آرزوهای شیراز فود

شهریار عرب‌پور، بنیانگذار شیراز فود در گپ‌وگفت نوروزی با آی‌چیزها درباره ارزیابی خود از سال ۹۸ می‌گوید

شیراز فود یک اپلیکیشن راهنمای خوراک در شیراز است که اطلاعات هزاران کسب و کار خوراکی در شیراز را به‌طور طبقه‌بندی شده و رایگان در دسترس مخاطبانش قرار می‌دهد.

در سال ۹۸ خوشحالکننده‌ترین و ناراحتکننده‌ترین اتفاق در اکوسیستم برای شما چه چیزی بود؟

ناراحت‌کننده‌ترین اتفاق قطعی اینترنت بود که آسیب زیادی هم از نظرمالی و هم از نظر تزریق بی‌انگیزگی به نیروهای فعال اکوسیستم وارد کرد. اتفاق خوش‌حال‌کننده چیزی به ذهنم نمی‌رسد، خبری که واقعا اجرایی شده باشد، به جز وعده‌ها و مصوباتی که هیچوقت تاثیرشان را نمی‌بینیم.

عجیب‌ترین اتفاق اکوسیستم در سال ۹۸ چه چیزی بود؟

اجرای عجولانه طرح رمزپویا. طرح رمزپویا به‌طورکلی می‌توانست خوب باشد ولی پر از ایراد، فکر نشده و عجولانه اجرا شد و حرکت عجیبی بود. راه‌حل های خیلی ساده‌ای وجود داشت که مجریان آن‌ها را ندیده بودند و سخت‌ترین راه‌حل‌ها را برای پیاده‌سازی این طرح خوب، استفاده کردند.

گپ‌وگفت‌های نوروزی را از اینجا دنبال کنید:

آرزوهای تریپ‌ساز

آرزوهای نیوُ

آرزوهای اینستاچاپ

آرزوهای شیراز تخفیف

آرزوهای صحراداران

اگر بخواهید در سال ۹۸یک فرد تأثیرگذار در اکوسیستم را معرفی کنید، چه کسی را نام می‌برید؟

شخص خاصی که تاثیر مثبت چشم‌گیری داشته باشد نمی شناسم ولی تک تک افرادی که بعد از اتفاقات امسال ماندند و کار کردند همه افراد تاثیرگذار و زیربنای آینده اکوسیستم هستند. این افراد اثرگذار هستند و امید همراه با واقع‌بینی را تزریق کردند.

ارزیابیتان نسبت به اکوسیستم در سال ۹۸چیست؟

امسال یک جنگ نابرابر بین استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین با اتفاقات داخلی و تحریم‌های خارجی اتفاق افتاد. درواقع این دو تیغه قیچی از دو طرف به استارتاپ‌ها فشار می‌آورد. ارزیابی من به عنوان بنیانگذار شیراز فود این است که سال ۹۸سال بسیار سختی از نظر اقتصادی، حمایت‌های دولتی و تزریق ناامیدی بین نیروهای فنی بود.

دولت چه کارهایی می توانست انجام دهد اما انجام نداد؟

خیلی کارها. کاری مهمی که دولت می‌توانست انجام بدهد رفع فیلتر توییتر بود. درست است که همه تصمیم با دولت نبود اما تلاشی هم برای رفع فیلتر انجام نداد. کار دیگری که دولت قادر بود اما انجام نداد اقدام در جهت حذف مجوزهای موازی از نهادهای گوناگون است که برای کسب‌وکارها هر روز صادر می‌شود. یک روز شهرداری قد علم و سهم‌خواهی می‌کند و روز بعد نهاد دیگری. در این قضایا دولت پشت استارتاپ‌ها نایستاد.

مشخصا از کدام مسئول انتظار دارید؟

از آقای روحانی به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی یعنی نهادی که در این عرصه بسیار قدرتمند و تاثیرگذار است انتظار داشتیم. ما به دولت ایشان رای دادیم ولی انتظاراتمان برآورده نشد.

از مسئولان مرتبط با اکوسیستم چه خواسته‌ای دارید؟

در رابطه با مسئولان دولتی خواستاریم بجای اینکه بخواهند به شوآف و حاشیه بپردازند کار عملی انجام دهند. متاسفانه در این دوسه ماه اخیر متوجه شدیم که ادعا و حرف‌ها به قدری سطحی شده است که امید و انتظار ما را از تدبیر و عقلانیت از بین برده است. خواسته دوم این است که حمایت نکنند یعنی اصلا نیاز به حمایت نداریم فقط سنگ‌اندازی نکنند به این دلیل که هرجا ادعای حمایت می‌شود نتیجه عکس دارد.

بهترین استارتاپ سال ۹۸ از نظر شما کدام بوده است؟

ایران رنتر در حوزه لندتک خوب کار کرده است، توسعه خوب و سرویس‌های متنوعی داشته و به نظرم خیلی موفق بوده است.

چه آرزویی برای اکوسیستم در سال ۹۹ دارید و یک آرزو برای استارتاپ خودتان؟

آرزو می‌کنم برای تصمیم‌هایی که در سطح کلان گرفته می‌شود خرد جمعی و عقلانیتی در نگاه کلی حاکم شود مثل اینترنت ملی. علاوه بر این امیدوارم شرایط طوری شود که تا این اندازه فرار نیروهای متخصص و فنی را نبینیم. مهاجرت نیروهای فنی یک معضل بزرگ است که قطعا در سال ۹۹ با آن مواجه خواهیم شد و جلوگیری از این معضل نیازمند همتی در سطح تصمیم‌گیری‌های کلان است. برای استارتاپ‌ها آرزوی ماندگاری دارم که بتوانند حداقل فعلا بمانند، حذف نشوند و نتیجه تلاش‌هایشان را یک شبه بر باد رفته نبینند.

اخبار اکوسیستم استارتاپی ایران را در سایت آی‌چیزها بخوانید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.