شیراز، مقصد آخر

هفت شهر به میزبانی شیراز به کار خود پایان داد

روز ۱۹ دی ۹۸ رویداد استانی هفت‌شهر در سالن خلیج‌فارس شهر شیراز برگزارشد.

بنیان‌گذاران جشنواره وب‌وموبایل ایران در دوازدهمین رویداد برگزاری خود با شعار «ایران فقط تهران نیست» به هفت شهر اصفهان، مشهد، رشت، قزوین، یزد، بابلسر، شیراز رفتند. در هر شهری استارتاپ‌های بومی از دغدغه‌ها و مشکلات خود صحبت کرده و همچنین در هر رویداد، پنلی با هدف انتقال تجربه استارتاپ‌های موفق برگزار شد. کمبود نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که این شهرها با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند.

به رسم رویدادهای قبل رضا الفت نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی اولین سخنرانی این رویداد بود.

به گفته او اتحادیه در دومین سال فعالیت خود ۱۱۱۲ عضو فعال دارد و تا کنون توانسته به ۶هزار شکایت رسیدگی کرده و ۲۴۵۰ بازرسی موفق نیز از وب‌سایت‌ها داشته است. همچنین برای حمایت از کسب‌وکارها ۲۵۴۵ نامه توسط اتحادیه ارسال شده است.

الفت‌نسب با توجه به شایعات اخیر در راستای ممنوعیت فعالیت و فیلتر شدن کسب‌وکارها توسط اتحادیه گفت: «شکایت‌هایی از فعالیت بعضی کسب‌وکارها به ما گزارش می‌شود و در همین راستا به فعالیت آن‌ها رسیدگی می‌کنیم. اتحادیه هم در برابر اعتماد کاربران مسئول است و هر زمانی که این کسب‌وکارها به این شکایت پاسخ درست بدهند و مشکل را حل کنند می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.»

در ادامه مهرداد سهرابی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس از راه‌اندازی اولین کارخانه نوآوری در استان فارس در آینده نزدیک خبر داد. سهرابی در اینباره گفت: «با تلاش‌ها و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرمایه‌گذاری عطار و کارخانجات مخابراتی ایران، دومین کارخانه نوآوری کشور با همکاری استانداری فارس و با حضور ریاست جمهوری به زودی افتتاح خواهد شد.»

اتاق بازرگانی به فکر حفظ منافع اقتصادی 

مجید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار علی بابا از سخنران دیگر این رویداد بود. او سهم علی بابا از پروازهای خارجی را ۲ تا ۳ درصد اعلام کرد.

او معتقد است که در گذشته اکوسیستم گردشگری ایران متعلق به هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی بوده اما امروزه با رشد این اکوسیستم باید به استارتاپ‌های فعال در این حوزه توجه بیشتری شود.

حسینی‌نژاد در ادامه هوش‌مصنوعی را بهترین حوزه برای ورود استارتاپ‌ها دانست و از سرمایه‌گذاری خود و تیم‌سازی در استارتاپ دستیار صوتی «دابی» با یک تیم چهار نفره خبر داد.

او در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هدف حضورش به عنوان نماینده استارتاپ‌ها در اتاق بازرگانی گفت: «در همان‌روزهای اول که وارد اتاق بازرگانی شدم یک لیست بلند از برنامه‌های اجرایی در اختیارم قرار دادند، که طبق این لیست از ابتدا وظایف همین بوده و در آینده نیز همین خواهد بود. اما هدف من برای ورود به این محیط اول توسعه گردشگری و دوم تغییر ساختار سنتی اتاق بازرگانی بود. از همان روزهای ابتدایی متوجه شدم که باید روی هدف دوم خود خط بکشم.»

او در ادامه اضافه کرد: «بعد از مدتی فعالیت در این محیط متوجه شدم ساختار اتاق بازرگانی بر پایه حفظ منافع اقتصادی است. از این رو تصمیم به استعفا گرفتم که با مقاومت دوستان مواجه شدم. در نهایت تصمیم گرفتیم کمیسیونی جدید با افراد فعال اکوسیستم استارتاپی بسازیم. در این ساختار جدید یک چشم‌انداز ۵سال بدون محدودیت در نظر گرفته شده است. برای رسیدن به این چشم‌انداز نوآفرینی لازم بود. در مرحله اول ما نیازها و نوآفرین‌ها را شناسایی کردیم. سپس بعد از چند بار رفت و آمد به مجلس و جلسه با وزیر و مشورت با کارشناس‌های حوزه گردشگری، وزیر به ما وعده بررسی همه نوآفرین‌ها و برداشتن قدم‌های اجرایی را داد.»

