آرش غفوری مدیر مارکتینگ آبان تتر | تعلل در قانون‌گذاری یعنی فرصت‌سوزی

 گفتگوی اختصاصی آی‌چیزها با آرش غفوری مدیر مارکینگ آبان تتر در مورد وضعیت این صرافی و چالش‌های بازار کریپتو در ایران

بازار کریپتو یا رمز ارز در ایران تا کنون شاهد بازیگران زیادی بوده است که هر یک به نوعی توانسته‌اند نظر کاربران را جلب کنند. رشد روز افزون پلتفرم‌های مبادلاتی ارز دیجیتال نشان از افزایش تقاضا و تمایل کاربران برای ورود به بازارهای مالی رمز ارزی دارد. آبان‌تتر هم یکی از پلتفرم‌هایی است که توانسته نظر کاربران زیادی را جلب کند.در گفتگو با آرش غفوری مدیر مارکتینگ آبان تتر  در غرفه‌ی این صرافی در نمایشگاه متاراد آینده این بازار و چالش‌‌های بازیگران و کسب‌و‌کارهای بازار ارز دیجیتال در ایران را مورد بررسی قرار دادیم.

لطفا خودتان را معرفی کنید و از آبان تتر برایمان بگویید.

من آرش غفوری هستم مدیر مارکتینگ و روابط عمومی آبان تتر اگر بخواهم آبان تتر را به صورت کلی معرفی کنم باید بگویم آبان تتر یک پلتفرم مبادلاتی ارزهای دیجیتال  است که حدود چهار سال از فعالیت خود را شروع کرده است و در این مدت توانسته کاربران زیادی را جذب کنیم.

 خبرهای خوبی از آبان تتر شنیده می شود؛ در مورد آمار و ارقام و سهم بازار چه چیزی می‌توانید به ما بگویید؟

چیزی که به صورت کلی می توانم بگویم ( اجازه بدهید در مورد سهم بازار فعلاً چیزی نگویم )  در حال حاضر ما بیش از ۶۰۰ هزار نفر کاربر داریم که ۳۰۰ هزار نفر از آنها به صورت کاملا فعال  به صورت هفتگی و روزانه  در حال ترید ارزهای دیجیتال در پلتفرم آبان‌تتر هستند.

بقیه کاربران هم هم به تناسب وضعیت بازار فعالیت خود را انجام میدهد  و معمولاً با تلاطم و بالا و پایین بازار اقدام به ترید می‌کنند. این روزها که بازار نزولی است اشتیاق کمتری در بین کاربران وجود دارد؛ اما با این وجود ۳۰۰.۰۰۰ کاربر فعال  در همین بازار نزولی فعالند. اما در مجموع همانطور که گفتم بیش از ۶۰۰ هزار نفر کاربر داریم.

 تعداد اعضای تیم آبان تتر از زمان شروع چند نفر بوده و حالا به چند نفر رسیده است؟

تیم آبان تتر در حال حاضر حدود ۱۲۰ نفر است و در ابتدا با یک هسته چهار نفر شروع شده است. از زمانی که برنامه توسعه بلاکچین در آبان تتر شروع شد تیم توسعه بلاکچین اولین گروهی بود که که به آبانتتر اضافه شد تیم توسعه بلاک چین ما هم در ابتدا سه چهار نفر بودند اما در حال حاضر حدود ۱۲ نفر فقط در بخش فنی بلاک چین توسعه زیرساخت آبانتتر را پیش می برند

از مجموع ۱۲۰ نفر تیم آبانتتر حدود ۵۰ درصد در بخش فنی فعالیت دارند  و بقیه برای تیم در بخش پشتیبانی و اداری مشغول به فعالیت هستند

مزیت آبان‌تتر نسبت به سایر پلتفرم‌های مشابه چیست؟

 می‌توانم بگویم مهمترین مزیت رقابتی ما پشتیبانی ۲۴ ساعته است ۲۴ ساعته به معنای واقعی کلمه یعنی در هر ساعت از شبانه روز مشتریان می توانند مشکلات خود را با بخش پشتیبانی مطرح کنندهمین موضوع اتفاقات باعث رشد تعداد مشتریان ما شده است مشتریان ما در هر ساعت از شبانه روز اگر با بخش پشتیبانی تماس بگیرند کمتر از یک دقیقه پاسخ دریافت خواهند کرد

این پشتیبانی به صورت زنده انجام میشود یا توسط ربات‌های پاسخگو؟

خیر کاملاً به صورت زنده همکاران ما در بخش پشتیبانی به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی مشتریان ما خواهند بود

 فرمودید که تیمی توسعه بلاک چین در آبانتتر مشغول فعالیت است. آیا روی پروژه خاصی کار می کنیم یا بیشتر زیرساخت است؟

تیم توسعه بلاکچین ما بیشتر روی بحث زیرساخت تمرکز دارد اما دوستان ما در بخش تحقیق و توسعه روی پروژه‌هایی در حوزه Nft و متاورس مشغول پژوهش هستند. زمان دقیقی از لانچ این پروژه ها نمی توانم بگویم ولی تمرکز اصلی ماه روی پروژه های فعلی توسعه شبکه است.

