در رگولاتوری صنعت بازی کاری از دست ما ساخته نیست

نشست خبری نخستین جشنواره ملی ایده‌های برتر فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی  برگزار شد

پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، جشنواره‌ای را به عنوان «ایده‌های برتر فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی” برگزار می‌کند. در نشست خبری که روز یک شنبه دهم مرداد ماه ۱۴۰۰ برگزارشد ایمانی خوشخو رئیس پارک و رئیس جشنواره اهداف برگزاری این جشنواره را برشمرد.

ایمانی خوشخو با اشاره به ظریفت‌های مغفول مانده حوزه فرهنگ گفت: حوزه فرهنگ تا کنون مورد بی‌مهری قرار گرفته و متاسفانه با چشم مساله غیر ضرور به آن نگاه شده است. ما در پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی با برگزاری این جشنواره می‌خواهیم فضایی برای بروز ایده‌ها در حوزه فرهنگ ایجاد کنیم که اتفاقا نمونه های موفق کسب و کار در دنیا در حوزه فرهنگ، نشان می‌دهد این حوزه تا چه انداره مهم است.

در بخشی از این نشست خبری خبرنگار آی‌چیزها دربا‌ره مشکلات صنعت بازی و اقدامات پارک برای حل آن‌ها سوالاتی را پرسید. پرسش‌های آی‌چیزها و پاسخ‌های رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی را بخوانید:

باتوجه به مشکلات  نظارتی عدیده‌ای که سالهاست گریبان بازی سازان را گرفته و موجب سرخوردگی و مهاجرت بسیاری از فعالان این صنعت پولساز شده، سیاست های جشنواره در این باره چه خواهد بود؟

ما صرفا می‌توانیم نقش راهنما و مشاور برای تیم‌ها و ایده پردازان را بازی کنیم. سیاست‌های فرهنگی تببین شده در چارچوب قانون مشخص می‌کند که مسیر کدام است. ما در این مسیر همراه و حامی تیم‌ها و ایده پردازان هستیم.

نوآوری در حوزه فرهنگ مانند هر حوزه نوآور، دچار چالش‌های مختلفی است که ساختارهای فرسوده و قوانین قدیمی توان همراهی با نوآوری را ندارند. شرط تبدیل شدن به محصول هر ایده، بستر مناسب رگولاتوری و انعطاف پذیری قانونگذار است. پارک در زمینه پیشنهادات نظارتی و رگولاتوری چه کارهایی انجام داده است؟

در این زمینه طرحی در مجلس به نام حمایت از صنایع فرهنگی در جریان است و ما هم همکاری‌های زیادی در طراحی لایحه انجام داده ایم. شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در طراحی این طرح مشارکت داشته است و امیدواریم با تصویب این طرح فضای مناسبی را برای صنایع فرهنگی به وجود بیاوریم. یقینا همه دستگاه‌ها باید در چارچوب و مسیر قانونی حرکت کنند و با تفاهم و هم‌افزایی موجبات حرکت سریعتر در ایجاد بستر صنایع فرهنگی را فراهم آورند.

مرجع تبیین محتوای فرهنگی کجاست؟ وزارت ارشاد؟ سازمان تبلیغات؟ کمیسون فرهنگی مجلس؟ بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای؟ در صورت پذیرش ایده‌ها، برای تبدیل شدن به محصول، چه تضمینی برای تفاهم با نهادهای نظارتی وجود دارد؟

متاسفانه تا کنون معصلات بسیاری در مسیر ایجاد صنعت فرهنگی وجود داشته است. هدف ما رفع این موانع و هموارسازی مسیر رشد این صنایع است. ما در کشور مجمع الجزایری از حوزه های فرهنگی داریم که هر یک فارغ از دیگری فعالیت می‌کند و این سبب می‌شود هم‌افزایی کمرنگ شود و همچنین فضای ناامیدی ایجاد کند. ایده‌پردازان بسیاری در حوزه صنایع فرهنگی داریم که ناشناخته مانده اند. ما امیدواریم این جشنواره که فقط یک گام در این مسیر است این امکان را به ایده ها و تیم ها بدهد تا بتوانند با امید بیشتری فعالیت کنند. ظرفیت صنایع فرهنگی بسیار بالاست. باید نگاه دولتی تغییر کند. امیدواریم در دولت جدید این اتفاق بیفتد.

بودجه فرهنگی همواره شکل پس انداز دولتها را داشته و هر جا که کسری بودجه وجود داشته از بودجه فرهنگی برداشت شده. با توجه به این سیاست‌های غلط نقش سرمایه‌گذار بخش خصوصی بسیار مهم است.آیا فضایی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش فراهم هست یا نه؟ وآیا این جشنواره نقشی در ایجاد این فضا خواهد داشت؟

جایگاه فرهنگ اگر درست درک شود، هم بستر صنایع فرهنگی ایجاد می‌شود و هم سرمایه‌گذاری اتفاق خواهد افتاد. مهم تغییر نگرش به حوزه فرهنگ است. صنایع فرهنگی با توجه به تجربه‌های جهانی بسیار زود بازده هستند و همین شاخصه می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاران به حساب بیاید. وطیفه ما هم حمایت همه جانبه از تولید،صادرات و سرمایه گذاری است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.