منطقه ویژه اقتصادی فناوری پردیس راه‌اندازی می‌شود

در بازدید رئیس مجلس از پارک فناوری پردیس مطرح شد

مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس عصر روز شنبه ۲۵ خرداد، در نشست صمیمی رئیس مجلس شورای اسلامی با شرکت‌های دانش‌بنیان و مدیران پارک فناوری پردیس، بیان کرد: «در پارک فناوری پردیس ۲۳۰ شرکت حضور دارند به صورت کلی ۲۰۰۰ شرکت تحت پوشش پارک در شعبه‌های مختلف و در قالب تیم‌های استارتاپی و شرکت‌های دانش‌بنیان، مشغول فعالیت هستند.»

او به این صورت ادامه داد که این پارک چهار حرکت و جریان اصلی در کشور را بر عهده دارد و ایجاد مدل تجارت و دانشی در قالب فن‌بازار و ایجاد جریان استارتاپی از اقدامات پارک فناوری پردیس به شمار می‌رود.

به گفته صفاری‌نیا، ۸۰ درصد فروش کل پارک‌های پردیس، برابر با ۶۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۶ بوده است.

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به اعضای شبکه نوآوری تهران گفت: «در حال حاضر ۴۰ کارگزار در مرکز توسعه کسب‌وکار فناوری پارک پردیس، ۹۶ شرکت در بخش تملیکی پارک، ۴۷ شرکت در بخش استیجاری، ۵۲ شرکت در مرکز رشد فناوری نخبگان و ۱۳۵۰ عضو حقوقی شبکه نوآوری تهران، در پارک فناوری پردیس فعالیت می‌کنند.

اشتغال ۴۵۰ نفر

او با بیان اینکه ۸۰ استارتاپ در شعب پارک فناوری پردیس با اشتغال ۴۵۰ نفر مشغول فعالیت هستند، گفت: «همچنین ۳۳۰ استارتاپ مستقل در ۴۰ شتاب‌دهنده زیر نظر پارک فناوری پردیس فعالیت می‌کنند.»

صفاری‌نیا با بیان اینکه ۲۰ درصد فعالین استارتاپ‌های پارک فناوری پردیس را کارآفرینان و متخصصان ایرانی بازگشته به کشور تشکیل می‌دهند، توضیح داد: «این متخصصان از آمریکا، کانادا، انگلستان، آلمان، سوئد، سوئیس، اسپانیا، بلژیک و مالزی بوده‌اند.»

به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، چهار درصد از شرکت‌های مستقر در این پارک، سرمایه‌گذاران خارجی از کشورهای ایتالیا، سوئد، فرانسه، کره جنوبی و بلژیک بوده‌اند.

صفاری‌نیا با بیان اینکه بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری در پارک فناوری پردیس، از محل بخش عمومی تأمین می‌شود، تاکید کرد میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ۸ برابر منابع عمومی بوده است.

او همچنین اعلام کرد: «قرار است ناحیه نوآوری پارک فناوری پردیس را به ۱۰۰۰ هکتار برسانیم اما با توجه به اینکه در سال ۹۸ بودجه پارک افزایشی نداشته، به لحاظ عمرانی با مشکل مواجه خواهیم شد.»

استقرار ۲۵ درصد از متخصصان کشور

صفاری‌نیا با بیان اینکه سالانه ۲۵ درصد متخصصان در کشور در این پارک مستقر می‌شوند، گفت: «این متخصصان در خود پارک و شعبه‌های پارک پردیس مانند کارخانه‌های نوآوری آزادی و نوبنیاد فعالیت می‌کنند.»

به گفته او، ۲۸ هزار متخصص از خدمات پارک فناوری پردیس استفاده می‌کنند. همچنین تاکنون موفق شدیم که در ۲۰ استان، فن‌بازار را ایجاد کنیم.

صفاری‌نیا با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ شتاب‌دهنده تحت پوشش پارک فناوری پردیس، ۴۰۰ استارتاپ را تحت پوشش قرار داده‌اند، بیان کرد: «طی سه سال اخیر به طور میانگین ۱۳ هزار و ۶۰۰ محصول فناورانه از شرکت‌های پارک، به تولید رسیده است.»

افزایش ۱۰۰۰ هکتاری وسعت

او با اشاره به برنامه‌ریزی برای ایجاد ناحیه نوآوری پردیس و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در کنار تهران، گفت: «اگر وسعت پارک پردیس ۱۰۰۰ هکتار افزایش یابد، پیش‌بینی می‌کنیم ۱۱ هزار شرکت در این منطقه مستقر شوند و از میان این شرکت‌ها، ۵۰ هزار نفر به اشتغال برسند. همچنین طبق برآوردها، با محقق شدن ناحیه نوآوری، ۱۰۰۰ متخصص ایرانی نیز در این ناحیه فعالیت خواهند کرد. امیدواریم موضوع ایجاد ناحیه نوآوری به نتیجه برسد.»

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: «این پارک پتانسیل زیادی برای ایجاد ناحیه نوآوری و منطقه ویژه اقتصادی فناوری دارد که این موضوع نیازمند حمایت دولت و مجلس است.»

منبع: مهر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.