جذب سرمایه استارتاپها در کافه سرمایه
رویداد کافه سرمایه 30 و 31 شهریورماه در محل مجتمع شکوفایی شرکتهای دانشبنیان برگزارشد
رویداد کافه سرمایه با همت تامین سرمایه کارنکراد، اولین کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تامین مالی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان، با هدف ارتقا و تعالی زیستبوم کارآفرینی برگزار شد. این رویداد با حضور 26استارتاپ وبیش از 70 سرمایهگذار و همچنین با همکاری و حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان نظام صنفی رایانهای، سازمان فناوری اطلاعات، سازمان تجاری سازی فناورد و اشتغال دانش آموختگان و اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی برگزارشد .
در اولین روز از این رویداد 192 جلسه B2B بین استارتاپها و 37 سرمایهگذار حقیقی و حقوقی برگزار شد. استارتاپهای حاضر در رویداد کافه سرمایه بعد از ارزیابی کارشناسان کارن کراد و بدون محدودیت حوزه ، ازبین 118 استارتاپ ثبت نام کرده و متقاضی جذب سرمایه، دارای صلاحیت کافی شناخته شدند و فرآیندهای جذب سرمایه آنها شروع شد . در دومین روز از این رویداد استارتاپها با بیش از 33 سرمایهگذار دیدار کردند و 155 جلسه B2Bبرگزار شد.
استارتاپهای حاضر در این رویداد شامل:
- استارتاپ عروساپ در حوزه ارائه خدمات عروسی
- استارتاپ فیاتک دیسی در حوزه تولید تخصصی نرمافزار جامع هوشمند
- استارتاپ آیدیاسام در حوزه فناوریهای نوین در اکتشافات معدن
- استارتاپ مدیاباکس در حوزه تولید اپلیکیشن سختافزاری
- استارتاپ آسانچاره در حوزه ارائه خدمات اگهی و تبلیغات حقوقی، مالتی مدیا
- استارتاپ ایدهرو در حوزه طراحی و اجرای سفارشیسازی مصنوعات چوبی
- استارتاپ بیشمار در حوزه ایجاد بانک جامع مشاغل
- استارتاپ بیجار گیلان در حوزه فروش اینترنتی برنج
- استارتاپ پارسیگل در حوزه سامانه تخصصی عرضه مجازی محصولات کشاورزی
- استارتاپ پودر منعقدکننده خون در حوزه جلوگیری از خونریزی در آنژیوگرافی
- استارتاپ تمام در حوزه ارائه خدمات متنوع در حوزههای مختلف
- استارتاپ جیبیمو در حوزه ارائه راهکار نوین پرداخت خدمات
- استارتاپ چارچرخ در حوزه سامانه نگهداری و در خواست خدمات امدادی خودرو
- استارتاپ سوادا در حوزه ارائه چارجوب برای تولید اپلیکیشنهای موبایلی
- استارتاپ حوالی در حوزه شهر هوشمند و گردشگری هوشمند
- استارتاپ دیبی در حوزه خدمات گردشگری
- استارتاپ دیوار 360 در حوزه تولید برخط فیلم 360 درجه در زمینه بناهای تاریخی
- استارتاپ آرایشگاه در حوزه ارائه خدمات پیرایشگاه و سالنهای زیبایی
- استارتاپ آرادو در حوزه ارائه خدمات حوزه کشاورزی
- استارتاپ سیتیترکر در حوزه رهگیری هوشمند و مدیریت وظایف نیروهای متحرک خارج از سازمان
- استارتاپ فلفور در حوزه شهر الکترونیک
- استارتاپ کادرو در حوزه عکاسی حرفهای
- استارتاپ کارسو در حوزه مدیریت انواع کسبوکارها
- استارتاپ لایویتو در حوزه پلتفرم پخش زنده
- استارتاپ ماپرا در حوزه پرداخت الکترونیک و کیف پول
- استارتاپ نرمافزار صنعت در حوزه تولید نرمافزار مالی، اداری و صنعتی
علاوه بر این شرکتهای سرمایهگذاری سیناتک، فینوا، بهمن، صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، دایارتیون تسمه، مرکز نوآوری رفاتک، رایان و جهش خلاقیت در نوآوری با استارتاپها دیدار کردند.
