برنامه نویسی چیست؛ ۴ دلیل که چرا باید آن را یاد بگیرم؟
آیا به طور کامل می دانید که برنامه نویسی چیست. تا چه حدی از این مهارت اطلاع دارید. در واقع برنامه نویسی به فرایندی گفته می شود که طبق آن کد هایی مخصوصی توسط رایانه نوشته می شود.
کد هایی که توسط دستگاه نوشته می شود به منظور انجام وظیفه خاص و تعیین شده ای اجرا خواهد شد. برنامه نویسی کاری است زمان بر و نیازمند دقت و حوصله بسیار است. در ادامه چنین مقالهای با ابعاد های مختلف برنامه نویسی آشنا خواهید شد و درک می کنید که برنامه نویسی چیست.
برنامه نویسی چیست؟
همانطور که پیشتر هم گفته شد از طریق تعریف کردن کد هایی می توان وظایفی را مشخص نمود. برای مثال با برنامه نویسی وارد کردن برخی از دستورالعمل ها می توان عمل طراحی سایت را هم انجام داد. به طور کلی برنامه نویسی در زمینه های مختلفی کاربرد دارد. برای مثال با استفاده از برنامه نویسی می توان، انواع بازی های رایانه ای، انواع اپلیکیشن های موبایل، هوش مصنوعی و غیره… را ساخت و اجرا کرد. برنامه نویسی صنعتی پر قدرت است که سالانه افراد زیادی سعی در یادگیری چنین مهارتی دارند. بازار کار برنامه نویسی خوب است و همچنین جوانان زیادی از طریق یادگیری برنامه نویسی، اقدام به مهاجرت کنند. در برنامه نویسی از زبان های مختلف استفاده می شود که احتمالاً نام آن ها به گوشتان خورده باشد. زبان های برنامه نویسی از جمله: جاوا، سی پلاس پلاس، جاوا اسکریپت، سی شارپ و روبی می باشند. یکی از مزایا عالی برنامه نویسی این است که همواره در حال رشد و پیشرفت می باشد و توجه خوبی به این رشته شده است.
حتما بخوانید: دامنه Com یا Ir
4 دلیل برای یادگیری برنامه نویسی
1- افزایش مهارتهای فنی و نرم افزاری
به عنوان اولین ویژگی یادگیری برنامه نویسی می توان به پیشرفت در زمینه های فنی هم اشاره نمود. برای مثال پس از آن که توانستید برنامه نویسی را درک کنید و حتی بتوانید طراحی سایت انجام دهید، می توانید تحلیل داده ها، کار در زمینه های وب و ساخت نرم افزار هم یاد بگیرید. از ویژگی های فوق العاده افزایش مهارت فنی این است گه هرگاه برای دستگاه و رایانه شما مشکلی نرم افزاری و سخت افزاری پیش بیاید به راحتی می توانید آن را تعمیر کنید. زیرا برنامه نویسی به شما قدرت تحلیل و پردازش اطلاعات و حل کردن برخی مشکلات را می دهد. پس از آن که توانستید مهارت های فنی و نرم افزاری خود را افزایش دهید، به فردی تبدیل شده اید که به روز است و از تمامی تکنولوژی های روز سر در میارد. این ویژگی فوق العاده است. فرض کنید هوش مصنوعی و یا اپلیکیشن جدید وارد بازار کار شده است و افراد زیادی هستند که نمی دانند به چه روشی باید از آن استفاده نمود. اما شما به دلیل آن که برنامه نویسی را آموخته اید و توانایی های زیادی دارید، توانایی کارکردن با هر نوع هوش مصنوعی و اپلیکیشن جدید را هم دارید. در خیلی از مواقع ممکن است پیش بیاید که بخش نرم افزاری اپلیکیشن و یا برنامه ای که کار می کنید به مشکل خورده است، شما به راحتی می توانید آن را پیدا کنید و راه حلی بیابید.
