مشهد میزبان فناوران هوشمند ایران میشود
محمدجواد رجائیان، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در نشست خبری هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند مشهد که در حاشیه همایش «تهران هوشمند» در محل برج میلاد تهران برگزار شد گفت: هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند مشهد با شعار «شهر هوشمند، شهر امید و زندگی» با محوریت معرفی ویژگیهای شهرهای هوشمند و خدمات ارائهشده در این حوزه به متخصصان و عموم مردم برگزار میشود.
وی با اشاره به نگاه ویژه سازمان فاوا به این نمایشگاه اعلام کرد: در راستای شعار محوری این دوره مدیریت شهری یعنی «مشهد؛ شهر هوشمند، شهر امید و زندگی»، این نمایشگاه برنامهریزی شد که در آن برترین شرکتهای ارائهدهنده خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات حضور خواهند داشت.
وی با عنوان اینکه هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند مشهد، پذیرای سه سطح از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و شهر هوشمند خواهد بود، افزود: شرکتهای سطح یک کشور که در زمینه هوشمندسازی و نظامهای پرداخت شهری فعالیت دارند، در کنار پیمانکاران عمده سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، شاکله اصلی نمایشگاه را تشکیل خواهند داد و در کنار این دو، مجموعهای از استارتاپهای مرتبط با حوزه شهر هوشمند نیز حضور فعال خواهند داشت.
رجائیان نقش استارتاپها را در ارائه خدمات خلاقانه و کارآمد به مردم، جدی دانست و تاکید کرد: در راستای حمایت از استارتاپهای فعال و خلاق در حوزه شهر هوشمند، جایزه ویژه استارتاپهای شهر هوشمند در این دوره از نمایشگاه اهدا خواهد شد. در همین راستا، استارتاپهای اول تا سوم به ترتیب، 10، 5 و 3میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد و از 6 استارتاپ بعدی نیز با اهدای لوح استارتاپ برگزیده، تقدیر خواهدشد.
وی در ادامه این نشست خبری با تأکید بر ضرورت ایجاد شهرداری اکوسیستمی برای عرضه دستاوردها و ایدهها برای فعالان این عرصه گفت: جنس نیاز شهرداریها یکسان است و بنابراین میتوان این نیازها را در زیرساختهای یکپارچه پاسخ گفت و اگر فعالیتها متمرکز شوند، کل کشور از آن بهره خواهند برد.
وی ادامه داد: متاسفانه ساختاری که تعریف شده اشکال دارد و در نهادهای قانون گذاری شورای شهر دچار ابهام هستیم؛ هر شهری قانون متفاوتی درباره یک موضوع تصویب میکند، من در شهر خودم مدیریت پارکینگ را به نوعی قانونگذاری و شهر دیگر به شکل دیگری قانونگذاری می کند و این در حالی است که باید قوانین را با یکدیگر منطبق کرد. همچنین مدل اقتصادی تعریف شده در شهرداری های مختلف متفاوت بوده و برخی مدل ها درآمدزا و برخی دیگر صرفا هزینهای هستند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با تاکید بر ضرورت ایجاد یکنواختی در مصوبات شورای عالی استانها گفت: بیش از ۸۰درصد سبد خدماتی که در شهرداریها به شهروندان میدهیم مشابه است و باید تلاش کنیم تا سرویسهای یکسانی داده شود. در شورای عالی استان ها برای یکنواختی در قوانین و فرایندها بحث شده است، با این حال نباید در انتظار حل ریشهای و کلان موانع، کار را متوقف کرد. به همین دلیل هر سه ماه یک بار مدیران فاوای کلان شهرها با دستور کار مشخص دور هم جمع شده و روی موارد مختلف بحث میکنند.
مدیرعامل فاوای شهرداری مشهد گفت: یکی از بحثهای ما در مثلا زیرساختهای هوشمندسازی مانند فیبرنوری و دکلهای مخابراتی است. در این خصوص کمیتهای تشکیل شده تا به مدل مشترکی با وزارت ارتباطات دست یابیم.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با بیان اینکه کیف پول الکترونیکی مشهد در این نمایشگاه رونمایی میشود گفت: پرداخت خرد با قوت کار میکند و ضریب نفوذ آن در شهر مشهد بسیار خوب است؛ بیش از 95درصد پرداختهای خرد شهرداری با این کارت انجام میشود.