در حاشیه این رویداد، مرتضی دانش مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی طرفهنگار در پاسخ به خبرنگار آیچیزها در رابطه با چالشهای انتخاب استارتاپ خوب برای سرمایهگذاری گفت: « ما در مرکز کارآفرینی طرفهنگار پیشینه و تجربه خوبی در زمینه بازار داریم. طرفهنگار نزدیک به 700هزار مشتری در بازار دارد و حدود 20 سال سابقه کاری دارید.، تقریبا 4سال است به این نتیجه رسیدیم که باید یک مرکز نوآوری داشته باشیم و بر روی استارتاپها سرمایهگذاری کنیم . مهمترین فاکتور ما برای انتخاب استارتاپ مناسب، تیم خوب است حتی اگر ایده خلاقانه و خاص نباشد. میتوان گفت در انتخاب یک استارتاپ مناسب 70 درصد تیم خوب تاثیرگذار است . ایدههای زیادی در مرکز طرفهنگار وجود دارد که اگر تیم مناسبی پیدا شود حاضریم ایدهها را به اشتراک بگذاریم. با تجربهای که دارم از دیدگاه من استارتاپی موفق است که یکی از بنیانگذارها در حوزه تخصصی کاری استارتاپ متخصص باشد. انعطاف پذیری اعضای تیم نیز عنصر دیگری برای انتخاب تیمها است. سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران متاثر از جو حاضر است و ممکن است لزوما سرمایهگذار دیدگاه درستی نسبت به حوزه کاری استارتاپ موردنظر نداشته باشد. بهترین آورده رویداد کافه سرمایه و دیگر رویدادهایی از این نوع، برای استارتاپها شبکهسازی است. این رویدادها جنبه واقعیتر دارند و استارتاپها باید به سمت ریورس پیجها حرکت کنند. استارتاپها علاوه برحضور در این نوع رویدادها باید مطالعه و تجربه عملی فعالیت در بازار را نیز داشته باشند.»
در اختتامیه رویداد کافه سرمایه علی عمیدی، مدیرعامل کارنکراد گفت: « استارت اولیه رویداد کافه سرمایه در نمایشگاه الکامپ زده شد. نزدیک به 148 جلسه در فرآیند اجرای این رویداد و 120 جلسه مشاوره با استارتاپها برگزار شد. از 829 سرمایهگذار کارن کراد، 126 سرمایهگذار برای این رویداد اعلام آمادگی کردند و در نهایت بیش از 70 سرمایهگذار با استارتاپها دیدار کردند.»
سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در اختتامیه این رویداد تاکید کرد: « صندوق نوآوری و شکوفایی بهصورت مستقیم امکان حمایت از استارتاپها را ندارد اما می تواند بهصورت غیر مستقیم و از طریق شتابدهندههای غیر دانش بنیان و همچنین از طریق مدل همسرمایهگذاری از استارتاپها حمایت کند.»
علیرضا دلیری ، دستیار معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در انتهای این رویداد گفت: « ما امروز در شاخص نوآوری در جایگاه 65 ام و در شاخص تولید علم در جایگاه 16ام جهان قرار داریم. شاخص نوآوری شامل 7 بعد است که ما در ابعاد خروجی دانش و فناوری و خروجی خلاق و سرمایه انسانی وضعیت خوبی داریم اما در ابعاد شرایط کسبوکار، بازار و نهادها وضعیت مناسبی نداریم. بخش خصوصی باید در زمینه بسترسازی برای کسبوکارها ورود کند و همه فعالیتها از طریق بخش خصوصی امکانپذیر است. شاخص جذب سرمایه بر روی شاخص بهبود شرایط کسبوکار تاثیرگذار است. سرمایهگذار و سرمایهپذیر باید فهم مشترکی داشته باشند.»