جک ما در روز مجردها چقدر می‌فروشد؟

روزی که دوبرابر فروش نفت ایران برای علی بابای چین درآمد دارد!

امروز ۱۱.۱۱/۲۰۲۰ است. ۱۱/۱۱ در چین به روز مجردها معروف است. روزی که خیلی سابقه تاریخی خاصی ندارد و ده-دوازده‌سالی است که بر سر زبان‌ها افتاده… اصل ماجرا هم بیشتر نوعی کل‌کل و ضدیت با روز ولنتاین بوده که روز مخصوص عشاق است.

حالا تا اینجا زیاد مهم نیست. مهم این است که در ده سال گذشته این روز به رقیب جمعه سیاه (بلک فرایدی) و دوشنبه سایبری (سایبر ماندی) آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بدل شده که مردم تا سر حد مرگ خرید می‌کنند.

سود علی بابا از روز مجردها

سال گذشته میلادی فقط پلتفرم فروش اینترنتی علی بابا (چیزی شبیه دیجی‌کالا ولی با کلی خدمات متنوع دیگر) در این روز ۳۸.۴ میلیارد دلار فروخت! بله فقط در یک روز. کل درآمد ایران از نفت در همین سال بنا به آمار اوپک کمتر از نصف این رقم بوده یعنی ۱۹ میلیارد دلار.

نکته جالب اینکه مبدع رسم خرید اینترنتی در این روز هم آقای جک ما بنیان‌گذار علی‌بابا بوده که با همین ابتکارها و به خرج انداختن ملت حالا پولدارترین آدمیزاد چین است!

علی بابا از ابتدای باب شدن خرید در روز مجردها تاکنون بیش از ۵۶ میلیارد دلار در این روز فروش داشته است.

خیلی‌ها منتظرند ببینند چینی‌ها که یک سال گذشته درگیر کرونا بوده‌اند و فرصت زیادی برای خرج کردن پول‌هایشان در سفرهای خارجی و بوتیک‌های خیابان‌ها را نداشته‌اند امروز با روز مجردها چه رکوردی می‌زنند.

این روز حالا جهانی شده و از چین تا امارات و اروپا هم مردم آن را می‌شناسند و خرید می‌کنند در این روز. اما هنوز بیشترین خبرها و رکوردهای روز مجردها از چین می‌آید. چینی که پول زیادی برای خرج کردن دارد.

آینده اقتصاد چین و فرصت‌هایی برای ما؟

یک نکته جالب در مورد اقتصاد چین که کمونیسم را روسفید کرده و به درجات تازه‌ای از سرمایه‌داری رسیده این است که استراتژی توسعه این اقتصاد در یک دهه آینده برمبنای مصرف‌گرایی بیشتر و جالب‌تر از آن واردات تنظیم شده…

شعار فعلی چین از تولید بیشتر تا حدودی به این شعار تغییر کرده: تا می‌توانیم بیشتر خرج کنیم و بیشتر وارد کنیم. یعنی استراتژی از صادرات به واردات تغییر کرده… چین می‌خواهد پول‌هایی که طی ۳۰ سال گذشته درآورده را خرج یا سرمایه‌گذاری کند. این آخرین استراتژی‌ای بوده که توی نشست آخر حزب کمونیست در حوزه اقتصاد بر آن تاکید شده. یک فرصت خوب حداقل برای استارتاپ‌های حوزه صنایع دستی، گردشگری و هر کسب‌وکاری که چیزی برای فروختن به چینی‌ها دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.