تغییر جهت وامهای بدون ضامن به سمت بلاکچین
برخلاف پیشبینیها بازارهای مالی روی خوشی به بلاکچین نشان دادهاند
هر روز با افزایش نفوذ بلاکچینها در روابط اقتصادی و صنایع مختلف، استقبال صاحبان سرمایه به استفاده از این نوع مبادله مالی نیز بیشتر میشود که در جدیدترین نمونه، بازارهای مالی نیز وارد این سیستم مبادلات مالی شده است.
بسیاری از بنگاهها بهدلیل اعتماد بالا و سادهبودن استفاده از مبادلات بلاکچینی، امروز به توجه ویژهای به این نوع از مبادله دارند و در فرصتهای مختلف از آن استفاده میکنند تا بتوانند با استفاده از این نوع معامله، سرمایهگذاریهای خود را مدیریت و تضمین کنند.
براساس گزارشهای منتشرشده، اکنون نوبت به استفاده بازارهای مالی در بخش وامها از سیستم بلاکچینی رسیده و روزبهروز شاهد افزایش ورود شرکتها در این بخش هستیم. این اتفاقات درست زمانی روی داده که به گفته بنگاههای مالی، وامهای بلاتکلیف در اقتصاد افزایش یافته و وصول مطالبات این موسسات کمی دشوار شده است.
بسیاری از مدیران این موسسات معتقدند، سیستمهای سنتی ارائه وام با چالش بیاعتمادی روبهرو شده و بخش قابلتوجهی از وامهای ارائهشده بهدلیل مشکلات امنیتی، مشکوکالوصول هستند.
در این زمینه برخی از مدیران مالی در این موسسات میگویند، با درنظر گرفتن امتیازات سیستم بلاکچین و ارزهای دیجیتالی، این روش بهترین گزینه برای ارائه وامهای مختلف به متقاضیان است و بدون تردید کمترین میزان مشکلات را به سیستمهای مالی تحمیل میکند. اصلیترین امتیاز این سیستم از نظر آنها خروج واسطهها در ارائه وامها است.
واسطههایی که اکنون بهعنوان کارچاقکن و واسطه میان موسسات ارائه وام و متقاضیان قرار گرفتهاند، اغلب با سوءاستفاده، نهتنها بانکها را مشکلدار میکنند، بلکه بسیاری از متقاضیان را هم درگیر دادگاه و پروندههای قضایی خواهند کرد. این در حالی است که امتیاز دیگر حذف واسطهها درواقع قیمت تمامشده پول برای دو سوی معادله ایجاد میکند و باعث رونق اقتصادی بانکها و موسسات مالی میشود.
این گروه با استفاده از عنوان «انقلاب وام دیجیتال» در این زمینه میگویند: سیستم بلاکچین تنها فرصت نظام بانکداری برای ارائه وامهای کوتاهمدت و بلندمدت به اشخاص و حتی دولتهاست که سیستم دقیق و غیرقابل نفوذ بلاکچین تضمین آن خواهد شد.
|
مارشال لیون گروپ، یکی از موسسات مالی بزرگ است که دفتر مرکزی آن در لهستان است که از ابتدای سال 2015 میلادی، بازار وامهای خود را در این بخش متمرکز کرده و با ایجاد شیوهای به نام MLGC با استفاده از بلاکچینها در ارائه وامهای خود به متقاضیان خدمات ارائه میدهد. این شرکت با حذف سیستم سنتی ارائه وام خود، یعنی واسطهها و تضامینی که از متقاضیان دریافت میکردند اکنون تنها با استفاده از سیستم بلاکچین نسبت به ارائه این نوع خدمات گام برداشتهاند.
مارشال لیون گروپ در این زمینه اعلام کرده، بلاکچین کارشان را در سه زمینه اصلی رونق داده، بهخصوص در بخش وامهای کوتاهمدت تا ششماه. وامهای بخش دولتی و وامهای ترکیبی طی سال 2016 میلادی، بیشترین تقاضا از این شرکت بوده است.
در گزارش سالانهای که این شرکت منتشر کرده، ایجاد قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین عاملی بوده برای تقاضای بالاتر وام از سوی اشخاص حقیقی، چون سیستم اعتبارسنجی بلاکچین درواقع راهنمایی برای دریافتکنندگان وام است که تقاضای وامهای بالاتر از توان اقتصادی خود نداشته باشند و بانکها مطمئنتر میتوانند مبالغ موردنظر متقاضیان را پرداخت کنند.
مطالب مرتبط را بخوانید:
مبانی فناوری بلاکچین چیست؟
تغییر ۱۸هزار میلیارد دلاری اقتصاد جهان با بلاکچین
یکی از مدیران ارشد در این موسسه مالی معتقد است، بلاکچینها بازارهای مالی را به مرحلهای جدید از حیات خود هدایت میکنند تا با کمترین وام مشکوکالوصول به موسسات مالی، اجازه دهد تقاضاهای بیشتری را پاسخ دهند. به هر حال بلاکچینها به همان سرعتی که به دنیا معرفی شدند بازارهای مالی را به خود وابسته و نظام پرداخت وام را متحول کرده تا جایی که احتمالا بهزودی هیچ بانکی دیگر تمایل به ارائه وام از طریق شیوههای سنتی گذشته نخواهند داشت و قراردادهای هوشمند، سیستم پرداخت وام را به خود وابسته میکند. این روند نهتنها زمان دریافت وام برای متقاضیان را کاهش میدهد، بلکه سودی که باید بپردازند را نیز کاهش میدهد.
منبع: https://www.forbes.com/sites/ilkerkoksal/2019/10/12/