امیررضا فتحی، هم‌بنیان‌گذار استارتاپ وینگ: بازگشت سرمایه ما خیلی زیاد است

استارتاپ نوپای وینگ با محصولی به نام پلتفرم اسکوتر برقی در دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند شرکت کرده بود. در حاشیه این رویداد گفتگویی با امیررضا فتحی، هم‌بنیان‌گذار آن ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید:

وینگ چه کار می‌کند و چه دغدغه‌ای دارد؟

ما یک پلتفرم کرایه اسکوتر برقی ارائه کرده‌ایم و درحال حاضر در مرکز خدمات و فناوری شریف مستقر هستیم. ایده اصلی از اینجا شروع شد که ما هیچ وقت راه حل خوبی برای حمل‌ونقل‌های کوتاه نداریم. ما بعد از بررسی‌های متعدد به این یافته رسیدیم که بین هزار منبع و مقصدی که در تهران می‌توان رفت همیشه حمل و نقل عمومی کند تر از حمل و نقل با ماشین و آژانس هست. درحالی که مترو و بی آر تی سریع‌تر است. اما اگر بشود همین مسیرها رو با یک سولوشن خوب مثل اسکوتر برقی بشود رفت خیلی سریع‌تر انجام می‌شود.

این اسکوتر برقی خودش یک جی پی اس و ترکر دارد که امنیت را برای خودش برقرار می‌کنند. همچنین درحالتی که قفل هست اگر کسی جابه جایش کند با پلیس نماس می‌گیرد و یک پیام هشدار هم به کاربر می‌فرستد.

ما برای اینکه به صورت ارگانیک رشد کنیم از دانشگاه شریف شروع کردیم و تست‌های زیادی را گرفتیم. آرام آرام درحال مذاکره با جاهای مختلفی مثل ایران مال و مناطق مختلف شهرداری و فرودگاه هستیم تا به تدریج این وسیله را پیاده سازی کنیم.

برد این وسیله چقدر است؟

مسافت ۳۰ کیلومتر را با یک بار شارژ پوشش می‌دهد. و ۲۰ الی ۲۵ کیلومتر بر ساعت هم سرعت دارد.

کمی از تیم خود برایمان بگویید.

ما قبلاً تیمی داشتیم که درحوزه سلامت کار می کردیم. دستبندی طراحی کرده بودیم که سکته قلبی را تشخیص می داد و به فرد می‌گفت و همچنین فشار خون را.  پس از اینکه اپل و شیاومی وارد این بازار شد انگیزه ما برای رقابت با این غول‌ها کم شد و طرح را عوض کردیم.

یک استارتاپ ۸۰ درصد ارزش امروزش به خاطر ۱۴ سالش در آینده است. به همین خاطر وارد حمل و نقل سبز شدیم و ایده اسکوتر را پیش گرفتیم. از آنجایی که هم ارزان تر تمام می‌شود هم سرعت جابه جایی را بالا می‌برد تصمیم گرفتیم که به اسکوتر روی بیاوریم.

تیم ما درحال حاضر ۴ نفر است و همگی برق دانشگاه شریف خوانده ایم.سه ماه است که کارمان را شروع کرده ایم و تاکنون ۲۵۰ میلیون سرمایه جذب کرده ایم.

چالش اصلی شما به عنوان استارتاپ چیست؟

جذب سرمایه بزرگترین چالش ما است. ما استارتاپ سرمایه بری هستیم. یعنی سرمایه زیادی احتیاج داریم اما پر سود هستیم. ریسک ما اما پایین است چون تبدیل به دارایی می‌شود. برای مقایسه یک اپلیکیشن را در آینده نمی‌شود به کسی فروخت اما این اسکوتر را به خاطر اینکه محصول واقعی است می‌شود فروخت.

تجربه شرکت در رویداد تهران هوشمند برای شما چطور بود؟

نمایشگاه خیلی خوبی به نظر می‌رسد. افراد مختلفی هم از صنف‌ها و کسب‌وکارهای مختلف و هم از مناطق جغرافیایی مختلف به اینجا آمده‌اند. هم در بعد مجوز و هم در بخش سرمایه‌گذاری افراد بسیار زیادی حضور دارند. استقبال خوبی از محصول ما شد. مثلاً شهردار تبریز سوار اسکوتر شد.

مصاحبه و تنظیم: تمنا منصوری

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.