دستاورد بوتکمپ اینترنت اشیا برای استارتاپها
اختتامیه دوره جامع مهارتمحور بوتکمپ اینترنتاشیا 15 شهریور در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد
بوتکمپ اینترنتاشیا با همت مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب کارگاههای تئوری و عملی از ۲۷ تیرماه 98 آغاز شده بود و 11تیم در 11 محور مختلف به ارائه راهکارهای خود با استفاده از ایننترنت اشیا پرداختند.
محمد قیصری، دبیر اجرایی بوتکمپ اینترنتاشیا در مراسم اختتامیه گفت: «در این بوت کمپ، 160 ساعت آموزش در قالب 20 جلسه برگزارشد. دومدل شاخص، برای ارائه طرحهای بوتکمپ مدنظر بود: «مدل ایده محور مانند استارتاپها و مدل تقاضامحور برمبنای نیاز سازمانها و شرکتها. نامههایی به سازمانها زده شد و 33مورد از چالشهای سازمانها جمعآوری و در نهایت 11 مورد کاربردیتر انتخاب شد و در اخیتار 11 تیم شرکتکننده قرار گرفت. از 67 شرکتکننده در این 11 تیم با میانگین سنی 32 سال، 50 نفر مرد و 17 نفر زن و 51 درصد آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و 49 درصد دارای مدرک کارشناسی بودند. زمینههای تخصصی مطرح در بوتکمپ شامل، فناوری اطلاعات و شبکه، الکترونیک و مخابرات، غلوم کامپیوتر و نرم افزار، مدیریت و عمران و ساخت وخودرو بود. شرکتکنندگان از سراسر ایران و از استانهای خراسان رضوی، گلستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، همدان و… در این بوتکمپ شرکت کردند. شناخت اینترنت اشیا، معماری و سختافزارآن ، استانداردها، پروتکلها و امنیت اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و پلتفرمهای اینترنت اشیا، سختافزار و گجتهای اینترنت اشیا، ارتباطات و مخابرات اینترنت اشیا و تجاریسازی از سرفصلهای این بوتکمپ بود.»
دبیر اجرایی بوتکمپ اینترنتاشیا، دستاوردهای این بوتکمپ را اینگونه برشمرد:
- استقبال سرمایهگذاران و شتابدهندهها
- تولید محصول و نمونه اولیه
- شکلگیری 11گروه استارتاپی
- ارائه درخواست استخدام نیرو
- تعامل و گفتگو تیمها با شرکتهای موفق
- تقویت روحیه کارتیمی
- یادگیری تخصصی و مهارتمحور اینترنت اشیا
مرضیه شاوردی مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در این مراسم بیان کرد: «صندوق نوآوری و شکوفایی در حال حاضر امکان حمایت مستقیم از استارتاپها را ندارد اما با دو رویکرد، ایفای نقش فعالانه در اکوسیستم نوآوری و حمایت از جریانهای نوآورانه بهصورت غیر مستقیم و زا طریق صندوقهای پژوهش و نوآوری از استارتاپها حمایت خواهدکرد. علاوه بر این صندوق از استارتاپهایی که پتانسیل تبدیل شدن به دانش بنیان را دارند نیز حمایت خواهدکرد.»
رستمخانی، نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت اینترنت اشیا گفت: «اینترنت اشیا یکی از مهمترین فناوریهای آینده خواهد بود. در دنیا تا سال2020، بین 20-30 میلیارد شی به اینترنت اشیا ملحق خواهدشد و در سال 2025، بین 70-80 میلیارد شی اضافه خواهد شد. همچنین تا سقف 45 میلیارد دلار در سال آینده در حوزه اینترنت اشیا سرمایهگذاری خواهیم داشت.»
در پایان این مراسم 11 تیم شرکتکننده به ارائه محصول نهایی تولید شده در 11 حوزه مطرح در این بوتکمپ پرداختند و مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند و گواهینامه معتبر از طرف مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکتکنندگان اعطا شد.
این 11 تیم در حوزههای زیر به ارائه راهکار پرداختند:
- کشاورزی هوشمند در زمینه هوشمندسازی گلخانهها
- روشنایی هوشمند در زمینه هوشمندسازی معابر درون و برونشهری
- خودرو هوشمند در زمینه هوشمند سازی حملنقل
- خانه هوشمند در زمینه هوشمندسازی ساختمان و محیطهای بسته
- دامپروری هوشمند در زمینه هوسمندسازی شرایط محیطی و بالینی دام
- معدن هوشمند در زمینه پایش و افزایش امنیت معدن
- صنعت هوشمند در زمینه مانیتور تجهیزات صنعتی جهت نگهداری و امنیت تجهیزات
- گجت هوشمند ناشنوایان در زمینه توانمندسازی ناشنوایان
- سلامت هوشمند در زمینه دستبند سلامت بیماران سالمند قلبی و عروقی
- مدیریت هوشمند پسماند در زمینه تولید سطل زباله هوشمند
- پارکینگ هوشمند در زمینه هوشمندسازی پارکینگهای طبقاتی، شهری و پارکینگهای حاشیهای
کاش یه عده ای که دنبال این استارتاپ های خدماتی راه افتادن متوجه بشن که آینده اکوسیستم استارتاپی ایران و کلا استارتاپ های دنیا همین اینترنت اشیا است