در مراسم رونمایی از ناحیه نوآوری شریف چه گذشت؟
رویداد رونمایی از ناحیه نوآوری شریف، 25 دی ماه در سالن جابربنحیان دانشکده شیمی برگزار شد.
این رویداد که با اجرای سیاوش صفاریان پور برگزار شد با هدف تسهیل رشد اکوسیستم استارتاپی و شرکتهای دانش بنیان و با حضور رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رئیس پارک علم و فناوری، شهردار تهران، رئیس معاونت علمی ریاست جمهوری و جمع کثیری از فعالان عرصه نوآوری و کارآفرینی برپا شد.
در ابتدای رویداد رونمایی از ناحیه نوآوری شریف فتوحی، رییس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه برنامه راهبردی دانشگاه در سال 96 تنظیم شده است، سرآمدی در آموزش، پژوهش و فناوری، اثربخشی اجتماعی و استقلال مالی نسبی چهار آرمان کلیدی دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد.
وی جذب بهترینها از دید دانشجویان و اعضای هیأت علمی را در حوزه آموزش، از قابلیتهای دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف با برخورداری از 55 هزار فارغالتحصیل، میکوشد حضور حداکثری در صنایع کشور داشته باشد.
فتوحی همچنین بر اولویت این دانشگاه به کیفیت محوری به جای کمیت محوری تأکید کرد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف، رتبه خوبی در ارتباط با صنعت و اثربخشی اجتماعی دارد، میخواهیم از نظر حجم فعالیتهای ارتباط با صنعت در صدر باشید اما میدانیم که هنوز از پتانسیل کامل خود استفاده نکردهایم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف به عنوان اولین سخنران رویداد رونمایی از ناحیه نوآوری شریف، با اشاره به اینکه 50 درصد دانشجویان این دانشگاه، تحصیلات تکمیلی هستند افزود: ما به دنبال سرمایهگذاری و تجاریسازی فناوری هستیم تا برای دانشگاه ارزشآفرینی کنیم.
فتوحی در پایان، ورود دانشگاه صنعتی شریف به پروژههای بزرگ و ارتباط با صنعت به عنوان عامل کلیدی برای حل مسائل صنعت عنوان کرد و خاطرنشان کرد: شتابدهندهها و مراکز رشد مستقر در این ناحیه میکوشند مخاطبان مختلف را گردهم بیاورند.
در ادامه دهبیدیپور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به روی صحنه آمد. او به وجود 450 شرکت دانش بنیان در اطراف دانشگاه اشاره کرد و این موضوع را نشاندهنده جذابیت منطقه دانست.
وی همچنین تلاش پارک علم و فناوری برای تعامل با صنعت از یکسو و ارتباط با بخش خصوصی را رویکرد کلیدی این پارک عنوان کرد و گفت: میکوشیم از پتانسیل بخش خصوصی بیشترین بهره را برده و به منابع دولتی تکیه نکنیم.
دهبیدی پور در پایان با تشریح نقشه ناحیه نوآوری شریف تأکید کرد: ما مدل برد-برد بین دانشگاه و شرکتها تعریف کرده ایم و هدف خود را مطرح بودن در سطحبینالمللی میدانیم.
در ادامه، دکترعبدو تبریزی، مشاور اقتصادی و از افراد تأثیرگذار در تأمین مالی دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی خود را در مورد اهمیت توجه به اتفاقی مانند راهاندازی رسمی ناحیه نوآوری شریف آغاز کرد.
وی تأکید کرد که این رویداد مانند تأسیس بسیاری از دیگر نواحی نوآوری مشابه در سراسر جهان بر حسب تصادف اتفاق نیفتاده است و مجموعهای از عوامل مانند نتورکینگ، بازاریابی و برنامهریزی و مدیریت شهری در آن دخیل هستند.
عبدو تبریزی با اشاره به اینکه هدف این ناحیه، توسعه شهری برای بازآفرینی شهر است به سه نوع دارایی به عنوان ویژگیهای این ناحیه پرداخت و گفت: داراییهای اقتصادی، فیزیکی و ارتباطی در ناحیه نوآوری شریف دست به دست هم دادهاند تا اکوسیسم نوآوری خوبی شکل بگیرد، زیر ارزان است، حقوق مالکیت مردم حفظ میشود، از زیرساخت خوبی برخوردار است و فضای گستردهای برای دسترسی دارد.
این مشاور اقتصادی در پایان تأکید کرد که طرح نوآوری شریف باید به سرعت تعریف شود.
در ادامه این رویداد، حناچی، شهردار تهران و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور ایران و رئیس بنیاد ملی نخبگان هرکدام به ایراد سخنرانی در مورد اهمیت توجه به نوآوری به عنوان یک مفهوم تحولساز در عرصه علم و فناوری پرداختند.
سورنا ستاری با تأکید بر اهمیت عدم تکیه به دولت، گفت: نباید انتظار داشته باشیم افراد دولتی تمام حمایتها را به گردن بگیرند، زیرا دولتیها از بسیاری از مسائل علمی و چالشهای واقعی عرصه سر در نمیآورند. بنابراین اگر کسی مخترع است باید برایش شتابدهنده تهیه کنیم و نه حمایت دولتی.
وی همچنین به حیطه آموزش پرداخت و تأکید کرد دیگر به جایی رسیدهایم که میدانیم تعریف دانش به مدرسه و دانشگاه محدود نمیشود. در عرصه نوآوری شهرها اهمیت دارند و آموزش محور بودن باید در زندگی روزمره مردم جاری باشد نه محیطهای تعریف شده.
بخش پایانی مراسم رونمایی از ناحیه نوآوری شریف به رونمایی از کتاب جنگل بارانی با ارائه آیت حسینی که یکی از مترجمان این کتاب است اختصاص داشت. این کتاب به تجربه استارتاپی میپردازد و راهنمای خوبی برای تمام کسانی است که از خود میپرسند چطور میشود سیلیکون ولی دیگری ساخت؟
در پایان از ایدهها و طرحهای برتر تقدیر شد. گفتنی است فراجهش و آیوتک دو استارتاپ برتری هستند که در حوزه اینترنت اشیا شایسته دریافت لوح تقدیر شدند.