چه کسی رییس نصر میشود؟
تهرانیها انتخابات شورای مرکزی نظام صنفی رایانهای کشور را تحریم کردند، اگرچه نصفونیمه… حاشیهها اما ادامه دارد
حاشیههای نظام صنفی رایانهای کشور همچنان ادامه دارد. انتخاباتی که برای اولین بار در 15 سال گذشته با تحریم تهرانیها روبهرو شد و حالا با پیروزی قاطع نمایندگان فارس، گیلان، خراسان رضوی و اصفهان و نشستن آنها بر ۱۰ جایگاه اول این سورای مرکزی این صنف به اتمام رسیده است. هرچند که بعید است بازی به همینجا ختم شود و حاشیهها فروکش کند. نظامالدین خوارزمی با ۲۳۱ رای، فرشید بخشینژاد با ۲۲۰ رای ، سید حسن هاشمی ۲۱۲ و کاظم آیتاللهی با ۲۰۷ رای صدرنشینان این انتخابات شدهاند اما حسین اسلامی و همقطارانش در نصر تهران ساکت ننشستهاند.
سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) یکی از قدرتمندترین نهادهای صنفی حوزه آیتی کشور است. حوزهای که اقتصاد آن به شدت در حال رشد و در حال رسیدن به مرز 1 میلیون میلیارد تومان در سال است! 18 هزار عضو دارد و گردش مالی بزرگی در حق عضویتها دارد و از سوی دیگر قدرت زیادی در تصمیم گیری برای این بخش از اقتصاد کشور. نصر تهران، نصر ایران و شورای مرکزی نظام صنفی رایانهای کشور هم سه شاخه اصلی این نهاد صنفی در ایران هستند.
همهچیز با پیروزی جوانترها در نصر تهران شروع شد
بعد از پیروزی دو لیست «نصر فراگیر» و «همآفرینی صنفی» در ششمین دوره سازمان نظام صنفی تهران، طیفی که سالها قدرت را در تهران به دست داشت دست به کار و برای به زیر کشیدن تازهواردها وارد میدان شد. آنها که بازی قدرت را در تهران باخته بودند در دو جبهه وارد عمل شدند: یکی با زیر سوال بردن انتخابات برخی شاخههای هیئت مدیره نصر تهران و دیگری با لابی کردن برای انتخابات شورای مرکزی نظام صنفی کشور. انتخاباتی که دیروز با تحریم نصفونیمه تهرانی برگزار شد و مهمترین صنف حوزه فناوری اطلاعات کشور را عملا دو شقه کرد.
موضع نصر ایران چیست؟
پدرخواندههای سازمان نظام صنفی رایانهای ایران یا همان نصر ایران موضعشان را در مجله پیوست که به این بخش از صنف نزدیک است بازتاب دادهاند. آنها با متهم کردن نصر تهران به حاشیهسازی و درگیر شدن به مسائل سیاسی و اختلافات درونی، خود آنها را عامل پیروزی مقتدرانه کاندیداهای شهرستانها در این انتخابات میدانند و اعتقاد دارند طیف تهران «درگیر اختلافات داخلی بر سر تایید شاخههایی از انتخابات خود و درگیریهای سیاسی و صنفی میان دو لیست نصر فراگیر و همآفرینی بود و بسیار دیر هنگام به عرصه انتخابات ملی وارد شد.»
اما تهرانیها میگویند دو طیف نصر فراگیر و همآفرینی صنفی نهتنها با هم مشکلی ندارند بلکه یک نصر متحد را شکل دادهاند و گرفتاریهای نظام صنفی تهران زیر سر کسانی است که قدرت را از دست دادهاند اما حاضر نیستند دست از مداخله و چوب لای چرخ گذاشتن در کار نصر تهران بکشند.
سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) یکی از قدرتمندترین نهادهای صنفی حوزه آیتی کشور است. حوزهای که اقتصاد آن به شدت در حال رشد و در حال رسیدن به مرز 1 میلیون میلیارد تومان در سال است! 18 هزار عضو دارد و گردش مالی بزرگی در حق عضویتها دارد و از سوی دیگر قدرت زیادی در تصمیم گیری برای این بخش از اقتصاد کشور.
