معامله با کدام سبک؟ | آشنایی با انواع سبکهای معاملاتی در فارکس
معامله با کدام سبک؟ | آشنایی با انواع سبکهای معاملاتی در فارکس
در دنیای پیچیده و متنوع بازارهای مالی بهویژه فارکس، تحلیل فارکس بهعنوان یکی از موارد حیاتی در مسیر معاملهگری بهشمار میرود که البته روشهای متفاوتی برای آن وجود دارد. شناخت انواع سبکهای معاملاتی و انتخاب صحیح آن برای معامله، نقش بسیار مهمی را در موفقیت افراد حرفهای و حتی تازهواردها ایفا میکند. این سبکهای متفاوت معاملاتی شامل چهارچوب گستردهای از انواع روشهای تحلیل (تکنیکال و فاندامنتال) تا رویکردهای مدیریت ریسک است که به تحلیل دقیق اطلاعات مربوط به بازار از روشهای متفاوت پرداخته و به معاملهگران در اتخاذ تصمیمات هوشمندانه در هنگام معامله کمک میکند.
انتخاب سبک مناسب برای معاملات بسته به میزان سرمایه، مدتزمان ممکن جهت فعالیت در بازار و بهطورکلی بر اساس شرایط و اهداف معاملهگران متفاوت خواهد بود. اگر بهعنوان یک فارکس تریدر و یا فرد تازهکار در بازار مالی فارکس فعالیت میکنید و هنوز با این سبکهای معاملاتی آشنا نیستید، این مقاله برای شماست. شناخت این سبکهای معاملاتی به شما کمک میکند تا در تحلیل فارکس، تصمیمات هوشمندانهتری برای معاملات خود بگیرید.
در بازار فارکس چند سبک معاملاتی وجود دارد؟
سرمایهگذاران در بازار مالی فارکس بر اساس اهداف و مدت زمان حضور در یک معامله به ۶ دسته اصلی تقسیم شده که سبکهای معاملاتی آنها به پوزیشن تریدینگ، سوئینگ تریدینگ، معاملات روزانه، اسکلپ تریدینگ، الگوریتمیک تریدینگ و ایونت درایور تریدینگ معروف هستند.
این افراد در دورههای زمانی متفاوتی معامله کرده و از روشهای متفاوتی برای تحلیل فارکس استفاده میکنند. در ادامه به بررسی هر یک از این شش سبک معاملاتی خواهیم پرداخت.
پوزیشن تریدینگ (Position Trading)
در این نوع از سبک معاملاتی معامله گران با استفاده از تحلیل بنیادین و تکنیکال از چندین ماه تا چندین سال در یک پوزیشن باقی مانده و به نوعی شبیه سرمایهگذاران عمل میکنند.
عمدهترین تفاوت پوزیشن تریدینگ و سرمایهگذاری، امکان سود بردن از دو جهت بازار در پوزیشن تریدینگ است. پوزیشن تریدرها از نوسانات کوتاه مدت بازار چشم پوشی کرده و دید بلند مدتی به بازار دارند. میزان سرمایه مورد نیاز مقرون به صرفه در این سبک بیشتر از سایر سبکهای معاملاتی است.
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)
در روش معاملهگری سوئینگ تایم فریم به صورت میان مدت بوده و معامله گران بین چند روز تا چند هفته در یک معامله باقی میمانند. در این روش تحلیل فاندامنتال اعتبار چندانی نداشته و معامله گران از تحلیل تکنیکال جهت تحلیل فارکس استفاده میکنند.
تحلیل بازار پیش از ورود به معامله بسیار اهمیت داشته و پس از ورود به معامله نیاز چندانی به نظارت بر بازار وجود نخواهد داشت زیرا در این روش حد سود و ضرر از قبل تعیین میشود. با توجه به میان مدت بودن زمان معامله بهتر است حجم معاملات طوری تنظیم شود که ارزش این مدت ماندن در یک پوزیشن را داشته باشد.
