگو با سمیه تاجیک، مدیر شتابدهنده آیوتیک در حاشیه رویداد تهران هوشمند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.