یکی دیگر از برتری های آبانتتر این است که با شبکه های زیادی کار میکند  به خاطر همین کاربران ما برای  واریز یا برداشت می توانند شبکه های متنوعی را انتخاب کنند و کارمزد کمتری پرداخت کنند. اضافه کردن این شبکه ها هم چالش های خودش را دارد.

مزیت شاخص و کلیدی آبان تتر نسبت به سایر رقبا چیست؟

ما درباره رقبای مان کلاس صحبت نمی کنیم  اما اگر بخواهم به مزیت شاخص و کلیدی  آبانتتر اشاره کنم باز هم باید به پشتیبانی قوی و پاسخگویی آبانتتر برگردم.

علاوه‌بر پشتیبانی آنلاین، پشتیبانی حضوری هم نکته دیگری است که باعث می شود کاربران ما اعتماد بیشتری به ما کنند دفتر فیزیکی آبانتتر که آدرس آن در وب سایت درج شده آمادگی این را دارد تا در صورت لزوم  پذیرایی کاربران‌مان باشد.
نکته بعدی لیست کردن  ارزهای موجود در آبانتتر است انتخاب این ارزها با دقت و وسواس زیادی انجام می شود برای افزودن هر ارز از روی آن پروژه پژوهش زیادی انجام میشود و شاخص های مختلفی از جمله اعتبار پروژه،  اینکه اسکم باشد و پتانسیل رشد آنها در نظر گرفته می شود.

همچنین سعی می کنیم ارزهایی که دارای این پتانسیل هستند را زود شناسایی کنیم بازار مان اضافه کنیم به خاطر همین بسیاری از کاربران ما توانستند از رشد این ارزها سود ببرند .

به طور مثال ارز شیبا یکی از همین ارزها بود که ما خیلی زود آن را لیست کردیم.  زمانی که فهمیدیم پروژه شیبا ریسک اسکم بودن را ندارد و پتانسیل خوبی برای بازدهی و سود دارد،خیلی زود نسبت به سایرین آن را لیست کردیم. نکته دیگر این است که خرید و فروش در پلتفرم ما خیلی سریع میشود آن هم به لطف کاربران زیادمان است.

 

چه آینده‌ای را برای آبان تتر به عنوان مدیر مارکتینگ می‌بینید؟ اگر بخواهید خبر خوشی به کاربران خود بدهید آن خبر چیست؟

خبر خوش این است که بالاخره اپلیکیشن اندروید ما در دسترس قرار گرفت؛ ما خیلی دیر این کار را کردیم. این اپلیکیشن هم اکنون از طریق وب سایت آبان تتر در دسترس قرار دارد و کاربران ما می‌توانند آن را دانلود کنند.

درباره آینده آبان‌تتر اگر بخواهم به صورت کلی صحبت کنم   این است که اولین ما به آینده این صنعت امیدواریم.  قبل از اینکه شروع به فعالیت کنیم خیلی زود وارد این بازار شده بالا و پایین این بازار را دیده ایم.

روزهایی که بازار نزولی است همه شک می کنند آیا این بازار آینده روشنی دارد یا نه. اما ما مطمئن هستیم چه روزهای خوبی پیش رو است  آن هم به خاطر تجربه است که از همین بازار کسب کرده ایم.

این روزها هم که بازارهای کریپتو نزولی هستند طبیعی است است کل اقتصاد جهان در حالت انقباض است کسانی که در حوزه اقتصاد فعالیت می کنند می دانند تمام بازارهای جهانی همین حال و روز را دارد.

تورم در جهان زیاد شده  و در بازارهای نزولی معمولاً سرمایه گذاران سرمایه خود را از بازارهای پر ریسک خارج می کند  و به بازارهای کم ریسک تر منتقل میکند.

این پیش بینی شخصی من است نه پیش بینی آبان تتر؛ من میگویم سال ۲۰۲۳ سال بسیار خوبی برای کریپتو است.

 

 مشکلات و چالش‌هایی که کسب و کارهایی شبیه شما در حوزه رگولاتوری و تحریم دارند چیست؟

در مورد تحریم واقعاً نظری ندارم به نظر من کریپتو آمده است تا مفهوم  تحریم را از بین ببرد.

