آلتکوین (Altcoin)چیست؟

ماهیت آلت‌کوینها چیست و چقدر برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

از زمان ظهور بیت‌کوین و فناوری بلاکچین، ایده‌های مختلفی در جهت بهبود این فناوری به اجرا در آمده است. بیت‌کوین که بر بستر بلاکچین امکان تبادل همتا‌به‌همتا را فراهم می‌کند، در عین کاربردی بودن، معایبی هم دارد. از جمله این معایب سرعت کم شبکه و انعطاف‌پذیری محدود آن است.

آلتکوین‌ها altcoin همان پروژه‌ها و ایده‌هایی هستند که بعد از تولد بیت‌کوین کوشیدند معایب آن را نداشته باشند و کاربردهای متنوعی برای خودشان تعریف کنند. اتریوم اولین آلت‌کوینی بود که توانست هم از سرعت بالاتری در تراکنش‌ها برخوردار شود و هم امکان ایجاد قرارداد‌های هوشمند را فراهم کند. امکان تعریف و ایجاد قراردادهای هوشمند منجر به خلق ایده‌های متنوع دیگری شد که کوین‌های جدیدی را به وجود آورد. از مهم‌ترین ایده‌های قرارداد هوشمند، تکنولوژی مالی غیرمترکز است که به اختصار دیفای نام دارد. دیفای امکان تبادل و تبدیل ارزها به یکدیگر، وام‌دهی و پرداخت سود را فراهم می‌کند.

برخی از آلت‌کوین‌های معتبر بازار اتریوم، لایت کوین، دش‌کوین، بیت‌کوین‌کش، مونرو، آدا، پولکادات، لینک هستند.

سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها مزایا و معایبی هم دارد که می‌توان از آنها نام برد.

قیمت پایین نسبت به بیت‌کوین

بسیار از آلت‌کوین‌ها قیمت کمی نسبت به بیت کوین دارند. این مورد برای کسانی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال هستند، این امکان را فراهم می‌کند تا سرمایه کوچک و ریسک کم وارد بازار شوند.

تنوع کوین‌ها

سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها محدود به یک یا دو گزینه نیست. به لطف قراردادهای هوشمند و فناوری بلاکچین، هر روز پروژه جدیدی متولد می‌شود. آلت‌کوین‌هایی هم که سهم بازار خوبی را تصاحب کرده‌اند و امتحانشان پس داده‌اند  و رنک قابل‌قبولی در بازار دارند کم نیستند. نسبت به سرمایه و هدف‌گذاری می‌توان روند رشد آلت‌کوین‌ها را زیر نظر داشت و نسبت به خرید آن‌ها اقدام کرد.

کارمزد کم‌تر

در شبکه‌های بلاکچینی هر تراکنش مشمول کارمزدی خواهد شد که به ماینرها و اعتبارسنج‌ها پرداخت ‌می‌شود. این کارمزدها در شبکه‌های مختلف متفاوت است. با افزایش تعداد پروژه‌های بلاکچینی و رقابت میان آنها، کم ‌بودن کارمزد تراکنش، به مزیت رقابتی تبدیل شده است.

سرعت در شبکه

سرعت نقل‌وانتقال در شبکه برای کاربران و مخصوصا معامله‌گران بسیار مهم است. در شبکه بیت‌کوین، تایید هر تراکنش ممکن است بین 1 تا 24 ساعت طول بکشد. سختی شبکه، الگوریتم رمزنگاری و حجم تراکنش‌ها این دامنه نوسان را به وجود می‌آورد. این در حالی است که در شبکه ترون و تومو هر تراکنش زیر یک دقیقه تایید ‌می‌شود.

در کنار فرصت‌های سرمایه‌گذاری که توسط آلت‌کوین‌ها فراهم می‌شود معایب و خطراتی هم وجود دارد. این معایب شامل تولد آلت‌کوین‌های بی‌شناسنامه و بی‌ارزش است که قصدی جز کلاهبرداری ندارند. موضوعی که این روزها نمونه‌های ایرانی‌ آن هم در بازار زیاد دیده می‌شوند. همچنین نوسانات شدید این بازار هم ممکن است برای آنها که با اقتضائات ترید (معامله) آشنایی ندارند خطرناک باشد.

آلت‌کوین‌ها هنوز در ابتدای راه هستند و ارزش این بازار، روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. برای شناسایی آلت‌کوین‌ها، مطالعه و تحقیق در مورد پروژه‌های آن‌ها، مهم‌ترین کار است. تعداد سکه‌های ارائه‌شده از سوی پروژه‌ها، نوع خدمت و راه‌حل پلتفرم، بنیان‌گذاران و نفرات فنی پروژه، مشارکت در شبکه‌های دیگر، حجم بازار، حجم مبادله روزانه و لیست شدن در صرافی‌های معتبر و … مواردی است که باید در سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها باید مد نظر قرار داد.

 

عباس عینعلی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.