واکسن کرونا و جهش میلیارددلاری استارتاپ مدرنا
جذابیتهای سرمایهگذاری در حوزه بیوتکنولوژی
مدرنا یک استارتاپ حوزه فناوریهای زیستی (بیوتکنولوژی) است. شرکتی که از ابتدای تلاشهای برای یافتن و ساختن واکسن کرونا نامش بر سر زبانها افتاده است.
این استارتاپ آمریکایی مستقر در ماساچوست حالا با اعلام اینکه واکسن این شرکت تا 95 درصد درست عمل میکند یک بار دیگر بر سر زبانها افتاده. اما مهمتر از میزان کارایی واکسن؛ خبر خوشی که مدرنا اعلام کرده مربوط به شیوه حمل و نقل آن است.
به گفته مدرنا واکسن این شرکت برخلاف واکسن شرکت فایزر نیاز به دمای خیلی خیلی زیر صفر ندارد. واکسن فایزر برای جابه جایی نیاز به دمای منفی 80 درجه داشت و این نکته به عنوان یکی از چالشهای اساسی در توزیع این واکسن در دنیا عنوان شده است.
اما حالا مدرنا اعلام کرده واکسن این شرکت از طریق فریزرهای معمولی حمل دارو تا 30 روز هم دوام خواهد داشت. یک برگ برنده مهم برای این شرکت در گرفتن سفارشهای بیشتر از تمام دنیا.
مدیرعامل مدرنا و ارزش سهام او
استفان بانسل یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل استارتاپ مدرنا است. استارتاپی که بنا به تخمینهای قبلی فوربس ارزش آن بیش ااز 11 میلیارد دلار بوده ولی احتمالا حالا و با اعلام میزان کارایی واکسن آن این رقم جهش خیرهکنندهای بکند.
9 درصد سهام مدرنا متعلق به بانسل است و تعداد زیادی سرمایهگذار خطرپذیر که در چند سال گذشته بیش از 1.5 میلیارد دلار روی آن سرمایهگذاری کردهاند بقیه سهام آن را در اختیار دارند.
یکی از جذابیتهای استارتاپهای حوزه بیوتکنولوژی برای سرمایه گذاران خطرپذیر، بالا رفتن تصاعدی ارزش سهام آنها در پی کشفیات و یا به بازار دادن برخی داروها و یا رسیدن به پیشرفتهای خاص در حوزه سلامت است. به نظر می رسد سرمایهگذاران مدرنا تا اینجا از صبر و سرمایه خود جواب خوبی گرفته باشند.
میزان سرمایهگذاری انجام شده در استارتاپ های بیوتکنولوژی از سال 2016 تا 2019 در آمریکا