بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه آینده روشنی دارد
انتظار میرود بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه و آفریقا در سال جاری 15 درصد رشد کند و به حدود 7 میلیارد دلار برسد. شرکت مشاورهای Frost & Sullivan خاورمیانه را به عنوان منطقهای با پتانسیل بالا برای اینترنت اشیا شناسایی کرده است. حمل و نقل هوشمند و مراقبتهای پزشکی حوزههای اصلی این پیشرفت هستند.
حملو نقل و مراقبتهای پزشکی؛ دو حوزه پیشرفت بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه
گزارشها نشان میدهند بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه تا سال 2021 به اندازه 12.62 میلیارد دلار رشد خواهد کرد، زیرا انتظار میرود با دیجیتالی شدن کسبوکارهای سازمانهای بخش عمومی و خصوصی این روند شتاب بگیرد. در واقع، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که پیشگام در طرحهای شهر هوشمند و دولت هوشمند هستند شاهد استفاده بسیار زیاد از اینترنت اشیا در حمل و نقل هوشمند خواهند بود. در حال حاضر نیز مواردی از این دست وجود دارند؛ مانند خودورهای بدون راننده شهر مصدر در ابوظبی که با انرژی خورشید کار میکنند.
مشابه همین وضعیت را میتوان در بازار مراقبتهای پزشکی در منطقه خاورمیانه شاهد بود، جایی که پتانسیل بینظیر برای اینترنت اشیا دارد. بیمارستانهای واقع در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در حال حاضر برای تبدیل شدن به نوآورترین و پیشرفتهترین بیمارستانها در منطقه با یکدیگر رقابت میکنند. در سال 2016 بالغ بر 100 پروژه مرتبط با ساخت بیمارستانهای جدید یا بهبود وضعیت بیمارستانهای موجود در دستور کار قرار داشت که ارزش آنها در مجموع 18.70 میلیارد دلار بود.
بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه و به ویژه امارات متحده عربی، در سال 2017 به اندازه 500 میلیون دلار هزینه داشت و انتظار میرود این رقم تا سال 2021 به 900 میلیون دلار برسد. به گفته مدیر برنامههای مخابرات و شبکه سازی در International Data Corporation (IDC) پیشبینی میشود با توجه به صنایع ساخت و ساز، همگانی، مراقبتهای پزشکی و حملونقل که بازارهای کلیدی صنعت را تشکیل میدهند هزینه اینترنت اشیا تا سال 2020 از 10 میلیارد دلار نیز تجاوز کند.
بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه از پایه نسبتاً کمی یعنی چیزی کمتر از یک سوم مصرف جهانی آغاز کرد و اکنون رو به رشد است. در سال 2017 مصرف کلی اینترنت اشیا در منطقه 6.07 میلیارد دلار بوده است.
در مورد کشورهای دیگر منطقه خاورمیانه باید گفت که چهار کشور اصلی یعنی ترکیه، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی روی هم رفته 58 درصد سهم کلی را تا سال 2021 خواهند داشت.
بازار رو به رشد اینترنت اشیا در خاورمیانه
چند عامل بر تکامل بازار اینترنت اشیا در خاورمیانه و پیشروی آن اثرگذار هستند: اقتباس سریع، امنیت، افزایش کارآمدی، توانایی پایین آوردن هزینه مالکیت، شبکهها و بلاکچین هوشمند. در واقع، فناوری 5جی محل تلاقی اینترنت اشیا و سیار بودن است. به کار بستن این عوامل رشد اینترنت اشیا را دوچندان خواهد کرد.
پیشبینیها نشان میدهد که در سال 2018 با مجموع 2.48 میلیارد دلار خدمات اینترنت اشیا به بزرگترین مقوله فناوری در بازار تبدیل شود.
منبع: Gulf News
مترجم: تمنا منصوری