شهر هوشمند با شبکه مشاغل ایرانی

گپی با بنیانگذار استارتاپ بی‌شمار

استارتاپ بی‌شمار با هدف طبقه‌بندی و تولید بانک جامع مشاغل، صنایع، کسب‌وکارهای ایرانی و مراکز خدماتی آغاز بکار کرده و هم اکنون در پارک علم‌وفناوری همدان مستقر است. به گفته بنیانگذارانش، بی‌شمار در حال حاضر بزرگترین پلتفرم اقتصادی به‌شمار می‌رود. داود زنگنه کارشناس ارشد نرم‌افزار، بنیانگذار و مدیرعامل استارتاپ بی‌شمار و عادل قره‌گوزلو رئیس هیئت مدیره و سرمایه‌گذار این استارتاپ است. با زنگنه  و قره‌گوزلو به گفت‌وگو نشستیم تا برایمان از فضای کار در اکوسیستم استارتاپی همدان و چالش‌هایش بگویند.

 ایده استارتاپ بی‌شمار چگونه و چه سالی شکل گرفت؟

ایده اولیه براساس مطالعات شرکت و نیازسنجی بازار در سال96 شکل گرفت و 20 ماه از زمان آغاز بکار تا ورود به بازار درگیر تولید پروژه بوده‌ایم که در نهایت سال98 ایده اجراشد.

استارتاپ  بی‌شمار را چگونه معرفی می‌کنید؟

بی‌شمار، استارتاپی در قالب وب-اپلیشکین است که تمامی کسب‌وکارها، مراکز خدماتی و صنایع را طبقه‌بندی می‌کند و به هر کدام یک صفحه اختصاص می‌دهد که در آن صفحه می‌توانند کسب‌وکار، کالاها یا خدماتشان را معرفی کنند. در واقع بیزنس‌ها یک ویترین هوشمند در اختیار خواهند داشت که بتوانند از طریق آن روابط بهتری را با مشتری برقرار کنند. بی‌شمار سعی کرده است شهر هوشمند را از طریق ایجاد یک شبکه اجتماعی مشاغل ایرانی محقق کند. بی‌شمار بستر امنی است که با پیشبرد به موقع اهداف آن می‌توان تحول بزرگی در اقتصاد ایران به وجود آورد.

فرآیند ارائه خدمات شما به چه صورت است؟

کاربر بعد از ورود به سایت عضویت عادی یا بیزنسی را انتخاب می‌کند. مشتریانی که در قالب بیزنس ثبت‌نام می‌کنند، بعد از احراز هویت و تایید کسب‌وکارشان توسط ادمین، می‌توانند اطلاعات بیزینسی خود را بارگذاری کند. کاربر عادی نیز به اطلاعات بیزنس‌ها دسترسی دارد و می‌تواند از آن‌ها خرید کند. عضویت عادی هزینه‌ای ندارد. عضویت بیزینسی هم شامل 3 گروه پنل‌های رایگان، پنل‌های 60هزار تومانی و پنل‌های 110 هزار تومانی به‌ازای یکسال می‌شود.

بی‌شمار
عادل قره‌گوزلو و داوود زنگنه، بنیانگذاران استارتاپ بی‌شمار

بی‌شمار چه خدماتی را تاکنون ارائه داده است؟

بی‌شمار کلیه اماکن گردشگری را ساماندهی کرده و با معرفی هدفمند کارفرماها و کارگرها به‌هم، به اشتغال‌زایی نیز کمک کرده است. همچنین با واگذاری ویترین آنلاین به افرادی که قصد ایجاد یک کسب‌وکار را دارند بخشی از هزینه‌های مرتبط به اجاره مکان برای کسب‌وکارشان را کاهش داده است.

از زمان آغاز به کار جذب سرمایه داشته‌اید؟

از ابتدا با سرمایه شخصی شروع کردیم، اما زمانی که 40 درصد از کار را جلو بردیم اقدام به جذب سرمایه کردیم. سرمایه‌گذار شخصی ما آقای قره‌گوزلو هستند.

پلن درآمدزایی شما به چه صورت است. چه زمانی به نقطه سربه‌سر رسیدید؟

درآمد ما از فروش پنل‌های ارائه شده برای کسب‌وکارها، فروش کادرهای تبلیغاتی، معاملات انجام شده و چند روش دیگر تامین می‌شود. تقریبا دوسال بعد از شروع فعالیت به نقطه سربه‌سر رسیدیم.

تا امروز  با چه چالش‌هایی روبرو بوده‌اید؟

بزرگترین چالش ما در زمینه جذب سرمایه بوده است اما فرهنگ‌سازی برای اجرای پروژه‌هایی مانند بی‌شمار در جامعه به‌درستی انجام نشده است. دست‌اندازهای دولتی زیادی در مسیر، حرکت ما را کند کرد. سازمان‌ها و مراکزی که قول همکاری می‌دادند اما انجام نمی‌شد، حتی اطلاعات مورد نیازمان را هم در اختیار ما قرار نمی‌دادند. بسیاری از مدیران بالادستی و پایین‌دستی سلیقه‌ای و براساس خواسته شخصی عمل می‌کردند. صنعت‌ومعدن و ارگان‌های دولتی استان مرکزی هم همکاری لازم را با ما انجام ندادند.

راهکارتان برای پشت سرگذاشتن این چالش‌ها چه بود؟

سعی کرده‌ایم کار را بومی‌سازی کنیم و به کمک راهکارهای علمی و جذب سرمایه‌گذار خصوصی از این چالش‌ها عبور کنیم. بسیاری از مشکلات موجود در جامعه با ورود بخش خصوصی قابل حل است.

گفت‌وگو: هدی فالنجی

مطالب مرتبط:
1 نظر
  1. مهدی می گوید

    چی شد شهر هوشمند شهرداری و آقای فرجود…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.