۳۱ استارتاپ و ۵۱ سرمایهگذار در کافهسرمایه روبهروی هم نشستند
کافه سرمایه با هدایت کارن کراد برگزار شد
نهمین دوره کافه سرمایه کارن کراد، ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه با حضور استارتاپهای منتخب و شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطر پذیر، در محل شرکت کارن کراد واقع در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، بصورت کاملا مجازی برگزار شد.
«کافه سرمایه»، گردهمایی تخصصی شرکتها، سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی و گروهی از استارتاپهای برتر، جهت تسهیل امر جذب سرمایه و ایجاد زمینه رشد برای استارتاپهای برتری که نیاز به جذب سرمایه دارند، تدارک دیده شده است و در آن استارتاپها فرصت ارائه طرحهای خود به شبکه سرمایهگذاران، دست پیدا میکنند.
فرآیند برگزاری این دوره از رویداد کافه سرمایه به این صورت بود که از ۱۴ دی تا ۱۰ بهمن ماه، ثبت نام استارتاپهای متقاضی انجام و از ۱ الی ۱۵ بهمن، ارزیابی اولیه آنها صورت گرفت. در ادامه و در تاریخ ۱۵ و ۱۶ بهمن، اطلاعات استارتاپها برای سرمایه گذاران ارسال شد تا در زمان مشخص شده در تاریخ ۲۵ بهمن، علاقهمندی خود را نسبت به هر کدام از استارتاپهای منتخب، بیان کنند. در این مسیر دو کارگاه نیز با محوریت نحوه ارائه به سرمایه گذار و مباحث حقوقی و قراردادی نیز برای استارتاپها برگزار شد.
در پایان نیز متناسب با بازخورد هرکدام از سرمایهگذاران، جلساتی میان آنها و استارتاپ در تاریخ ۲۶ بهمن تنظیم شد و برنامه استارتاپها نیز ۲۷ بهمن در اخیتارشان قرار گرفت.
نحوه برگزاری این رویداد بدین صورت طراحی شده بود که نماینده هر شرکت یا سرمایهگذار، در اتاق اختصاصی خود بصورت آنلاین حاضر شده و استارتاپها در مدت زمان ۳۰ دقیقهای مشخص شده و به صورت خصوصی، طرح خود را به آنها معرفی میکنند. در این جلسات خصوصی، سرمایهگذارن به بررسی ابعاد مختلف استارتاپها پرداختند و در صورت علاقمندی به طرحها و تمایل به سرمایهگذاری روی آنها، تقاضای جلسات بیشتر برای مذاکره با استارتاپها را مطرح نمودند.
بعد از پایان هرجلسه، فرم نظرسنجی برای سرمایهگذاران ارسال شد و نظرات و بازخوردهای آنها پیرامون جلسات و طرحها، توسط تیم کارن کراد دریافت و بررسی شد. در این نظرسنجی، سرمایهگذاران امتیازات خود را برای هر استارتاپ در مورد مسائلی همچون: مزیت رقابتی طرح، کامل بودن تیم، توانایی رشد طرح، کانالهای فروش و بازاریابی و میزان خلاقیت ایده و … ثبت کردند.
در این رویداد، ۳۱ استارتاپ متقاضی سرمایه و ۵۱ سرمایهگذار حقیقی و حقوقی حضور داشتند که تیم ۱۵ نفره کارن کراد، به برگزاری و مدیریت جلسات سرمایهگذاری بین استارتاپها و سرمایهگذاران پرداختند.
در اولین روز از کافه سرمایه ۱۵۱ جلسه خصوصی آنلاین، بین استارتاپها و سرمایهگذاران برگزار شد و در دومین روز نیز، تعداد جلسات استارتاپها و سرمایهگذاران به ۱۱۴ جلسه رسید. در نهایت این دوره از کافه سرمایه کارن کراد، ۲۶۵ جلسه سرمایهگذاری از طرف سامانه تامین مالی و سرمایهگذاری کارن تنظیم و برگزار شد. با توجه به آمار به دست آمده از بازخورد سرمایهگذاران، ۶۱ درصد این جلسات، معادل ۱۶۱ جلسه، با موفقیت به دور بعدی مذاکرات راه یافتند که با پیگیریهای تیم کارنکراد، جلسات بیشتری برای آنها در آینده نزدیک تنظیم خواهد شد.