معاملات روزانه (Day Trading)
در این نوع از سبک معاملاتی حداکثر زمان باقی ماندن در یک معامله یک روز کاری بوده و معمولا معامله گران از تایم فریمهای بین نیم تا چهار ساعت استفاده میکنند. پایه و اساس تحلیل فارکس به این روش تحلیل تکنیکال بوده و با استفاده از حرکات پیشین قیمت حرکات بعدی پیش بینی میشوند.
معامله گران برای ورود به یک معامله لازم است مدت زمان زیادی را برای تحلیل بازار سپری کرده و به صورت تمام وقت مشغول به مانیتورینگ باشند. معامله گران در این سبک باید حد سود و زیان را به درستی انتخاب کرده و نهایتا طی مدت یک روز معامله خود را ببندند. میزان ریسک این نوع از معاملات نسبت به روشهای قبلی بالاتر بوده و به همان اندازه نیز میتواند سودهای بیشتری را به دنبال داشته باشد.
اسکلپ تریدینگ (Scalp Trading)
اسکلپ کردن به معنای تعداد معاملات بالا در تایم فریمهای بسیار پایین و به دست آوردن سودهای چشم گیر در مجموع چندین معامله است. این افراد از نوسانات کوچک بازار بیشترین استفاده را برده و ممکن در یک روز بیش از صد معامله را نیز انجام دهند. سرعت عمل و میزان ریسک در این معاملات به شدت بالا بوده و نیازمند روحیه و روانی بسیار قوی دارد.
میزان کمیسیون و اسپرد برای اسکلپکاران بسیار حائز اهمیت بوده و بخش بزرگی از سود آنها را تحت الشعاع خود قرار میدهد. ورود با کل سرمایه در برخی شرایط در این سبک از معاملات میتواند خطر از بین رفتن کل سرمایه را نیز داشته باشد. معمولا به خاطر فشار و استرسی زیادی که در این سبک بر معامله گران وارد میشود از رباتهای معاملهگر در این سبک استفاده میشود.
نیوز تریدینگ (News-trading)
این نوع از سبک معاملاتی بر اساس اخبار و رویدادهای سیاسی و اقتصادی عمل کرده و معامله گران در این روش به دنبال تاثیر اخبار بر روی روند بعدی قیمت هستند. مدت زمان باقی در پوزیشن در این سبک میتواند در تمام تایم فریمها باشد.
تفاوت استراتژی معاملاتی با سبک معاملاتی چیست؟
بر خلاف تصور بسیاریاز افراد که فکر میکنند سبک معاملاتی و استراتژی معاملاتی هر دو یکی هستند باید بگوییم که این دو کاملا با یکدیگر متفاوت بوده به طوری که سبک معاملاتی متمرکز بر مدت زمان حضور در یک معامله و میزان سرمایه دارد در حالیکه استراتژی معاملاتی روشی برای بدست آوردن نقطه ورود و خروج و تعیین میزان حد سود و ضرر است.
سخن پایانی – سبکهای معاملات بازار فارکس
در این نوشته با سبکهای مختلف معاملات در بازار فارکس آشنا شدیم. افراد بر اساس سبک معاملاتی خود در تایم فریمهای متفاوتی معامله کرده و میزان سرمایه در هر یک از آنها نیز متفاوت است. سبک معاملاتی در واقع وسیلهای برای حرکت بر اساس اهداف و مدت زمان مورد انتظار برای رسیدن به هدف مورد نظر است.
برخی از افراد با توجه به شخصیت و ویژگیهای خود ترجیح میدهند تعداد معاملات کمتر در مدت زمان طولانیتری را انجام داده و برخی دیگر معامله در میان مدت و یا کوتاه مدت را ترجیح میدهند. به هر حال نمیتوان یک سبک معاملاتی را به عنوان بهترین سبک معاملاتی برای همه تجویز کرد و این کار بر اساس شرایط و ویژگیهای هر فرد متغیر است.