الکتریفای ، استارتاپی که 60 گیگاوات ساعت برق فروخته است
دورخیز الکتریفای، استارتاپ سنگاپوری حوزه انرژی، برای جذب 5 میلیون دلار سرمایه سری A
شرکت الکتریفای، یک استارتاپ فعال در حوزه فناوری انرژی است. این استارتاپ از طریق توسعه پلتفرمهای انرژی انتقالی به ساخت اکوسیستمهای انرژی پایدار میپردازد. شرکت الکتریفای با اقدامات خود، امکان دسترسی به انرژی پاک را در سراسر آسیا و اقیانوسیه فراهم میکند.
شرکت الکتریفای، نخستین بازار خرده فروشی برق و الکتریسیته را در سنگاپور راهاندازی کرد. این اقدام در سال 2017 صورت گرفت. بازار خردهفروشی برق و الکتریسیته اولین بازاری بود که در زمینه خرده فروشی برق در جنوب شرقی آسیا شکل گرفت. کسب و کارها و خانوادهها از این طریق توانستند برنامههای انرژی خرده فروشان مختلف را مشاهده و مقایسه کنند. در این بازار، انتخاب کار آسانی بود؛ زیرا همه چیز به صورت روشن و شفاف بیان میشد.
الکتریفای در دو سال بیش از 60 گیگاوات ساعت برق را به مشتریان تجاری و صنعتی فروخته است. این استارتاپ، پلتفرمی تحت عنوان سینرژی نیز راهاندازی کرده است. سینرژی، یک پلتفرم تجارت انرژی همتا به همتا است که امکان تجارت و تبادل انرژی از منابع انرژی توزیعشده به مشتریان (از طریق شبکه انرژی شهری) را فراهم میکند.
ماه مارس 2017 بود که الکتریفای پای به عرصه وجود نهاد و تأسیس شد. این استارتاپ تلاش میکرد سرعت قابل قبولی داشته باشد. به همین خاطر خیلی سریع در ماه ژوئیه سال 2017، به صورت رسمی پرتال خرده فروشی برق ELECTRIFY.SG را راهاندازی کرد. این استارتاپ در سطح سنگاپور معروف و شناخته شده است. در فوریه سال 2018 توانست از طریق فروش توکن 30 میلیون دلار آمریکا سرمایه جذب کند. این مرحله، یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین مراحلی بود که شرکت الکتریفای تجربه کرد.
خرید برق با قیمت مناسب
در عصری که عدم تمرکز و مالکیت خصوصی منابع کوچک انرژی پاک (تجدیدپذیر) به صورت روزافزون رشد میکند، پلتفرم سینرژی به مشتریان اجازه میدهد که برق را به صورت مستقیم و با قیمت منصفانه از منابع انرژی توزیعشده خریداری کنند. مزیتی که پلتفرم مذکور برای تولیدکنندگان انرژی دارد، این است که میتوانند یک قیمت ثابت به ازای تولید خود دریافت کنند.
این استارتاپ جوان، چندی پیش اعلام کرد که برای ورود به فضای توسعه و گسترش، نیاز به سرمایه بیشتر دارد و به همین خاطر میخواهد دور A تأمین مالی خود را برگزار کند. استارتاپ الکتریفای اعلام کرد که این دور تأمین مالی احتمالاً تا پایان سال جاری میلادی برگزار خواهد شد.
الکتریفای پس از جذب سرمایه موردنیاز خود، از این سرمایه در جهت توسعه فناوری، استخدامهای راهبردی و استراتژیک برای رشد قابلیتهای هوش مصنوعی و بهبود وضعیت بلاکچین در الکتریفای و همچنین برنامههای توسعه کسب و کار منطقهای استفاده خواهد کرد. شرکت مذکور اعلام کرد که در حال حاضر دارد با سرمایهگذاران بالقوه موجود در آسیا و اقیانوسیه مشورت میکند تا بتواند به بهترین راهکار ممکن دست یابد.
این شرکت در شرایط فعلی، ابزارهای مقایسه قیمت هوشمند به کاربران، مخاطبان و مشتریان خود ارائه میدهد. هدف از ارائه این ابزارها، این است که مشتریان بتوانند مناسبترین برنامه را متناسب با نیاز خود تعیین کنند. مشتریان، برنامههای انرژی را در این ابزارها مشاهده میکنند و با توجه به نیاز و سطح توانایی مالی که دارند، بهترین برنامه ممکن را انتخاب میکنند.
این استارتاپ از سال 2017 تاکنون با قدرت تمام به فعالیت خود ادامه داده است. این شرکت بیش از 60 گیگاوات ساعت برق در اختیار مشتریان قرار داده و به بیش از 500 شرکت کمک کرده است که حدود 1.5 میلیون دلار صرفهجویی و پسانداز کنند.
آینده روشن سنگاپور با استارتاپ انرژی الکتریفای
الکتریفای بر این باور است که آینده سنگاپور از نظر انرژی، آینده روشنی است و مردم میتواند به شکلی عادلانه و منصفانه به منابع انرژی دسترسی داشته باشند. این در حالی است که کشورهای قاره آسیا در حال بازنگری در بازار انرژی خود هستند و تمایل دارند که خود را به سمت مدل الکتریفای سوق دهند. سنگاپور به عنوان منبعی مناسب برای پیادهسازی مدل بلاکچین و همتا به همتا در زمینه انرژی محسوب میشود.
سینرژی که یک پلتفرم تجارت انرژی همتا به همتا محسوب میشود، در اواخر سال 2019 وارد دوره آزمایشی خود در سنگاپور میشود. الکتریفای اذعان داشت که در حال حاضر دارد روی فرصتهای همکاری با سایر شرکتهای فعال در حوزه انرژی کار میکند. این استارتاپ موفق تصمیم دارد که فناوری خود را در کشورهایی مانند ژاپن، تایلند و استرالیا پیاده کند.
مارتین لیم، مدیرعامل و همبنیانگذار الکتریفای میگوید: «شرکتها و مشتریان موجود در سنگاپور، علاقه وافر و ویژهای به حوزه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر دارند و با دید و نگرشی مثبت به آن مینگرند. همین نگرش مثبت باعث شده است که نصب تأسیسات خورشیدی در پشت بام خانهها وشرکتها افزایش یابد. پیشبینی میشود که در آینده نزدیک، شور و اشتیاق افراد و سازمانها به موضوع انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر شود. این شور و اشتیاق، نیاز عجیبی در بازار سنگاپور به وجود میآورد.»
شرکت الکتریفای به دنبال سرمایهگذارانی است که بتوانند این شرکت را از نظر زیرساختی حمایت کنند. به همین خاطر لازم است که این شرکتها در زمینه انرژی کار کنند. استارتاپ مذکور در کنار کمکهای زیرساختی، نیاز به پشتیبانیهای مالی نیز دارد و میخواهد که 5 میلیون دلار سرمایه از سرمایهگذاران مختلف از جمله سرمایهگذاران خطرپذیر جذب کند.
آمار و ارقام بانک توسعه آسیایی نشان میدهد که نیاز مردم جهان به انرژی تا 20 سال آینده، 58 درصد بیشتر میشود. اگر خوب به این ارقام فکر کنید، متوجه خواهید شد که 58 درصد افزایش طی 20 سال، اصلاً رقم کمی نیست. هزینه سالیانه انرژی در آسیا در حال حاضر 700 میلیارد دلار آمریکا برآورد میشود. پیشبینیها نشان میدهد که این عدد تا سال 2035 به 1.6 تریلیون دلار میرسد.