آنها می گویند هیئت مدیره قبلی تهران به جای تایید انتخابات هیئت مدیره ششم، با تعلل و کارشکنی و اتهامزنی نصر تهران را به حاشیه کشانده و از این فرصت استفاده کرده و انتخابات شورای مرکزی را به شکلی که مطلوب خودش بوده برگزار کرده است.
شب قبل از انتخابات چه گذشت؟
گویا نصر تهران تا شب قبل از انتخابات هم با مذاکراتی سعی در آشتی داشته و پیشنهاد داده که 5 کرسی از هیئت مدیره شورای مرکزی به تهران برسد (که بعدها حتی به 3 کرسی هم رضایت داده) و تضمین داده شود از بین سه نفری که برای ریاست این شورا به رییسجمهور معرفی میشوند حتما یک نفر از نصر تهران باشد. اما گویا رقیب تنها با 2 کرسی برای تهرانی موافقت کرده و شرط دوم را هم از اساس نپذیرفته.
عدم موافقت طیفی که خود را «اتحاد مسلط استانها» مینامد با تعداد صندلیهای درخواستی سازمان نصر تهران در نهایت چند ساعت مانده به انتخابات کار را به جایی میکشاند که حسین اسلامی، رییس نصر تهران در بیانیهای سایر استانها را متهم کند که با سواستفاده از درگیریهای داخلی تهران قصد دارند استانی که به تنهایی بیش از نیمی از اقتصاد آیتی کشور را در اختیار دارد تضعیف کنند و بنویسد: «تمامی نمایندگان هیات مدیره ششم انصراف خود را از حضور در انتخابات شورای مرکزی و بازرس نصر کشور اعلام میکنند.»
اما گویا تعدادی از تهرانیها تحریم رییسشان را میشکانند و در انتخایات شرکت میکنند و حالا در میان برندگان نام برخی تهرانیها هم دیده میشود هرچند با رای پایین.
دعوا بر سر چیست؟
سازمان نظام صنفی رایانهای کشور که در تمام استانهای ایران شعبه دارد و هر استان انتخابات خود را برگزار میکند و اعضای هیئت مدیرههای استانی که برای سه سال انتخاب میشوند در یک انتخابات دیگر از بین خودشان 30 نفر را به عنوان شورای مرکزی نظام صنفی ایران انتخا،ب میکنند. یعنی همین انتخاباتی که دیروز برگزار شد. این برگزیدگان هم سه نفر را از بین خودشان انتخاب کرده و به رییس جمهور معرفی میکنند تا رییسجمهور یک نفر را به عنوان رییس این شوار برگزیند.
تهرانیها میگویند دو طیف نصر فراگیر و همآفرینی صنفی نهتنها با هم مشکلی ندارند بلکه یک نصر متحد را شکل دادهاند و گرفتاریهای نظام صنفی تهران زیر سر کسانی است که قدرت را از دست دادهاند اما حاضر نیستند دست از مداخله و چوب لای چرخ گذاشتن در کار نصر تهران بکشند.
دعوا برسر ریاست این شورا در تمام پنج دوره گذشته هم وجود داشته چون ساختار نظام صنفی رایانهای بهگونهای است که هیئتمدیرههای استانی قدرت چندانی ندارند و این رئیس شورای مرکزی است که در نهایت میتواند قدرت اصلی را در دست داشته باشد.
نصر تهران ادعا میکند تلاش کرده در دوره فعلی ساختار قبلی را بشکند و قدرت را به اعضای هیئت مدیرههای استانی از جمله تهرانیها بازگرداند و اجازه دخالت دیگران را در این نهاد ندهد. تهرانیها میگویند تمام حاشیهسازیها هم به دلیل همین مقاومت در برابر اعمال قدرت کسانی بوده که در انتخابات تهران رای نیاوردهاند.
از طرفی در سالهای گذشته تنها در یک دوره که کاظم آیتالهی از هیئت مدیرههای استانی رییس شده در تمام دورههای دیگر رییس شورای مرکزی نصر کشور، از نصر تهران بوده.
باید دید بزرگترین صنف آیتی کشور و یکی از قدرتمندترین نهادهای صنفی کشور در نهایت چه کسی را رییس شورای مرکزی خود خواهد دید. اما فارغ از اینکه چه کسی بر این کرسی مینشیند واضح و روشن است که جنگ نثر تهران و نصر ایران و شورای مرکزی این نهاد صنفی کماکان ادامه خواهد داشت.
منبع: روزنامه هفت صبح