دستورالعمل‌های افراطی ونسا برای والدین

 سایتی برای ارتباط برقرار کردن والدین با نسل جدید معتاد به صفحه‌های موبایل و کامپیوتر

ونسا برای ورود به دنیای بزرگ‌ترها سعی کرد دست‌کم مدتی بزرگ شدنش را عقب بیندازد. ضرر که نکرد هیچ، خیلی‌ها هم از کنارش منتفع شدند. ونسا ون پاتن در ماه می ۲۰۰۷ یعنی در هفده‌سالگی و درست یک ماه بعد از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان کتابی نوشت به‌نام «عاقل و بالغ شده‌ای».

کتابی از دریچه نگاه یک نوجوان که سعی می‌کرد به حل مشکلات والدین با نوجوان‌های خود کمک کند. کتاب همان ماه اول به فهرست پنج کتاب برتر سایت آمازون رفت. دو سال بعد، وقتی کتاب «جایزه انتخاب مامان» را برد، دیگر سایت محبوب خودش را راه انداخت.

این سایت همان‌طور که از اسمش پیداست، راهنمایی است افراطی برای والدین. سایتی که بعد از حدود یک دهه هزاران مقاله و ویدئو را در خود جای داده و به مشترکانی از ۳۴ کشور مختلف امکان می‌دهد با خود ونسا یا سایر نویسنده‌ها گفت‌وگوی مستقیم داشته باشند. او و شصت نویسنده نوجوان دیگر، از دوازده‌ساله تا بیست‌ساله، در این سایت به سوال‌های والدین جواب می‌دهند.

سوال‌هایی از مسائل ارتباطی گرفته تا اذیت و آزارهای اینترنتی. درواقع او و همکارانش به والدین یاد می‌دهند چطور با نسل جدیدِ بچه‌های معتاد به صفحه‌های موبایل و کامپیوتر حرف بزنند، با هر موضوعی، از امنیت کاربری در فیس‌بوک گرفته تا مصرف مواد و مهمانی رفتن. روی وب‌سایتش می‌شود این موضوعات را دید.

کتاب‌های مناسب پسرها، دانشگاه، ارتباطات، طلاق، مواد، هدیه‌های مناسب، دخترها،‌ رشد در عصر اینترنت، سلامت، طنز، تازه پدرومادرشده‌ها، روابط مدرسه، عزت‌نفس، روابط جنسی، نوجوانان، و دوقلوها. همه این توصیه‌ها را هم والدین از نوجوانان واقعی هم‌سن‌وسال فرزندان خود می‌گیرند.

او و شصت نویسنده نوجوان دیگر، از دوازده‌ساله تا بیست‌ساله، در این سایت به سوال‌های والدین جواب می‌دهند.

او دوباره با کتاب «پول‌توجیبی‌ام را کی می‌گیرم؛ قبل یا بعد از عاقل و بالغ شدن؟» در سال ۲۰۱۲ جایزه انتخاب مامان را برد. ۲۷ساله شده اما هنوز برای هرچه علمی‌تر و به‌روزتر شدن ایده‌ها و مشورت‌هایش تلاش می‌کند. بیشتر وقتش را روی اصول دکتر پل اکمن در مورد تشخیص دروغ و فکرخوانی کار می‌کند. در تور سخنرانی‌هایش در کشورهای مختلف به والدین و نوجوانان یاد می‌دهد که حالت‌های مختلف صورت افراد را تفسیر کنند، دروغ‌های دیگران را تشخیص دهند و طوری سواد اجتماعی خود را زیاد کنند که همیشه راحت بفهمند با چه جور آدمی دارند تعامل می‌کنند.

سوال‌هایی از مسائل ارتباطی گرفته تا اذیت و آزارهای اینترنتی. درواقع او و همکارانش به والدین یاد می‌دهند چطور با نسل جدیدِ بچه‌های معتاد به صفحه‌های موبایل و کامپیوتر حرف بزنند، با هر موضوعی، از امنیت کاربری در فیس‌بوک گرفته تا مصرف مواد و مهمانی رفتن. روی وب‌سایتش می‌شود این موضوعات را دید.

ونسا وب‌سایت دیگری هم راه انداخته به‌نام علم آدم‌ها که در آن آخرین تحقیقات روی رفتارهای انسان، روابط و بلوغ شخصی را به اشتراک می‌گذارد. کار او در این سایت این است که جالب‌ترین مطالعات را از سراسر جهان گردآوری ‌کند و آن‌ها را به زبانی ساده بیان ‌کند تا برای مردم عادی در زندگی روزمره قابل‌استفاده باشد.

بسیاری از رسانه‌های جهان ازجمله سی‌ان‌ان، فاکس نیویورک و وال‌استریت ژورنال به این رویکرد بی‌نظیر ونسا پرداخته‌اند و البته خود او به یکی از ستون‌نویس‌های ثابت سی‌ان‌ان تبدیل شده و کتاب‌هایش را نشر معتبر پنگوئن چاپ می‌کند. حالا در مجموعه «خانه‌داران واقعیِ» اورنج کانتی هم شرکت دارد و به والدینی که با نوجوانان خود مشکل دارند مشورت می‌دهد.

مجله زنان(Women) او را به‌عنوان یکی از ۱۰۰ بلاگر برتر این حوزه انتخاب کرده است. ونسا هنوز خودش را با افتخار یکی از جوان‌ترین کارشناسان حوزه جوان‌شناسی می‌نامد.

ترجمه: فریبا عوض‌زاده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.