آمده است که یک اقتصاد غیر متمرکز ایجاد کند. هرکسی در هر جای دنیا بتواند بیت کوین استخراج کند آن را بفروشد و یا بخرد.

به نظر من تلاش‌هایی که در دنیا برای تحریم  کشورها می‌شود در نهایت به جایی نمی‌رسد.  این به لطف تکنولوژی بلاکچین اقتصاد کریپتو است.  اما چیزی که به ما می‌تواند بسیار کمک کند رگولاتوری و قانونگذاری است.

ما در  کریپتو خلا قانونی داریم.  این باعث می‌شود کاربران اعتماد لازم را به این بازار کسب نکنند. از قانونمند شدن این فضا استقبال می‌کنیم با همه نهادهای ناظر و رسمی  تعامل داریم.

اگر خلأهای قانونی حل شود  می‌توانیم روی مارکتینگ و بازاریابی‌مان با قدرت بیشتری کار کنیم. می‌توانیم اعتماد بیشتری جلب کنیم،  و مهمتر از همه اینکه بتوانیم در بازارهای منطقه فعالیت کنیم. خلا قانونی باعث می‌شود  کاربران ترجیح می‌دهند با پلتفرم‌های خارجی کار کند.

 

در مورد چالش‌های رگولاتوری این فضا صحبت‌های زیادی انجام شده ما در آی‌چیزها تلاش کرده‌ایم این موضوع را بازتاب دهیم و به صورت جدی دنبال کنیم.  اما باید یک مطالبه و اراده جمعی از سوی فعالان این فضا شکل بگیرد،  اما معمولاً کسب و کارها به صورت جزیره‌ای به این مسئله نگاه می‌کنند.  به نظر شما مشکل کجاست؟

کار صنفی دقیق و درست انجام نشده است. به نظر من صحبت از رقبا و رقابت در این بازار بی‌معنی است. حدود ۸۰ یا ۹۰ درصد کسانی که می‌توانند در این بازار فعالیت کنند هنوز به بازار ورود نکرده‌اند. این بازار آنقدر بزرگ است صحبت کردن از سهم بازار در آن درست نیست.

به نظر من باید وقتی از سهم بازار صحبت کنیم بازار به نقطه‌ی اشباع رسیده باشد.

اگر صنفی وجود داشته باشد که بتواند مطالبه‌گری رو دقیق‌تر و شفاف‌تر پیگیری بکند بسیار کمک کننده خواهد بود.

باز هم چون خلا قانونی وجود دارد  شکل‌گیری چنین صنفی هم دچار چالش است.  چه کسانی اعضای این صنف باشند؟

چه کسانی اعضای این صنف نباشند؟ خیلی‌ها در این بازار فعالیت می‌کنند که فعالیت آنها گاها  برخلاف رویه‌های قانونی است.

به طور مثال بحث احراز هویت که توسط پلیس فتا اجباری شده است، بسیار خوب است و ما هم تبعیت می‌کنیم.

صورت‌های مالی شفافی داریم چون می‌خواهیم مالیات بدهیم.  باید حداقل قوانینی وجود داشته باشد که همه از آن تبعیت کنند.

به عنوان حرف آخر اگر نکته یا توصیه‌ای دارید بفرمایید

به عنوان توصیه برای کاربران مان پیشنهاد می‌کنم وارد معاملات بسیار پر ریسک نشوند.

کریپتو  از جمله بازارهایی است که مطالعه و تحقیق زیادی نیاز دارد. به حرف دیگران نباید اعتنا کرد و باید حتماً با دانش و آگاهی وارد این بازار شد. توصیه بعد این است که با همه سرمایه خود وارد نشوند.

با آن بخشی از سرمایه وارد شوند  که بتواند بالا و پایین بازار را تحمل کنند.

یک نگرانی مهم داریم، آن هم این است که اگر رگولاتوری بیشتر از این طول بکشد،  کشورهای حاشیه خلیج فارس، گوی سبقت را ازما می‌ربایند.

شما که اخبار را پیگیری می‌کنیم حتماً می‌دانید امارات و قطر در این حوزه بسیار فعال عمل کرده‌اند.  قطر در هفته گذشته صرافی رسمی و قانونی خود را رونمایی کرد. چشم انداز و هدف آنها بازار خاورمیانه است.

ایران که دارای خلق قانونی است،  پلتفرم‌های بزرگی مانند بایننس هم که کاربران ایرانی را تحریم کردند،  حالا پلتفرم‌های این کشورها می‌توانند،  با پر کردن این خلاف ها تهدید جدی برای کسب و کارهای داخلی باشند.

کسب و کارهایی که از محل درآمد شان شغل ایجاد می کنند،  مالیات می‌دهند  چند و از خروج ارز جلوگیری میکنند. این می تواند بدترین اتفاق ممکن باشد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.