2- افزایش فرصتهای شغلی
همان طور که پیش تر هم گفته شد از آن که یک فرد برنامه نویس توانایی طراحی سایت، ساخت انواع نرم افزار ها و هوش مصنوعی و غیره… را دارد، فرصت های شغلی گوناگون و بیشماری هم پیش روی او قرار دارد. برای مثال برنامه نویسان می توانند در حوزه طراحی سایت و وب مشغول به کار شوند. هم چنین برنامه نویسان می توانند مسئولیت تجزیه و تحلیل داده ها در ابزار ها و برنامه ها را داشته باشند. برنامه نویسی اپلیکیشن از دیگر فرصت های شغلی برای برنامه نویسان است که بسیار محبوب می باشد. حتی افراد زیادی هستند که از طرف شرکت های خارجی دعوت می شوند تا مسئولیت برنامه نویسی و ساخت اپلیکیشن را بر عهده داشته باشند. زیرا برنامه نویسی شغلی به روز، آینده دار و جذاب است که جوانان زیادی پا به این عرصه می گذارند و سرمایه گذاران خوبی در این مهارت و زمینه وجود دارند. برنامه نویسی ساخت اپلیکیشن بیشتر برای موبایل می باشد. از دیگر فرصت های شغلی برنامه نویسی می توان به ساخت ماشین اشاره نمود.
3- افزایش درآمد
اما می رسیم به یکی از مهم ترین شاخصه های ورود به مهارت برنامه نویسی بحث درآمد که انگیزه اصلی خیلی از افراد به حساب می آید باعث شده تا برنامه نویسی را به عنوان یکی از پردرآمدترین مهارت ها انتخاب کنند. به دلیل وجود شرکت های مختلف برنامه نویسی و همچنین سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این رشته، به جرئت می توان گفته که برنامه نویسی از شغل هایی است که می توان به صورت بلند مدت بر روی آن حساب باز کرد. افزایش درآمد با برنامه نویسی تقریبا راحت است، اما در سال های اولیه برنامه نویسی باید تلاش های زیادی داشت و زمان های طولانی را برای آن کنار گذاشت تا به یک برنامه نویس ماهر تبدیل شوید. برنامه نویسان به صورت پروژه ای و قراردادی کار می کنند. به این صورت که وظیفه ساخت یک اپلیکیشن را دارند و پس از اتمام آن پول خوبی نصیبشان می شود. همچنین می توانند برای شرکتی که کار می کنند قراردادی چند ساله امضا کنند تا به صورت ماهیانه درآمدی خوب داشته باشند.
4- بهبود تواناییهای همکاری
یکی از جذاب ترین و مهم ترین دلایل یادگیری برنامه نویسی بهبود توانایی همکاری با دیگران است. زیرا برنامه نویسی از جمله شغل هایی است که نیاز دارید تا با همکاران خود همکاری داشته باشید و همفکری کنید و مدت های زیادی را با هم پشت سر بگذارید تا سرانجام اپلیکیشنی طراحی نمایید و یا هوش مصنوعی درست کنید. قاعدتا نیاز به وجود یک همکار در برنامه نویسی حس می شود. پس از مدتی برنامه نویس بودن به خوبی یاد گرفته اید که چگونه می توان کار تیمی انجام داد و همچنین در آداب معاشرت فردی حرفه ای تر خواهید شد. برخی تیم های برنامه نویسی هستند که ممکن است ماه ها و حتی سال ها با یکدیگر در کار هم کار کنند تا موفق به ساخت برنامه ای شوند. بهبود توانایی همکاری منجر به تقویت صبر و امیدواری در فرد می شود. از دیگر مزایای بهبود توانایی همکاری می توان به این نکته اشاره نمود که شما با کسب تجربه ای که داشتید، با تیم های خارجی و حتی شرکت های خارج کشور هم همکاری بلند مدت داشته باشید و به نحوی تجربه تان را به رخشان بکشید و به عنوان برنامه نویسی حرفه ای و با تجربه شروع به فعالیت نمایید.
نتیجه گیری
اگر که این مقاله را به طور مفصل خوانده باشید قاعدتا متوجه شده اید که برنامه نویسی چیست و چه کاربردی دارد. همچنین نکاتی مهم در مورد زیر شاخه های این رشته ذکر شده است که می توانید به آن ها نگاهی بیندازید و دلایل ورود به چنین رشته ای را متوجه شوید.
برای طراحی وب سایت می توانید از خدمات طراحی سایت توسط وبرمز با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت استفاده کنید.