گردش مالی 100 میلیاردی مرکز تخصصی فنبازار در حوزه گاز
فستیوال نوآوری «از پساب تا آب» در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد
در فستیوال نوآوری «از پساب تا آب» که 23 تیرماه به همت شبکه فنبازار ملی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، از میان 100 طرح ارائه شده، پس از دو مرحله ارزیابی، 8 تیم انتخاب و معرفی شدند.
در ابتدای این رویداد، میلاد صدرخانلو، رئیس شبکه فنبازار ملی کشور بیان کرد: «ما در شبکه فنبازار ملی به دنبال افزودن حلقه بروکراتیک به حلقههای گذشته و ایجاد مانع برای فراهم آوردن عرضه و تقاضا نیستیم بلکه به دنبال ارائه بستهای در راستای کمک به استارتاپها هستیم. در واقع هدف اصلی ما رسیدن فناوری شرکتها و استارتاپها به بازار است.»
او همچنین اضافه کرد: «در راستای حمایت از شرکتها و استارتاپها، بحث حائز اهمیت لیزینگ فناوری مطرح است. این طرح برای مواردی درنظر گرفته شده که شرکتهای دانشبنیان، مشتریان بالفعل برای محصولات خود دارند، ولی مشتری توانایی خرید این محصول را ندارد؛ در این موارد شبکه فنبازار به جای مشتری پول را پرداخت خواهد کرد تا با شرایط فراهمتری تسویه حساب صورت بگیرد. البته ما اصرار داریم که اینگونه تسهیلات تنها به شرکتهای دانشبنیان محدود نشود و برای سایر واحدهای فناور نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شود.»
صدرخانلو با مخاطب قرار دادن شرکتها و واحدهای فناور از ایشان خواست تا در زمینه طرح انتظارات و خواستههای خود فعالتر عمل کرده و حتی در صورت مشاهده عدم ارتباطگیری و بازخورد درست از طرف شبکه فنبازار حتما در این زمینه اطلاعرسانی کنند.
او به این صورت ادامه داد: «در حال حاضر 20 شعبه از شبکه فنبازار ملی در مراکز استانها در حال فعالیت است، مرکز تخصصی فنبازار در حوزه گاز 100 میلیارد تومان ترناور اقتصادی داشته و تا پایان سال یک مرکز تخصصی دیگر از فنبازار نیز افتتاح خواهدشد.»
تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای مجموعههای دانشبنیان و فناور
بخش بعدی فستیوال از پساب تا آب، به سخنرانی مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص داشت. او در این بخش گفت: «صندوف نوآوری و شکوفایی بر مبنای ماده 5 قانون دانشبنیان، به منظور کمک به تجاریسازی نوآوریها، اختراعات، شکوفاسازی و کاربردی کردن دانش فنی از طریق ارائه کمک و تسهیلات تاسیس شد. در سال 89 قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصویب شد. در سال 1391 اساسنامه توسط شورای نگهبان تایید و هیات امنا و هیات مشاغل دور اول صندوق تشکیل و در سال 1392 آییننامه اجرایی قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان ابلاغ و فعالیت هیات عامل دوم و تصویب اولین طرح آغاز شد. در سال 1393 اولین سهم سرمایه به صندوق تخصیص شده و این مجموعه شروع به پرداخت تسهیلات کرد. در سال 1397 نیز ترکیب هیات عامل تغییر یافته و هیات عامل دور سوم تشکیل شد.»
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین تسهیلات مربوط به مراحل نمونهسازی، سرمایه در گردش، قبل از تولید صنعتی، در زمان تولید صنعتی، لیزینگ و استصناع، تامین دفاتر کاری، اشتغالزایی، اوراق خزانه اسلامی را توضیح داد. شاوردی علاوه بر اینکه قالبهای حمایتی شامل مدل همسرمایهگذاری، پوشش ریسک سرمایهگذاری، مشارکت در بازار سرمایه و مشارکت در پروژههای راهبردی را بیان کرد، روشهای صندوق نوآوری برای توانمندسازی شرکتها را که شامل توسعه بازار و نمایشگاهها، خدمات مالکیت فکری، مشاوره و عارضهیابی، آموزش، کمک به اخذ استاندارد و رویدادهای تبادل فناوری است را نیز معرفی کرد.
به گفته شاوردی، انواع خدمات حوزه تسهیلات، شامل تسهیلات صندوق با نرخ ترجیحی، تسهیلات صندوقهای پژوهش و فناوری و تسهیلات بانکی است.
او در ادامه سخنانش، رویکردهای جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه اکوسیستم فناوری را به این صورت برشمرد:
-
توسعه بازار داخلی و خارجی (صادراتی) شرکتهای دانشبنیان
-
توسعه شبکه تامین دانشبنیان حول صنایع بزرگ کشور
-
مشارکت فعال در توسعه فناوریهای اولویتدار
-
تمرکز بر حل مسائل و چالشهای ملی و راهبردی
-
بهرهگیری از ظرفیتهای شبکه بانکی برای تامین منابع مالی شرکتهای دانشبنیان
-
استفاده حداکثری از ظرفیتهای بخش خصوصی در سرمایهگذاری طرحهای دانشبنیان
شاوردی همچنین در انتهای صحبت خود در رابطه با سیاستهای صندوق نوآوری و شکوفایی درحوزه آب توضیح داد و گفت: «آب یکی از چالشهای مسئلهمحور کشور است که منجر به برگزاری رقابت چالشهای اساسی و در نهایت انتخاب تحلیلهای برتر و معرفی به سیاستگذاران و سرمایهگذاران شده است. تامین مالی توسعه حوزه آب با تمرکز بر فناوری و نوآوری مصرف آب کشاورزی در عرصه کشاورزی هوشمند و فرآیندهای بازگردانی آب مصرفی به چرخه مناسب مصرف صورت میگیرد.»
او محصولات مورد حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه از پساب تا آب را اینگونه معرفی کرد:
-
دستگاههای آب شیرین کن
-
دستگاههای تصفیه آب
-
سیستمهای مدیریت آبیاری مدرن
-
سامانههای هوشمند مدیریت منابع آب
-
سیستمهای پایش منابع آب
در پایان این فستیوال نیز 8 طرح منتخب در حوزه آب و پساب معرفی شدند.
برای صادرات محصولات و دانش فنی نیاز به حمایت داریم
در حاشیه این رویداد، ابوالفضل فتوحی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانشبنیان پویا شیمی که در پارک علمی و فناوری یزد مستقر است، در رابطه با چالشهای موجود در این حوزه به خبرنگار آیچیزها توضیح داد: «عدم شناخت صنایع بزرگ داخلی از دستگاههای تولید شده، از بزرگترین چالشهای موجود برای فعالیت شرکتهای فناور و نوآور در این زمینه است. ما در این زمینه از صندوق نوآوری و شکوفایی انتظار داریم تا در راستای صادرات محصولات و دانش فنی به خارج حمایتهای لازم را از واحدها و مجموعههای دانشبنیان و نوآور داشته باشد.»
امیدواریم فن بازار به تمام وعده هاش عمل کند.