رونق بازار شهرهای هوشمند در دستان کیست؟
طبق گزارش مؤسسهی تحقیقاتی فراست- سالیوان انتظار میرود تا سال 2020، شهرهای هوشمند فرصتهای کسبوکار زیادی را در صنایع مختلف به وجود آورند، فرصتهایی که ارزش کل آنها در بازار به 1.565 تریلیون دلار میرسد. تکنولوژیهایی مثل مسافتسنجیهای هوشمند، شبکههای حسی وایرلس، پلتفرمهای باز، پهن باندهای بسیار پرسرعت و محاسبات ابری، بلوکهای کلیدی زیرساختهای شهر هوشمند هستند. تحقیقات نشان میدهد که دو شرکت بزرگ تکنولوژی آی بی ام و سیسکو، برترین لژهای بازار شهرهای هوشمند را از آن خود کردهاند. چه شرکتهای دیگری به اوج گرفتن شهرهای هوشمند کمک میکنند؟
شرکتهای پیشگام در بازار شهرهای هوشمند
ده شرکتی که در ادامهی مطلب نام میبریم، برترین کمپانیهای تکنولوژی جهان هستند که با رشد پایدار تلاش میکنند سهم بیشتری در این بازار داشته باشند:
- آی بی ام
- سیسکو
- اشنایدر الکتریک
- زیمنس
- مایکروسافت
- هیتاچی
- هواوی
- اریکسون
- توشیبا
- اوراکل
تا پایان سال 2025، 26 شهر هوشمند بینالمللی خواهیم داشت که 50 درصد از آنها در اروپا و آمریکای شمالی واقعشدهاند.
بلوکهایی که شهرهای هوشمند را میسازند
بازار شهرهای هوشمند با ارائه تکنولوژی هوشمندسازی و با تمرکز برحوزه هایی که در ادامه ذکر می شود، زندگی بهتر و آسانتری را برای ساکنان شهرها و دولتهای حاکم فراهم میکند:
- انرژی
- تکنولوژی و نوآوری
- پایداری (وفاداری و سازگاری با محیطزیست)
- برنامهریزی شهری و ساختمانسازی
- حملونقل
- امنیت
همهی این فاکتورها، بازار شهرهای هوشمند را به یک بازار میلیارد دلاری تبدیل کرده است که طبیعتاً جذابیت زیادی برای عرضهکنندگان خواهد داشت. بااینحال تحقیقات نشان میدهد که در حال حاضر انرژی و تکنولوژی هوشمند، مهمترین پارامترهای شهرهای هوشمند هستند. ترافیک و حملونقل شهروندان، یکی از مشکلات عمدهی شهرهای مدرن امروزی است. این مسئله در کنار تقاضای روبه رشد راهحلهای سازگار با محیطزیست باعث میشود سرمایهگذاری بلندمدت در صنایع خودروهای الکتریکی، سودآوری تضمینشدهای داشته باشد.
ماکسیم پروزنتسف، مدیر فروش موسسهی «فراست و سالیوان» در سخنرانی اخیر خود اظهار داشت: «ما معتقدیم شهرهای هوشمند آیندهی مدنی همهی شهرهای مدرن هستند. هر شهر هوشمند، ویژگیهای منحصربهفردی دارد و بهتبع، فرصتهای کسبوکار منحصربهفردی هم ایجاد میکند. شرکتهایی که در بازار شهرهای هوشمند کار میکنند، تنها با مشارکت و تساعی یکدیگر و همگام شدن با سایر شرکتکنندگان این اکوسیستم، میتوانند «قابلیتهای هوشمند» موردنیاز را تولید و عرضه کنند. این روند فرصتهای رشد چند جانبهای را در تمام صنایع خلق خواهد کرد.»
منبع: Smart City Hub
مترجم: پویش پورمحمد