متن دستورالعمل نظارت بر تاکسیهای اینترنتی منتشر شد
طبق این دستورالعمل وزارت کشور موظف شده است تا ظرف ۶ ماه سامانه «سماس» را راه اندازی کند
بر اساس این دستورالعمل، کلیه ازائهدهندگان خدمات هوشمند مسافر موظفند ظرف یک ماه از تاریخ راهاندازی سماس نسبت به ورود و تکمیل اطلاعات لوازم نقلیه و رانندگان تحت پوشش خود اقدام نمایند.
سامانه سماس
وزارت کشور قرار است سامانهای راهاندازی کند که اطلاعات شرکتهای تاکسی اینترنتی، وسایل نقلیه، رانندگان و دادههای سفر در آن قرار داده شود. این سامانه قرار است طی شش ماه آینده راهاندازی شود. قراراست اطلاعات رانندگان تا قبل از راهاندازی این سامانه روی لوح فشرده ( سی دی ) به وزارت کشور تحویل داده شود.
اطلاعات سفرها شامل شماره پلاک وسیله نقلیه، زمان و مختصات مکان مبدا و مقصد، مقدار پیمایش و هزینه سفر است.
یکی از مهمترین تبصرههای این دستورالعمل این است که ارائهدهندگان حق دسترسی و رصد تلفن همراه کاربران (مسافران ورانندگان) با هدف ممانعت از استفاده همزمان کاربران از سایر نرمافزارها را بگیرند.
برخی نکات مهم ذکر شده
- درآمد شهرداری صرفا در توسعه حمل و نقل عمومی و رفع آلودگی هوا هزینه میشود.
- پیاده کردن مسافر پیش از رسیدن به مقصد تخلف است و راننده مسئول آن است. همچنین مسئولیت تخلف عدم رسیدگی به نارضایتی مسافر از راننده هم تاکسی اینترنتی است.
- استفاده از نرم افزارهایی که پلیس و سایر دستگاههای ذیصلاح آن را ممنوع کرده باشند برعهده شرکت تاکسی اینترنتی است و انجام هرگونه اعمال منافی عفت عمومی و غیر اخلاقی توسط راننده یا مسافر برعهده راننده است.
- در صورت درخواست شهرداری اطلاعات پردازش شده سفرها مانند نقشههای تراکم تقاضای الگوهای توزیع سفر در اختیار این ارگان قرار میگیرد.
- کلیه وسایل نقلیه باید علامت مشخصه تاکسی اینترنتی داشته باشند که توسط وزارت کشور تهیه میشود.