تحول دیجیتال در کشور؛ نیازمند تأکید بیشتر بر اینترنت اشیا و هوش مصنوعی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت آموزش در ایجاد تحول دیجیتال در کشور، افزود: تحول دیجیتال رویایی است که تحقق آن دشوار اما امکان پذیر است چرا که می دانیم مسائل این چنینی دارای ذی نفعانی است که کار یکدیگر را خنثی می کنند یا در کار هم می روند، که در چنین فضایی ایجاد اجماع روی موضوعی بسیار سخت است.
وی راه حل مسایل و مشکلات را اهرم دیجیتال دانست و گفت: به یک نهضت آموزش در تحول دیجیتال نیاز داریم و همه شهروندان باید آموزش ببینند.
او با اشاره به ضعف در زمینه آموزش تحول دیجیتال در کشور تصریح کرد: تحول دیجیتال یک مفهموم فنی و اجتماعی است؛ بدون استثنا شرکت هایی که در دنیا در زمینه تحول دیجیتال کار کرده اند، آن را یک تغییر فرا فرهنگی و نه تغییر فنی می دانند.
شامی زنجانی پله اول تحول دیجیتال را آموزش دانست و در تشریح وسعت آن افزود: یکی از آینده پژوهان حوزه فناوری می گوید، نمی دانم سال ۲۰۲۵ چگونه خواهد بود اما می دانم اتفاق هایی که حدفاصل ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۵ رخ می دهد به اندازه همه اتفاق هایی است که از ابتدا تا ۲۰۱۵ رخ داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه لزوم تحول دیجیتال در کشور پشت گوش انداختنی نیست، خاطرنشان کرد: به عنوان یک معلم دانشگاه می دانم مسائلی در زمینه های آب، فساد، بحران عملکردی، بیکاری و اشتغال در کشور وجود دارد که می توان با تحول دیجیتال آنها را رفع کرد که بدون فوت وقت باید به آنها بپردازیم.
وی شرایط کنونی کشور و موضوع تحریم ها را فرصت مناسبی برای ایران دیجیتال دانست و گفت: شاید دو ماه دیگر که مطالعات تکمیل می شود به طور دقیق در مورد مهمترین حوزه هایی که تحول دیجیتال در کشور باید در آنها رخ دهد را بتوان گفت اما بنا به حدس عالمانه یا همان فرضیه می توان گفت که دو صنعت کشور به دلیل فشار موجود روی آنها ضروری ترین بخش ها در کشور برای اجرای طرح تحول دیجیتال بشمار می روند که نخست صنعت آب و برق است و بعد از آن صنعت نفت و گاز قرار دارد.
او با بیان اینکه در صنایع یاد شده خیلی نمی توان از جلوی فناوری جا خالی داد، افزود: در تحول دیجیتال و حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال به معنی واقعی کلمه، جای تجزیه و تحلیل داده ها خالیست که کمک های شایانی به ما می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران هوش مصنوعی را دومین فناوری با اهمیت در مسیر تحول دیجیتال در کشور اعلام کرد و گفت: نباید هوش مصنوعی را از دست بدهیم و من از هوش مصنوعی می ترسم و احساس می کنم اگر در این زمینه کار نکنیم، شاید تا پنج سال دیگر خیلی عقب بیفتیم و بر همین اساس و با وجود چنین ترسی کشورهای دیگر نیز بر روی هوش مصنوعی کار خود را شروع کرده اند.
شامی زنجانی با بیان اینکه خیلی از کارها را امروز ربات ها انجام می دهند، اظهار کرد: فناوری های دیگری در حوزه تحول دیجیتال همچون بلاکچین، واقعیت افزوده و شبکه های اجتماعی نیز وجود دارند اما به نظر من در مقطع کنونی بعد از تجزیه و تحلیل داده ها و هوش مصنوعی، پرداخت به فناوری اینترنت اشیا ضروری تر است و کمک بیشتری به ما می کند.
منبع: تسنیم