ودافون چطور با اینترنت اشیا پهپادها را ردگیری می‌کند؟

در اوایل سال جاری، در گزارش‌ها آمده بود که شرکت ودافون (Vedafone) مشغول پژوهش در مورد نوعی سیستم ردگیری پهپاد است که برای هواپیماهای بدون سرنشین کاربرد دارد که ابعاد کوچک آنها سبب می‌گردد امکان شناسایی رادارشان میسر نباشد. بر اساس داده‌های منتشر شده به وسیله فایننشیال تایمز، صنعت مخابرات و ارتباطات اروپا با توسعه سیستم اینترنت اشیا ردیابی پهپادها در انگلستان برای حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، همچنان علیه هواپیما‌های بدون سرنشین حرکت می‌کند.

اینترنت اشیا، اصطلاحی نسبتاً جدید به حساب می‌آید که به صورت پایه‌ای به شبکه‌ای از تجهیزات که داده‌ها را به صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارند و جمع‌آوری می‌کنند اطلاق می‌گردد. برای ودافون، البته، اینترنت اشیا به معنای کل شبکه تلفن‌های همراه هوشمند و دیگر دستگاه‌هایی است که قادرند به اینترنت دسترسی داشته باشند، مانند یک تبلت که از سیم‌کارت داده این ارائه‌کننده خدمات مخابراتی بهره می‌گیرد. آنچه ودافون در اینجا امید دارد که به دست آورد، استفاده از شبکه وسیع خود برای ردیابی هواپیماهای بدون سرنشین ناشناخته و جلوگیری از خطرسازی آنها برای ثبات و یکپارچگی زیرساخت‌های حیاتی مانند نیروگاه‌ها‌، فرودگاه‌ها، کارخانه‌ها و غیره است.

شرکت ودافون امیدوار است که این سیستم را در پاییز به بازار عرضه کند تا بتواند به نیاز مشتریان در این زمینه و حفاظت زیرساخت‌هایشان پاسخ دهد. همان طور که می‌توان در حجم زیاد خبرها در زمینه نفوذ هواپیماهای بدون سرنشین به داخل زندان‌ها، رویدادهای ورزشی عمومی یا حتی ساختمان‌های دولتی مانند کاخ ریاست‌ جمهوری و موارد مشابه دید، نیازی جدی برای ایجاد امکان ردگیری این اشیا پرنده و خطرات احتمالی آنها کاملا احساس می‌گردد. ودافون از این موضوع آگاهی دارد و مشتاق است تا بتواند سریع‌تر در این زمینه وارد بازی شود.

بیشتر بخوانید: استفاده از پهپادهای اینترنت اشیا در کشاورزی

آن شیان، مدیر ودافون در انگلستان می‌گوید: پهپادها می‌توانند خطرات بسیار جدی به همراه داشته باشند. در انگلستان، ما در حال توسعه سیستم ردگیری هواپیماهای بدون سرنشین مبتنی بر اینترنت اشیا و فناوری ایمنی در تعدادی از نقاط دارای زیرساخت‌های مهم هستیم. اکنون به دنبال استفاده از این فناوری برای کمک به مشتریان کسب و کار خود هستیم تا از نفوذ پهپادهای نامشخص به مکان‌های حساس جلوگیری کنیم. این موارد می‌تواند تاسیسات انرژی، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های پلیس و زندان‌ها، پایگاه‌های نظامی و مناطق رویدادهای عمومی باشد.

شرکت ودافون
درحالی‌که پهپادها برای برخی از حوزه‌ها مفید است، شرکت ودافون می‌کوشد با اینترنت اشیا فعالیت آنها را به لحاظ امنیتی زیر نظر بگیرد.

سیستم ردگیری پهپاد‌های مبتنی بر اینترنت اشیا در شرکت ودافون به صورت ویژه در نرم‌افزار دوربین‌های امنیتی شهرهای انگلستان و سنسورهایی که از سیستم داده ودافون بهره می برند، ریشه دارد. اگر یک هواپیمای بدون سرنشین در نزدیکی این سیستم شناسایی شود، هشداری به صدا در‌می‌آید و هم ودافون و هم مشتری از این نفوذ مطلع می‌شوند. علاوه بر این، فردی که پهپاد را هدایت می‌کند، شناسایی می‌گردد و به شرکتی که امنیت ساختمان را تامین می‌دارد، هشدار داده می‌شود.

برای شرکت ودافون که از میلیون‌ها سیم کارت نصب شده در دستگاه‌های مختلف در سراسر جهان برخوردار است، از اتومبیل‌ها و تجهیزات هوشمند گرفته تا تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، تمرکز بر اینترنت اشیا و صنعت هواپیماهای بدون سرنشین منطق نسبتاً صحیحی به نظر می‌آید. گزارش شده است که حتی ملاقات‌هایی با مقامات و سازمان‌های مختلف حمل و نقل هوایی صورت گرفته است تا این شرکت به عنوان نهاد مدیریت برتر برای کنترل فعالیت‌های هواپیماهای بدون سرنشین در آینده در نظر گرفته شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.