هوشمندسازی نیکمت‌های قرن نوزدهمی پاریس با اینترنت اشیاء

مدیران شهری پاریس می‌خواهند رفتارهای شهروندان را دقیق‌تر تجزیه‌و‌تحلیل کنند

پاریس، پارک‌های زیبا و دلنشینی دارد و به همین خاطر افراد بسیاری هنگام مسافرت به فرانسه یا کسانی که در این کشور زندگی می‌کنند، برای بازدید از این پارک‌ها شور و شوق زیادی دارند. وقتی زیبایی با فناوری‌های روز مخلوط شود، می‌تواند آمیزه‌ای جذاب و شگفت انگیز از خود به جای بگذارد. مدتی است که فناوری اینترنت اشیاء حال و هوای تازه‌های به پارک‌های پاریس بخشیده است.

نیمکت‌های موجود در پارک‌های پاریس مجهز به فناوری اینترنت اشیاء (IoT) هستند. این فناوری به افرادی که در زمینه برنامه‌‌ریزی شهری فعالیت دارند، افرادی که در فرانسه و به ویژه پاریس زندگی می‌کنند و افرادی که به این کشور سفر می‌کنند، جذابیت خاصی دارد.

نیمکت‌های موجود در پارک‌های پاریس فوق‌العاده نمادین و خاطره‌انگیز هستند. این نیمکت‌ها به واسطه طرحی که به قرن ۱۹ میلادی تعلق دارند، طراحی شدند و در پارک‌ها قرار گرفتند. طراح این برنامه، بارون هاسمن نام داشت. نیمکت‌هایی که به تازگی در پارک‌های زیبای پاریس قرار داده می‌شود، هوشمند هستند و از فناوری جالب اینترنت اشیاء بهره می‌برند. طرح هوشمندسازی نیمکت‌های موجود در پارک‌های پاریس، جزء کوچکی از طرحی است که اجرای آن به تازگی آغاز شده است. این طرح به نام «شهر هوشمند پاریس» شناخته می‌شود و می‌تواند تحول زیادی در زندگی مردم این شهر ایجاد کند.

در طرح شهر هوشمند پاریس، قرار است نزدیک به ۳ هزار نیمکت پارک به نقطه اتصال بلوتوث و حسگرهای اینترنت اشیاء مجهز شود. برتراند مالت، مدیر اجرایی این طرح می‌گوید: «ما نیازمند راهکاری بودیم که مصرف انرژی پایینی داشته باشد و بتواند حداقل ۱۰ سال دوام بیاورد و ماندگاری طولانی‌مدت داشته باشد.» اجرای این طرح بر عهده گروه سنت لئونارد است. این گروه در زمینه طراحی فناوری‌های جدید نیمکت‌های هوشمند فعالیت دارد.

تست و آزمایش فناوری‌های مربوط به پروژه شهر هوشمند

گام نخست اجرای طرح نیمکت‌های هوشمند، آزمایش این فناوری است. در فناوری اینترنت اشیاء، یک سری حسگر دخالت دارد که این حسگرها برای پایش موقعیت مکانی و اطلاعات زیست محیطی مانند دما و فشار اتمسفر طراحی می‌شوند. برای اجرای طرح شهر هوشمند، باید این سنسورها به صورت کاملاً دقیق آزمایش شوند تا احتمال خطا و اشتباه به حداقل میزان ممکن برسد. این سنسورها دارای دو ردیف اطلاعات تحلیلی متفاوت هستند.

ردیف اول اطلاعات تحلیلی، اطلاعات مبنا محسوب می‌شود. در ردیف اول، اطلاعاتی مانند موقعیت مکانی، فرکانس ترافیک و میزان استفاده از فضا، اطلاعات زیست‌محیطی و غیره وجود دارد. این اطلاعات به راحتی و خیلی سریع در اختیار افراد ذی‌صلاح قرار می‌گیرد. به عنوان مثال افرادی که در زمینه برنامه‌ریزی شهری فعالیت دارند، می‌توانند به راحتی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

ردیف دوم اطلاعات تحلیلی این سنسورها به موارد و مسائل خاصی می‌پردازد. مسئولان این طرح برای نیمکت‌های مربوط به هر منطقه سوالات و الگوریتم‌های خاصی را طراحی می‌کنند که ردیف دوم اطلاعات تحلیلی در واقع پاسخ این سوالات و الگوریتم‌ها را مشخص می‌کند. این ردیف از اطلاعات از طریق یک API استاندارد (رابط کاربردی برنامه نویسی) کار خود را انجام می‌دهد.

