صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ثروت آفرین فیروزه راه افتاد

نشست خبری اولین صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE FUND) گروه مالی فیروزه برگزار شد

گروه مالی فیروزه موفق به کسب مجوز پذیره­نویسی صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی کشور (Private Equity Fund) از سازمان بورس و اوراق بهادار شده است. فیروزه اعلام کرده «صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ثروت آفرین فیروزه» در راستای ارزش آفرینی برای سرمایه‌گذاران و پویایی اقتصاد کشور گام برخواهد داشت.

در نشست خبری آنلاین که با هدف اعلام این خبر برگزار شده بود اعلام شد این گروه مالی که در کارنامه خود سرمایه‌­گذاری­های غیربورسی موفقی در شرکت­‌های پتروشمیران، پایانه صادراتی گلشن آرا ارم، استخراج و فرآوری مواد اولیه شیشه، سرمایه­‌گذاری صنایع شیمیایی امید فارس، انبارهای عمومی و خدمات گمرکی البرز قزوین، موسسه محتوانگاران نوآور طرفداری و… دارد، در روز دوشنبه مورخ ۱۷ آذر ۹۹ پذیره­نویسی صندوق مذکور را نزد شرکت فرابورس ایران با سرمایه ۱۰۰۰ میلیارد ریالی آغاز خواهد کرد.

رامین ربیعی مدیرعامل فیروزه، با بیان اینکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در دنیا با استراتژی‌های مختلف از منظر حوزه فعالیت و نوع سرمایه‌گذاری تأسیس می‌شوند، گفت: «شناخته‌‌شده‌ترین نوع سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی رفتن به سراغ شرکت‌های بورسی است که به دلیل نداشتن سرمایه کافی، دانش مدیریتی و یا تکنولوژی جدید موفق به تحقق کامل پتانسیل‌های خود نشده‌اند. در این شرایط صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی بلوک‌های مدیریتی این کسب و کارها را خریداری و ساختار مدیریتی آن‌ها را متحول می‌کنند. استراتژی دیگر سرمایه‌گذرای این صندوق‌ها این است که دنبال شرکت‌های آینده‌دار غیر بورسی می‌روند و سهامدار اقلیتی آن‌ها می‌شوند و صبر می‌کنند تا این شرکت‌ها پس از چند سال وارد بورس شوند.»

مدیرعامل گروه مالی فیروزه در ادامه گفت: «در برخی نقاط دنیا استراتژی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی به این صورت است که وارد حوزه‌های زیرساختی کشور می‌شوند و با سرمایه‌گذاری بلندمدت زیرساخت‌های کشور را توسعه می‌دهند.»

صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ثروت آفرین فیروزه از جمله صندوق­های سرمایه‌گذاری خصوصی در ایران است که از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز فعالیت دریافت کرده است. «گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران» عهده‌دار مدیریت صندوق و «موسسه حسابرسی هوشیار ممیز» متولی آن خواهد بود. «موسسه حسابرسی فرازمشاور دیلمی پور» نیز وظیفه‌ی حسابرسی صندوق را بر عهده خواهد داشت.

«گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران» در همکاری با شرکت­ «سرمایه گذاری سبحان» و «شرکت ترغیب صنعت ایران و ایتالیا» اقدام به تاسیس این صندوق در کشور کرده است.

تمرکز فعالیت‌های صندوق بر جمع‌آوری منابع مالی و تخصیص عمده‌ی آن بر سرمایه‌گذاری در سهام/سهم الشرکه شرکت‌ها با موضوع فعالیت در صنایع «محصولات کشاورزی و دامپروری، محصولات شیمیایی، محصولات غذایی، صنایع فلزی و معدنی، صنایع کاغذ و مقوا و صنایع لجستیک و بسته‌بندی» است.

سرمایه صندوق معادل مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد ریال و منقسم به ۳۰۰ هزار واحد سرمایه­­گذاری ممتاز و ۷۰۰ هزار واحد سرمایه گذاری عادی می باشد. ارزش اسمی هر واحد سرمایه‌گذاری یک میلیون ریال است. دوره فعالیت صندوق از تاریخ ثبت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها آغاز و به مدت ۶ سال ادامه خواهد یافت.

اعضای کمیته سرمایه­‌گذاری این صندوق شامل روزبه پیروز، سیدحسام الدین عبادی، سید محمد حسن ملیحی، مهران سلطانی، رضا یارمحمدی، کسری صادقی زاده و محمد مهدی نقی‌زاده است.

فیروزه و ارتباط آن با استارتاپ‌ها

فیروزه یکی از اولین سرمایه‌گذارهای خطرپذیر اکوسیستم استارتاپی ایران است. گروه مالی قدرتمندی که فعالیت اصلی‌اش در بورس و صندوق‌های بورسی است و مدیران و سهامداران آن را بورسی‌های قدرتمندی تشکیل می‌دهند که شاید زودتر از خیلی‌های دیگر و ابتدای دهه ۹۰ متوجه فضای مستعد استارتاپی در ایران شدند و با سرمایه‌گذاری‌ روی سرآوا موتور محرکه ونچرکپیتال یا همان وی‌سی‌ها را در ایران روشن کردند. فیروزه بعدها و به خصوص در سال‌های اخیر که سرآوا دچار حاشیه‌های زیاد مدیریتی شد، مستقیما روی استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام داده است. از جمله روی استارتاپی با نام داستان من و تستادی و حتی روی سایت طرفداری که زیرمجموعه گروه محتوایی محسنی (مالک پیک برتر و دانرو و…) هم سرمایه‌گذاری کرده.

فیروزه یک استارتاپ استدیو به نام کنترل تک هم دارد که تعدادی استارتاپ از جمله بیدزیلا در آن مستقر هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.