نهایتا قرار شد دریک ماه آینده وزیر از کارخانه نوآوری و نیمی از افراد و تیم‌هایی اجرایی که در آنجا مستقر هستند بازدید کند.

برنامه‌های محبوب شهرهای مختلف

در ادامه میلاد احرام‌پوش، هم‌بنیان‌گذار جشنواره وب و موبایل نیز در رویداد هفت شهر شیراز، از برگزاری اختتامیه این رویداد در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ۹۸ در تهران خبر داد. همچنین به گفته او معاونت فناوری ریاست جمهوری، امکان حضور و اقامت ۱۰۰ مهمان شهرستانی در تهران فراهم شده است.»

میلاد احرام‌پوش، هم‌بنیانگذار جشنواره وب و موبایل ایران گزارشی از برگزاری یک سال اخیر رویداد و رشد تجارت الکترونیک ایران بین سال‌های ۹۴ تا ۹۷ ارائه داد.

طبق این گزارش بیش از ۲۱۰۰ وب‌سایت و اپلیکیشن در دوازدهمین جشنواره وب‌و موبایل ایران ثبت‌نام کردند. در این بازه زمانی سه ساله دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت، ۴۹ درصد رشد و استفاده از تلفن‌ همراه هوشمند نیز در همین بازه با رشد ۷۰ درصدی همراه بود. همچنین ۳۸ درصد مردم به اینترنت وابستگی دارند و ۲۹ درصد از جامعه ایران قادر به ادامه زندگی بدون موبایل نیستند.

به گفته احرام‌پوش، بیشترین خریدهای درون برنامه‌ای کاربران ایرانی در ساعات ظهر انجام می‌گیرند.

طبق آمارهای ذکر شده مردم شهر قم به اپلیکیشن‌های مذهبی، کاربران اصفهانی به برنامه‌های اقتصادی و همچنین کاربران شیراز و رشت به اپلیکیشن‌های سرگرمی و تفریحی علاقه دارند.

مهاجرت کمدا به تهران

در ادامه این رویداد ثنا خالصی، بنیان‌گذار استارتاپ شیرازی کمدا درباره دلیل مهاجرت این استارتاپ‌ به تهران توضیح داد. به گفته خالصی گسترش تیم فنی کمدا مهم‌ترین دلیل این انتقال بوده است.

او در ادامه با اشاره به هدف برگزاری جشنواره هفت‌شهر گفت: «این درست است که ایران فقط تهران نیست اما نکته‌ حائز اهمیت این است که تمرکز زدایی از تهران با متمرکز کردن قدرت در سایر شهرها تفاوت دارد. تراکم ارتباطات در شیراز از تهران بیشتر است و این شهر پتانسیل زیادی برای گسترش اکوسیستم استارتاپی دارد.»

داستان هفت شهر جشنواره وب‌وموبایل ایران را از اینجا دنبال کنید:

معرفی شورای سیاست‌گذاری جشنواره وب و موبایل ایران

دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران آغاز به کار کرد

رویداد هفت شهر به رشت رسید

رویداد هفت‌شهر رشت به روایت تصویر

قزوین، شهر چهارم هفت‌شهر

هفت‌شهر در شهر بادگیرها

هفت‌شهر یزد به روایت تصویر

مازندران میزبان ششمین رویداد هفت شهر

پایان انحصار ده ساله

در ادامه میلاد شاکری، بنیانگذار ایران‌تیک از ملی شدن خدمات این شرکت خبر داد و گفت: «ایران‌تیک به مدت ١٠ سال انحصار فروش بلیط سینما را شکست. خدمات ایران تک در سراسر ایران ارائه خواهد شد.»

به رسم ۶ رویداد قبل در این مراسم هم از سه استارتاپ شیرازی، پارس کدرز، دکترتو و شیرازفود به عنوان استارتاپ‌های برگزیده تقدیر شد.

همچنین در انتهای این مراسم، هلدینگ طرح ماندگار، برگزارکننده رویدادهای هفت شهر، اختتام اولین سری رویدادهای هفت شهر در سال ۹۸ را جشن گرفت.

امیر حسین صدقی، مدیر پروژه برگزاری رویداد هفت شهر جشنواره وب و موبایل شیراز گفت: «توانستیم کنار هم هفت شهر عشق را ببینیم و بر فردای بهتری که قرار است خودمان رقم بزنیم، گام بگذاریم.»

1 نظر
  1. FAHIMEH می گوید

    عااااالی بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.