پروژه نیمکت‌های هوشمند پارک چه منافعی دارد؟

شرکت نودل (Nodle) یک اکوسیستم شبکه‌ای از  دستگاه‌های متصل، زیرساخت‌ها و نرم افزارهای مرتبط با فناوری اینترنت اشیاء ارائه می‌دهد. میشا بنولیل، مدیرعامل نودل، می‌گوید: « هوشمندسازی نیمکت‌های موجود در پارک‌های شهر پاریس می‌تواند به بررسی ترافیک و مقدار زمانی که در بخش خاصی از پارک‌های شهر سپری می‌شود، کمک کند. این فناوری باعث می‌شود که میزان رضایت بازدیدکنندگان و شهروندان از امکانات موجود در پارک‌ها ارزیابی شود. این ارزیابی به ارائه برنامه‌های بهتر برای افرایش رضایت شهروندان از پارک‌ها کمک می‌کند.»

نیمکت‌های هوشمند
گام نخست اجرای طرح نیمکت‌های هوشمند آزمایش این فناوری است. در فناوری اینترنت اشیاء، یک سری حسگر دخالت دارد که این حسگرها برای پایش موقعیت مکانی و اطلاعات زیست محیطی مانند دما و فشار اتمسفر طراحی می‌شوند.

وی در ادامه صحبت‌های خود تاکید می‌کند: «این طرح بر اساس فناوری ابری کار می‌کند و به همین خاطر به سرمایه‌گذاری سخت افزاری چندانی احتیاج ندارد. بزرگ‌ترین سرمایه این طرح مربوط به خرید حسگرهای اینترنت اشیاء است که این سنسورها قیمت چندانی ندارند. همچنین هزینه خرید اشتراک ابری را هم باید در نظر گرفت.»

هوشمندسازی نیمکت‌‌ پارک‌ها، امکان ارتباط مداوم بین شهروندان و گردشگرها با افرادی که در زمینه برنامه‌ریزی شهری فعالیت دارند را فراهم می‌کند. استفاده از نیمکت‌های هوشمند، حس خاص و متفاوتی را به شهروندان می‌دهد. احتمال دارد که تا مدتی پس از هوشمند شدن نیمکت‌ها، میزان تفریح در پارک‌ها بیشتر شود.

بنولیل گفت: «افرادی که تصمیم دارند در پیشرفت و توسعه این طرح سهمی داشته باشند، می‌توانند اپلیکیشن موبایل مخصوص این طرح را دانلود و در نظرسنجی‌هایی که در آن وجود دارد، شرکت کنند. این نظرسنجی‌ها باعث می‌شود که مسئولان شهر پاریس بدانند که شهروندان چقدر از امکانات موجود در پارک‌های این شهر رضایت دارند. همچنین این اطلاعات برای برنامه‌ریزی و توسعه شهری به مسئولان کمک می‌کند.»

رفتارشناسی شهری با اینترنت اشیا

افرادی که در زمینه برنامه‌ریزی شهری و صنعتی فعالیت دارند و به طرح‌ها و روش‌های اینترنت اشیاء علاقمند هستند، می‌توانند از این فناوری در حوزه‌های مختلفی استفاده کنند. یکی از این حوزه‌ها هوشمندسازی نیمکت پارک‌ها است. قرار است که این طرح در شهر پاریس پیاده شود و نتایج ان مورد ارزیابی، تجزیه و تحلیل قرار گیرد. خلاصه این طرح به شرح زیر است:

  • این طرح بر اساس فضای ابری کار می‌کند و نیازی به خرید سخت افزارهای پیچیده و گران‌قیمت ندارد.
  • بخش عمده این پروژه، نرم افزاری است و به همین خاطر زمان و هزینه زیادی صرف تعمیرات و نگهداری نمی‌شود.
  • باتری سنسورهایی که روی نیمکت‌ها سوار می‌شود، حدود ۱۰ سال عمر می‌کند و به همین خاطر نیاز به تعویض مداوم ندارد.
  • نیمکت‌های هوشمند تلفیقی از اینترنت اشیاء و بلوتوث هستند. این تلفیق باعث ایجاد روابط معنی‌دار و ارزشمند بین شهروندان و مسئولان شهری می‌شود.
  • این طرح باعث می‌شود که مسئولان شهری از میزان رضایت شهروندان از پارک‌های مختلف شهر پاریس مطلع شوند و بتوانند برای افزایش رضایت‌مندی آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.
 
مطالب مرتبط:
1 نظر
  1. مهدی می گوید

    پاریس هوشمند کجا تهران هوشمند کجاااا؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.