رستوران هوشمند؛ ایده شرکت بوش برای شخصی سازی غذاخوردن
شرکت آلمانی بوش به عنوان یکی از شرکتهای خوشنام در زمینه محصولات مهندسی و الکترونیک، در رستوران هوشمند خود در شعبه سنگاپور از حسگرهای اینترنت اشیا استفاده میکند تا درجه حرارت را کنترل و در مصرف برق دستگاه تهویه هوا صرفه جویی کند.
یک تیم پژوهشی در این شرکت تعدادی حسگر را در ناهارخوری خودش در شعبه سنگاپور جاساز کرده است تا سیستمی جدید از اینترنت اشیا را آزمایش کند. این حسگرها توسط کارمندان برای کنترل درجه حرارت در ناهارخوری مورد استفاده قرار میگیرند تا غذا خوردن را راحتتر کنند، مخصوصاً برای مواقعی که در این خطه از جنوب شرق آسیا آب و هوای استوایی به کارمندان فشار میآورد.
به گفته بادو اشتاوچر، یکی از پژوهشگران مرکز پژوهش و فناوری بوش در سنگاپور این شرکت میخواست بداند آیا ممکن است اینترنت اشیا کاری کند که تهویه هوا در مکان های عمومی هوشمندتر شوند؟
این کار، هم شرایط راحتتری را برای کاربران فراهم میکند و هم برای بودجه بندی و محیط زیست بهتر است.
سالن غذاخوری راحت تر با اینترنت اشیا
مهندسان با استفاده از این رستوران هوشمند در شعبه سنگاپور بوش سیستمی راهاندازی میکنند که به کارمندان امکان داده است تهویه هوا را بر اساس سلایق هر فرد تنظیم کنند. قدرت تهویه هوا میتواند به سرعت در مکانهای عمومی به یک مسئله تبدیل شود یعنی جایی که نرخ اشغال همواره در حال تغییر است. به گفته اشتاوداچر «اگر فضا خالی باشد شما باید دستکش بپوشید اما وقتی پر هم باشد از گرما بی حال میشوید.»
درحالی که افراد از غذا خوردن لذت میبرند اکنون میتوانند میزشان را به لطف Bosch XDK با هم شریک شوند که یک دستگاه حسگر قابل برنامهریزی اینترنت اشیا است. اشتاوداچر در این مورد توضیح میدهد: این پلتفرم علاوه بر دو دکمه یک ردیف حسگر دارد. واضح است که ما به دکمه قرمز برای محیط گرمتر و دکمه آبی برای محیط سردتر احتیاج داریم.
پنکههای سقفی این رستوران هوشمند را که در مصرف انرژی کارآمد و به سیستم کلاود متصل هستند میتوان از راه دور با جریان مستقیم هوا تنظیم کرد. هنگامی که افراد یک دکمه را فشار میدهند سرعت پنکه و تنظیمات درجه حرارت تغییر میکند. این کار از طریق یک پیام از راه دور به Bosch IoT Suite انجام میشود که روی Bosch IoT Cloud اجرا میشود.
به گفته اشتاوداچر، رجیستری مرکزی اینترنت اشیا در شرکت بوش، دربردارنده یک «دوقلوی دیجیتالی» از پنکهها و حسگرها است. این مثال تقریباً زمان واقعی یک وسیله به صورت آنلاین است. این یعنی شما میتوانید صرف نظر از موقعیت ارتباطی دستگاه با آن ارتباط برقرار کنید.
شخصی سازی درجه حرارت با اینترنت اشیا
این سیستم دادهها را از آن دوقلوهای دیجیتالی جمع میکند و از یک الگوریتم برای جمعبندی بهینه استفاده میکند هم برای پنکهها و هم سیستم تهویه هوا. این سپس به وسایل دوباره پخش میشود.
مهندسان همچنین یک پنل بازخورد در ورودی ناهارخوری طراحی میکنند تا ببیند آیا این سیستم اینترنت اشیا کار میکند؛ کاربران میتوانند رتبه دهند که آیا این درجه حرارت بر اساس تمایل آنها بسیار سرد بود یا خیلی داغ.
از آنجایی که میخواستیم تجربه بهتری برای افراد ایجاد کنیم و مصرف انرژی را پایین بیاوریم نیاز داشتیم تا چک کنیم آیا آنها از نتایج راضی بودند.
او اضافه کرد که این نتایج از سیستم باز میگردد و اضافه کردن پنکههای سقفی به این معنی بود که این شرکت میتوانست ترموستات ناهارخوری را از 24.5 سانتی گراد به حدود 26 سانتیگراد افزایش دهد و با این حال بازخوردهای افراد مثبت باقی بماند.
این تغییر حرارت تقریباً وضعیت خنک کنندگی ناهارخوری را نصف میکند. ما بر آورد میکنیم که این امر نه تنها به طور سالانه 4000 دلار سنگاپوری را ذخیره خواهد کرد بلکه انتشار گاز کربن دی اکسید را تا بیش از 8 تن پایین میآورد.
منبع: Internet of Business
مترجم: تمنا منصوری