رویداد Startup Avenue در ایران برگزار میشود
رویداد Startup Avenue بهعنوان فرصتی برای حضور تیمهای ایرانی در بزرگترین رویداد استارتاپی دانشجویی اروپا، برگزار میشود.
رویداد Entrepreneurship Avenue بزرگترین رویداد استارتاپی اروپا است که هر ساله توسط دانشگاه اقتصاد و کسبوکار وین در اتریش برگزار میشود. طی تعاملات ایجادشده با اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، رویدادی در ایران با عنوان Startup Avenue بهعنوان مسیر ورود به رویداد بینالمللی Entrepreneurship Avenue برگزار خواهد شد.
علاقهمندان برای شرکت در رویداد Startup Avenue حداکثر تا 30 بهمن 1400 فرصت دارند تا درخواستهای خود را در وبسایت این رویداد به نشانی www.startupavenue.ir ثبت کنند.
نریمان صدری نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش با حضور در نشست خبری رونمایی از وبسایت و معرفی رویداد Startup Avenue با اشاره به اینکه شرکت در این رویداد میتواند نقطه عطفی در مسیر شغلی علاقمندان به حوزه کارآفرینی و استارتاپی باشد، گفت:
«دانشجویان ایرانی باید اعتمادبهنفس لازم برای ارائه ایدههای خود در سطح بینالمللی را داشته باشند، به این معنی که از ابتدای طراحی ایده و مسیر پیادهسازی و توسعه کسبوکار به فضاهایی فراتر از داخل ایران فکر کنند. این یک امکان فوقالعاده است که افراد بتوانند در کشور خود و در جایی که در آن قرار و آرامش دارند، کسبوکار خود را راهاندازی کنند اما درنهایت محصول خود را به صورت جهانی عرضه کنند.»
او همچنین با اشاره به مزیتهای رویداد Entrepreneurship Avenue گفت:
«این نخستین بار است که فرصت حضور در رویداد Entrepreneurship Avenue در خارج از قاره اروپا فراهم شده است و هر دانشجویی که علاقمند حضور مؤثر در فضای استارتآپی است میتواند از فرصت حضور در Startup Avenue استفاده کند.»
هر دانشجوی علاقهمند به کارآفرینی که ایدهای برای راهاندازی یک استارتآپ با قابلیت رشد مقیاسپذیر در سطح بینالمللی دارد میتواند در این رویداد شرکت کند. ازآنجاکه هدف Entrepreneurship Avenue تشویق دانشجویان برای ورود به دنیای کارآفرینی است حداقل یکی از اعضای بنیانگذار تیم شرکتکننده باید در حال تحصیل در دانشگاه باشد. در این رویداد تیمهای انتخابشده باید ارائه خود را به زبان انگلیسی انجام دهند و پرسش و پاسخی که از تیمها صورت میگیرد نیز به زبان انگلیسی خواهد بود.
مریم نجفی مدیرعامل فینووا که به عنوان یکی از حامیان اصلی Startup Avenue در این نشست حضور داشت با اشاره به اینکه دانشجویان یا تیمهای استارتآپی که در مراحل بذری (ابتدایی) هستند از امروز تا پایان ماه بهمن برای ارسال درخواست فرصت دارند، در مورد مزایای شرکت در این رویداد گفت: «در این رویداد افراد این فرصت را دارند که شانس خود را برای ورود به دنیای کارآفرینی محک بزنند. حتی اگر در این رقابت نیز موفق نباشند و نتوانند به مراحل بعدی و شرکت در رویداد Entrepreneurship Avenue راه پیدا کنند، با ارتباطی که با افراد مؤثر و برجسته اکوسیستم استارتآپی برقرار میکنند میتوانند از حمایت و راهنماییهای کاربردی باارزشی بهرهمند شوند. نجفی در ادامه به معیارهای ارزیابی مانند شیوه حل مساله و نحوه ارائه تیمها اشاره کرد و گفت: در دوره دو ماهه این رویداد چهار مرحله برگزار خواهد شد و 10 تیم ایرانی این فرصت را خواهند داشت که از آموزش منتورهای بینالمللی بهرهمند شوند و استارتآپ خود را به سرمایهگذاران بینالمللی ارائه کنند.
