آیا هنوز هم بیماری سرخک در ایران شیوع دارد ؟

با اینکه در ایران سرخک حذف شده است ، اما  در سال 1401 موارد سرخک گزارش شده در ایران روند افزایشی داشته است . افزایش به دلیل آن است که ژنوتایپ‌ های جدید آن از برخی کشورهایی همسایه مانند افغانستان و پاکستان وارد کشور ما می‌ شوند . سرخک یک عفونت در دوران کودکی است که توسط یک ویروس ایجاد می شود . سرخک که زمانی بسیار رایج بود ، اکنون تقریباً با واکسن قابل پیشگیری است . ما در ادامه مطلب قصد داریم در مورد سرخک بیشتر یاد بگیریم . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری و ویروس در ادامه با ما همراه باشید .

برای دریافت تزریق سرم در منزل کلیک کنید .

سرخک چیست ؟

سرخجه یا سرخک  بیماری ویروسی به‌ شدت مسری است که به راحتی در تماس با تنفس فرد مبتلا ، سرفه یا عطسه منتقل می‌ شود . این بیماری می ‌تواند جدی باشد و عوارض وخیم و خطرناکی ایجاد کند و حتی باعث مرگ شود . هرچند به سن خاصی محدود نمی‌ شود اما بیشتر میان کودکان شایع است . این بیماری به ‌خصوص برای زنان باردار و نوزادان خطرناک است و ممکن است باعث آسیب‌ دیدگی جنین داخل رحم مادر شود مانند نقص عقلانی ، کوری ، نقص شنوایی و مشکلات قلبی و سایر مشکلات سندرم روبلا . در اکثر کشورها ، واکسیناسیون سرخجه به عنوان بخشی از برنامه‌ های ایمنی جمعی انجام می ‌شود .

در صورت نیاز داشتن به یک پزشک : ویزیت در منزل

بیماری سرخک چه عوارض را می تواند ایجاد کنید ؟

سرخک می تواند عوارض جدی ایجاد کند ، از جمله ای عوارض عبارتند از :

التهاب گوش میانی

ذات الریه

آنسفالیت (التهاب مغز)

کوری

مرگ

بهترین راه حل ویزیت متخصص داخلی میباشد : ویزیت متخصص داخلی در منزل

علائم نشان دهنده سرخک چیست ؟

علائم سرخک حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود. علائم و نشانه های سرخک معمولاً شامل موارد زیر است :

سرفه خشک

تب

گلو درد

آبریزش بینی

چشم های ملتهب (ورم ملتحمه)

لکه های سفید ریز با مرکز سفید مایل به آبی روی یک پس زمینه قرمز که در داخل دهان و روی لایه داخلی گونه وجود دارد – که به آنها لکه های کوپلیک نیز می گویند .

نوعی بثورات پوستی که از لکه های بزرگ و مسطح تشکیل شده که اغلب روی یکدیگر می افتند.

این عفونت مراحلی دارد که در یک دوره دو تا سه هفته به ترتیب اتفاق می افتند .

عفونت و دوره نهفتگی : برای ۱۰ تا ۱۴ روز اول بعد از آلوده شدن ، ویروس سرخک به صورت نهفته می ماند . در این مدت هیچ نشانه و علائمی از سرخک ندارید .

علائم و نشانه های غیر اختصاصی : سرخک معمولاً با تب خفیف تا متوسط آغاز می شود که اغلب با سرفه مداوم ، آبریزش بینی ، چشم های ملتهب (ورم ملتحمه) و گلودرد همراه است. این بیماری نسبتاً خفیف ممکن است دو یا سه روز طول بکشد.

بیماری حاد و بثورات : بثورات از نقاط قرمز کوچکی تشکیل شده اند که برخی از آنها کمی ورم دارند . لکه ها و برآمدگی ها بسیار نزدیک به هم و به شکل خوشه ای قرار دارند و به پوست ظاهری لکه دار می دهند . این لکه ها ابتدا در صورت ظاهر می شوند .

طی چند روز آینده بثورات به ناحیه بازوها و تنه می ریزند ، سپس روی ران ، ساق و روی پا ظاهر می شوند . در همین زمان تب به شدت بالا می رود و اغلب به اندازه (۴۰ تا ۴۱ درجه سانتیگراد) می رسد . بثورات پوستی سرخک به آرامی فروکش می کند و ابتدا از صورت و در انتها از ران ها و پا محو می ‌شود .

دوره واگیر: فرد مبتلا به سرخک می تواند حدود هشت روز ویروس را به دیگران منتقل کند ، که چهار روز قبل از ظاهر شدن بثورات شروع شده و ۴ روز پس از ایجاد بثورات خاتمه می یابد .

سرخک یک بیماری بسیار واگیردار است . ویروس می تواند از طریق قطرات تنفسی که فرد مبتلا هنگام سرفه ، عطسه ، یا صحبت کردن تولید می کند ، منتقل شود .

چگونه از ابتلا به بیماری سرخک جلوگیری کنیم ؟

واکسن سرخک ، سرخجه و اوریون می تواند از ابتلا به سرخک جلوگیری کند . این واکسن معمولاً در سن 12 تا 15 ماهگی و دوباره در سن 4 تا 6 سالگی تجویز می شود .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.