فیروزه‌پلت اولین قرارداد خود را امضا کرد

تاکنون ۴۱ استارتاپ سهامشان را در پلتفرم فیروزه‌پلت ثبت کردند

سامانه فیروزه‌پلت که کار رسمی خود را ۱۰ مهر آغاز کرده و کار اصلی آن، اتصال خریداران و فروشندگان بالقوه سهام در استارتاپ‌هاست، اولین قرارداد رسمی خود را منعقد کرد.

سعید مشهدی، تحلیلگر مالی گروه فیروزه، با اشاره به اینکه تشریح جزئیات قرارداد امکان ندارد، چراکه محرمانه است، گفت: «این قرارداد در مرحله‌ اجرایی قرار دارد و ممکن است در جریان قرارداد اثر بگذارد. استاندارد جلسات مذاکرات برای جذب سرمایه و انتقال سهام خیلی طولانی است و حداقل یکی، دو ماه طول می‌کشد. از آنجایی که این پروسه برای اولین بار انجام می‌شود، درواقع بازار جدیدی است که شکل می‌گیرد، بنابراین زمان می‌برد، چراکه فرایند انتقال مالکیت از نظر قانونی سخت است و باید نظر مثبت هیئت‌مدیره را هم بررسی کنیم.»

به گفته او، واحد مشاوره تامین مالی گروه مالی فیروزه به استارتاپ‌ها برای جذب سرمایه کمک می‌کند و اگر آن‌ها نیاز به ادغام یا تملیک داشته باشند، مشاوره می‌دهد.

مشهدی ادامه می‌دهد: «یکی از خدماتی که در زیرمجموعه سامانه فیروزه‌پلت انجام می‌شود، مشاوره تامین مالی و مشاور با فرد فروشنده است. البته خدمات اختیاری همچون ارزش‌گذاری و تهیه تیزر سرمایه‌گذاری و تهیه یک فایل جامع از اطلاعات استارتاپ‌ها از بازار، رقبا و بیزینس‌مدل هم ارائه می‌شود.»

تیم کارشناسی فیروزه‌پلت به‌عنوان مشاوره فروش در جلسات حضور دارند و شرکت را به سرمایه‌گذار و خریدار معرفی می‌کنند. «قبل از جلسه، دیتاهای استارتاپ‌ها از جمله ارش‌گذاری، هزینه‌ها و بیزینس‌مدل آن‌ها بررسی می‌شود. ما به‌عنوان نماینده فروشنده، این دیتاها را به خریدار ارائه می‌کنیم. جلسات در قالب استاندارد و بین‌المللی برگزار می‌شود تا طرفین به توافق برسند.»

همه استارتاپ‌ها می‌توانند در فیروزه‌پلت ثبت‌نام کنند و سهامشان را برای واگذاری بگذارند. «تنها فیلتر ما این است که شرکت‌ به‌صورت رسمی ثبت شده باشد، بنابراین برای استارتا‌پ‌ها چند گزینه برای ارائه مدرک تعریف کرده‌ایم که از بین آن‌ها می‌توانند یکی را انتخاب کنند. مانند ارائه کپی قرارداد تفاهم‌نامه سهامداری، متن امضاشده توسط هیئت‌مدیره که مشخص کند ایشان مالک سهام استارتاپی است که اعلام کرده. در واقع هر مدرکی که نشان دهد فرد مالک سهامی است که برای واگذاری در سایت اعلام کرده.»

تاکنون ۴۱ استارتاپ سهامشان را در پلتفرم فیروزه‌پلت ثبت کردند که فقط ۲۲ استارتاپ تایید شدند. تا الان ۱۲ نفر دکمه ابراز تمایل را زدند. یعنی هم خریدار  و هم فروشنده با شرایط خدمات موافقت کردند. «همچنین ۱۳۸ نفر به‌عنوان خریدار ثبت‌نام کردند که ۵۶ نفرشان تایید هویت شدند.»

به گفته او، افرادی که به‌عنوان خریدار می‌آیند باید کپی کارت‌ ملی‌شان را آپلود کنند، چراکه دیتای استارتا‌پ‌ها که شامل نام استارتاپ و میزان سهامی که قابل‌واگذاری است، محرمانه است، البته درصد سهام‌ها به‌صورت بازه‌ای نشان داده می‌شود. برای اینکه اطلاعات فروشنده فاش نشود. به‌عنوان مثال، اگر استارتاپی یک درصد سهام برای واگذاری داشته باشد، در وب‌سایت  ۵درصد ذکر  می‌شود.

فیروزه‌پلت برای خدمات خود  ۱۰ درصد از مبلغ فروش دریافت می‌کند که به‌صورت پله‌ای کمتر می‌شود. طبق استاندارد هرچه میزان مبلغ فروش بیشتر باشد کارمزد کمتر می‌شود.

مطالب مرتبط:

در شرایط تحریم دسترسی به سرمایه خارجی غیرممکن است

انحصار در اکوسیستم استارتاپی: چه باید کرد؟

اختلاف‌نظر استارتاپ‌ها بر روی مفهوم انحصار
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.