بلاکدیز دوم در نوبیتکس برگزار شد
فعالان بازار رمزارز برای دومین بار در سری دورهمیهای بلاکدیز گرد هم آمدند
فعالان بازار رمزارز برای دومین بار در سلسله دورهمیهای بلاکدیز گرد هم آمدند تا درباره جایگاه رمزارزها در اقتصاد و سرمایهگذاری بحث و گفتگو کنند. نوبیتکس میزبان این دورهمی هاست و در این نوبت، موضوع جایگاه رمزارزها در اقتصاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مهدی مرتضوی، تکنیکالیست و تحلیلگر ارشد بازار رمزارزها درباره انواع استراتژیهای سرمایهگذاری در این بازار صحبت کرد و گفت مهمترین نکتهای که هر تریدر باید به آن توجه کند، رعایت نظم در معاملات است. یک تریدر باید به احساسات خود مسلط باشد و همیشه استراتژی خود را گوشه ذهن خود نگه دارد. او باید به سبب موقعیتهای مختلف، از ابزار مدیریت ریسک مثل حد ضرر یا استاپلاس استفاده کند تا در صورت اشتباه در پیشبینی روند، دچار ضرر و زیان سنگین نشود.
راشدی با اشاره به اینکه سند خانه یا یک محتوای ویدئویی را میتوان انافتی کرد و در کل برای ثبت مالکیت هر چیزی میتوان از انافتی استفاده کرد، گفت: «وبسایت اُپن سی یکی از مارکتپلیسهایی است که میتوان در آن انافتی خرید یا فروخت.»
او درباره آپدیت جدید اتریوم گفت: «با تغییر فرآیند تأیید تراکنشهای اتریوم از PoW به PoS در آینده سرعت تراکنشها افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد و این موضوع دست توسعهدهندگان اتریوم را بازتر میکند و حتی شاید روزی شاهد تشکیل شبکه اجتماعی بر بستر اتریوم باشیم.»
کاوه مشتاق، مدرس و فعال حوزه ارزهای دیجیتال نیز در دومین دورهمی بلاکدیز درباره صندوقهای سرمایهگذاری و انواع آن صحبت کرد. او درباره صندوقهای رمزارزی گفت: «این صندوقها کمک میکنند تا افراد مبتدی با استفاده از فرصت صندوقها بتوانند با خیال راحتتری در بازار رمزارزها سرمایهگذاری کنند و از یک سبد منتخب که توسط یک تیم خبره مدیریت میشود استفاده کنند.»
مهدی نوری، پژوهشگر و مدرس دانشگاه تهران، ضمن بررسی چالشها و معایب و مزایای احتمالی CBDCها یا ارز دیجیتال بانک مرکزی گفت: «رمزریال برخلاف برخی مخالفان که آن را متضاد با آرمانهای آزادی دنیای غیرمتمرکز و حریم خصوصی میدانند، لزوماً به ضرر اقتصاد توکنمحور نخواهد بود و میتواند به عنوان دوران گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد غیرمتمرکز نقش مثبتی بر عهده داشته باشد. به گفته نوری، گسترش سریع رمزارزها و پیشنهاد نهادهای بینالمللی از جمله IMF به بانکهای مرکزی، کشورهای مختلف را به فکر ایجاد رمزارز ملی انداخته است و تا کنون بیش از ۸۰درصد بانکهای مرکزی کشورها در مسیر تعریف پروژه رمزارز ملی گام برداشتهاند. در این مسیر کشورهای چین، سوئد، باهاماس، کانادا، ونزوئلا، عربستان سعودی، امارات، کره جنوبی، هند و تایلند جزو کشورهای پیشرو هستند. هرچند، به گفته نوری رمزارز ملی با توجه به برخی چالشهای اقتصاد ایران، موانعی را در پیش رو دارد. رشد بالای نقدینگی در کشور، عدم انضباط مالی و کسری بودجه، ناترازی بانکها، عدم شفافیت در اقتصاد، مشکلات تأمین مالی جمعی و تحریمهای اقتصادی از جمله این چالشها هستند.»
نوری معتقد است رمزارز ملی میتواند فوایدی برای سیاستهای پولی بانک مرکزی داشته باشد. بهبود عملکرد سیاست پولی، جلوگیری از خلق نقدینگی بیرویه توسط بانکها و امکان ایجاد پول محلی برای استانها از جمله فواید رمزارز ملی برای بانک مرکزی هستند. به گفته او رمزارز ملی میتواند باعث افزایش پایداری و امنیت نظام پرداخت کشور و تسهیل پرداختهای خرد شود و تأثیرات مثبتی در جهت توسعه مالی و شبکه پرداخت کشور داشته باشد.
به اعتقاد نوری، توسعه اقتصاد پلتفرمی، تسریع در گسترش فینتک و ایجاد بستری برای تأمین مالی جمعی از دیگر مزایای رمزارز ملی برای اقتصاد کشور خواهد بود؛ اما در ایران، پروژه رمزریال با چالشهای بزرگی روبرو است.
نوری میگوید تمرکز صرف بر ابعاد فنی و توجه نداشتن به ابعاد غیر فنی، اقتصادی، بانکی، حقوقی و … از بزرگترین انتقادات به پروژه رمزریال است. منتشر نکردن جزئیات و اسناد مرتبط با پروژه رمزریال و استفاده نکردن از ظرفیت نخبگان، بخش خصوصی و رویکرد رسانهای نادرست باعث شده پروژه رمزریال بانک مرکزی ایران در هالهای از ابهام باقی بماند. این پژوهشگر حوزه اقتصاد بلاکچین معتقد است عدم هماهنگی با سایر راهکارهای بانک مرکزی در حوزه پرداخت، عدم امکان ممنوعیت و محدودیت جغرافیایی در پول دیجیتال بانک مرکزی، ابهام در زیرساخت فنی پول دیجیتال بانک مرکزی و اصرار بیش از حد بر رمزینه بودن عنوان پول دیجیتال از دیگر موارد قابل توجه در مورد پروژه رمزریال ملی است.
منبع:راه پرداخت