وی همچنین از آغاز پرداخت مبتنی بر موبایل و NFC در مشهد خبر داد و افزود: کیف پول براساس فناوری QR که مقرون به صرفه است را برای شرکتهای فعال شروع کردیم که استارت آن از نمایشگاه زده میشود.
وی در عین حال بیان کرد: دراین نمایشگاه، مجموعهای از سازمانها و شرکتهای بزرگ خدماتدهنده در حوزه فناوریهای نوین مرتبط با شهر هوشمند در کنار مجموعهای برگزیده از استارتاپهای پیشرو و نوظهور در عرصه خدمات شهری و شهروندی، آخرین فناوریها و خدمات خود را معرفی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند، همزمان با نمایشگاه «ایرانکام» برگزار خواهد شد، اظهار کرد: این نمایشگاه پذیرای سه سطح از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و شهر هوشمند خواهد بود: شرکت های سطح یک کشور که در زمینه هوشمندسازی و نظام های پرداخت شهری فعالیت دارند، در کنار پیمانکاران عمده سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، شاکله اصلی نمایشگاه را تشکیل خواهند داد و در کنار این دو، مجموعه ای از استارتاپ های مرتبط با حوزه شهر هوشمند نیز حضور فعال خواهند داشت.
همچنین اردکانی ، مدیر اجرایی هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند در این نشست اظهارکرد: حوزه استارتاپها از بخشهای جذاب نمایشگاههای حوزه فناوری و هوشمندسازی بوده و این کسبوکارهای نوپا همواره روح تازهای را به کالبد خدمات هوشمند شهری دمیدهاند.
وی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت حضور استارتاپهای نوپا در هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند اعلام کرد: استقبال استارتاپهای حوزه شهر هوشمند بسیار خوب بوده وتاکنون بیش از 90 درصد از فضای اختصاص دادهشده به این کسب وکارها تکمیل شده است.
اردکانی با بیان اینکه در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، کارگاهها و ورکشاپهای آموزشی متعددی برگزار خواهد شد، گفت: قرار است مجموعه کارگاههای آموزشی هوشمندسازی، با همکاری دانشگاه فردوسی برگزار شود. این کارگاهها که محتوای علمی و آموزشی مرتبط با حوزه شهر هوشمند دارد، از سوی کانون نوآوری و خلاقیت دانشگاه فردوسی مشهد طراحی محتوا و اجرا خواهد شد.
وی در ادامه توضیح داد: این کارگاهها در موضوعات (open data) و (Gamification)، حوزه نوآوری و زیرشاخههای آن و موضوعات مبتلابه استارتاپهای حوزه مدیریت شهری ، برای شرکتکنندگان در نمایشگاه و علاقهمندان به موضوعات فوق برگزار میشود.
اردکانی ، هدف از برگزاری این کارگاهها را آشنایی علاقهمندان با دستاوردهای جدید در حوزههای مختلف خدمات هوشمند شهری، جذب ایدههای نو و افزایش سطح اطلاعات شهروندان درباره فرصتهای هوشمندسازی در تمامی زمینهها عنوان کرد.
مدیر اجرایی هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند اضافه کرد: این نمایشگاه، با شعار «شهر هوشمند، شهر امید و زندگی»، با محوریت معرفی ویژگیهای شهرهای هوشمند و خدمات ارائهشده در این حوزه به متخصصان و عموم مردم، 12 تا 16 دیماه در سالن فردوسی نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار خواهدشد.
لازم به ذکر است علاقهمندان میتوانند از این پس اخبار و اطلاعات مربوط به هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند را در رسانه های اجتماعی با شناسه smartcity.expo8@ و در پیامرسانها با عنوان «شهرهوشمند» دنبال کنند. همچنین سایت رسمی هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند، به آدرس smartexpo.mashhad.ir نیز مجموعه اتفاقات مرتبط با این حوزهها را پوشش خواهد داد.