در اختتامیه کافه سرمایه چه گذشت؟
در اختتامیه این رویداد، محمدی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی، ضمن اشاره به نگرانیهایی که در این عرصه وجود دارد، گفت: مسئله باز تولید مدلهای کسب و کار تکراری، چالشی بود که این اکوسیستم با آن روبرو بود که از سویی برای استارتاپ و از سویی دیگر برای سرمایهگذاران، مسئله امیدوار کنندهای برای ادامه راه و ورود به حوزههای نوآورنه محسوب نمیشد. در پایان نیز با اشاره به خدمات این مجموعه، افزود، امیدواریم با حمایتهای صورت گرفته و ایجاد فرصتهای فناورانه، شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه برای همکاریهای بیشتر و بزرگتر و تعالی تکنولوژیک و متنوع سازی این اکوسیستم باشیم و بتوانیم با توجه به برگزاری رویدادهایی از این دست، عمق تکنولوژیک این اکوسیستم را گسترش دهیم.
در ادامه پایدار، معاونت توسعه زیست بوم منتا، صحبت خود را با اهداف مرکز آغاز کرد و افزود: راهبری در بخش تعاون اولین هدفی است که این مرکز دنبال میکند. دیگر اهداف مرکز را همکاری با شرکتهای موجود در بخش تعاون برای ورود به بخش نوآوری بیان کردند که بتوان از ظرفیت این بخش در اکوسیستم استفاده کرد که رویدادهایی از این دست کمک زیادی به رشد این حوزه خواهد کرد. مرکز توسعه تعاون نیز با چنین اهدافی تشکیل شده است که بتواند با استفاده از این ظرفیت، نوآوری را در بخش فناوری همراه کند.
رضوانیان، مدیر ارزیابی صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان سومین سخنران در اختتامیه رویداد کافه سرمایه، ضمن بیان برنامههای صندوق، عنوان کرد: کافه سرمایه فرصتی برای استارتاپها و سرمایهگذاران فراهم آورده است که کمک میکند اندیشههای جدید و نو با ورود خود به فضای نوآوری به رشد و توسعه این حوزه منجر شوند چرا که هم استارتاپها از فضای نوآورانه دور هستند و هم سرمایهگذاران از فضای ذهنی ایده فاصله دارند. ایشان در ادامه با ورود صندوق به بخش تامین مالی برای استارتاپها، افزود: در صدد هستیم تا کل اکوسیستم استارتاپی را تحت پوشش قرار دهیم. برگزاری چنین برنامههایی نیز باعث رشد و تعالی اکوسیتسم استارتاپی خواهد شد.
توکل همدانی، رئیس اداره سیاستگذاری و پایش مرکز تهران هوشمند نیز آخرین سخنران در اختتامیه این رویداد بود که با اشاره به برنامه تهران هوشمند در سه سال گذشته گفت: تعامل و شبکه سازی که در چنین رویدادهایی شاهد آن هستیم باعث ایجاد اتصال میان عرضه و تقاضا برای شرکتها و استارتاپهایی خواهد شد که قصد ورود به حوزههای مختلف فناورانه را دارند. همچنین ایشان در پایان صحبتهای خود نیز افزود: باید در صدد باشیم تمام استارتاپها مرکز توجه خود را روی چالشهای واقعی قرار دهند، مدلهای تجاری هوشمند سازی قابل کپی برداری نیستند و اولویتها و دغدغههایی متفاوت در هر استان و شهر وجود دارد و با محدودیتها و شرایط و فرآیندهای سازمانی متفاوتی روبرو هستیم که توجه به این موارد حائز اهمیت فراوانی است.
این دوره از رویداد کافه سرمایه با حمایت سازمان فناوری اطلاعات ایران، ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، شرکت تکنو تجارت، شرکت سرمایهگذاری جسورانه مدیریت ثروت ستارگان، شرکت سرمایهگذاری توسعه پایدار سپهر و مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران و همچنین نیز با حمایت ویژه ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی در قالب همسرمایهگذاری در حوزههای اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، بلاکچین، واقعیت گسترده، ابرداده و فضای ابری و حمایت ۵۰ درصدی از مبالغ سرمایه گذاری توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران (به صورت تسهیلات) نیز همراه بود.