رویداد Startup Avenue در ایران با همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی تهران، مرکز نوآوری فینووا، خانه کار و دیدار کارمان و سرمایهگذاران کارایا برگزار میشود. تیمهای برگزیده این رویداد، فرصت مشارکت و همراهی در بزرگترین رویداد استارتآپی دانشجویی اروپا همچنین استفاده از کارگاههای کاربردی، امکان ارائه ایده و استارتآپ خود به سرمایهگذاران در سطح جهانی و امکان استفاده از فرصتهای مشاوره و شبکهسازی بینالمللی را پیدا میکنند.
شهرام شکوری عضو هیئت مؤسس گروه سرمایهگذاران نیکاندیش کارایا، از دیگر سخنرانان این نشست خبری بود و با تأکید بر تغییر چهره کسبوکار جهان در اثر تغییرات جهانی شدن و افزایش اهمیت فناوریهای ارتباطی جدید گفت: «در آستانهی تغییرات بسیار اساسی در حوزه کسبوکار هستیم و این فرصت بسیار مغتنمی برای نقشآفرینی استارتآپها است، البته به شرطی که بتوانند آیندهنگرانه و با برنامهریزی درست ایدههایی را محقق کنند که مربوط به آینده است. استارتآپها اگر در پی موفقیت و ماندگاری هستند باید برای حل مشکلات آینده ایده داشته باشند. البته ایدههایی که پتانسیل پیادهسازی و تبدیل به یک کسبوکار عملی را داشته باشد.» وی با اشاره به اهمیت حضور استارتآپها در فضای بینالمللی بیان کرد: «برخلاف آنچه تصور میشود تجربه اروپا در زمینه فناوریاطلاعات آنقدر غنی و کامل نیست که جا برای ایدههای جدید نباشد. اتفاقا استارتآپهای ایرانی میتوانند با ایدهپردازی درست و اصولی و ورود به مسیر درست ارائه، در اروپا و سایر نقاط دنیا حضور داشته باشند و محصول فکر خود را به نوعی صادر کنند.»
این رویداد در تاریخ 10 بهمن 1400 با رونمایی وبسایت، بهطور رسمی کار خود را آغاز میکند و تیمها میتوانند تا پایان روز شنبه، 30 بهمن 1400 درخواست خود را در سایت به نشانی startupavenue.ir ثبت کنند.
تمامی درخواستهای ارسالشده، با دقت مورد ارزیابی تیم متخصص غربالگری در مرکز نوآوری فینووا قرار میگیرند و پاسخ اولیهای در رابطه با تائید یا رد درخواست ارسالی به تیمها ارائه میشود. تیمهای برگزیده در این مرحله طی یک جلسه آنلاین طرح (Pitch) خود را ارائه میدهند سپس به تیمهای منتخب این مرحله، اطلاعرسانی صورت میپذیرد تا خود را برای ارائه به داوران رویداد نهایی Startup Avenue آماده کنند. تیمهای منتخب در تاریخ 18 اسفند 1400 ارائه خود را طی 2 دقیقه برای داوران انجام خواهند داد. شرکت در این رویداد کاملاً رایگان است.
از موارد مؤثر در ارزیابی تیمها میتوان به جذابیت و قابلیت اجرای ایده، امکان پیادهسازی ایده یا کسبوکار در سطح بینالمللی، مقیاسپذیری در سطح داخلی و بینالمللی، میزان انسجام و قوت طرح کسبوکار (Business Plan) و درنهایت توانایی تیمها در دفاع از ایدهها اشاره کرد.
دانشگاه اقتصاد و کسبوکار وین بهعنوان نهاد برگزارکننده این رویداد بینالمللی مطرح است. در کنار این دانشگاه، شرکتها، نهادها و سازمانهای مختلفی چون مایکروسافت، Austria Wirtschafts service, A1, TU Wien, TU Graz و غیره بهعنوان حامی، همکار یا سرمایهگذار حضور خواهند داشت.