اشتباهات تازه‌کارها در دنیای رمزارزها

برای اغوا نشدن و البته بیچاره نشدن در هیجانات کریپتوکارنسی چه باید کنیم؟

عباس عینعلی، تحریریه آی‌چیزها| ترید یا معاملات ارزهای دیجیتال مانند هر کسب‌وکاری نیازمند مهارت است، همانگونه که صرفا با دانستن عملکرد گاز و کلاچ و دنده بتوان یک کامیون را هدایت کرد ورود به این بازار هم الزامات خاصی دارد. اما متاسفانه اخیرا و با جذاب شدن بازار بیتکوین و دیگر ارزهای دیجیتال، به افراد زیادی برمی‌خوریم که با نداشتن اطلاعات کافی از بازار، نداشتن استراتژی، عدم مطالعه، ضعف در مهارت‌های فردی و … به راحتی آب‌خوردن سرمایه شان را به باد داده‌اند.

داشتن برنامه برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال مهمترین گام است. خیلی‌ها به خاطر اخبار و رشدهای عجیب‌و‌غریب ارزهای دیجیتال، حس جاماندن از قافله را دارند و می‌خواهند هر چه سریعتر به سودهایی که انتظارش را دارند برسند. همین‌جا لبه دره سرمایه این افراد است. شما در چنین وضعیتی مجبور هستید بر اساس هیجانات تصمیم بگیرید یا از دیگران بخواهید که به شما بگویند چکار کنید.

در اولین قدم شما باید با جستجو و مطالعه، با مفاهیم ابتدایی آشنا شوید. منابع زیادی به زبان فارسی و انگلیسی موجود است که بسیار ارزشمند و کاربردی ست. سپس برای مدتی روند بازار را زیر نظر داشته باشید و همزمان شروع کنید به یادگیری مهارت‌های مورد نیاز؛ مثل تکنیک‌های تحلیل تکنیکال. بسیاری از صرافی‌ها امکان معاملات آزمایشی را به کاربران تازه‌کار می‌دهند. این یک سرویس بسیار مطلوب است. شما بدون اینکه سرمایه‌تان را درگیر بازار کنید با بازار همراه می‌شوید و معاملات تمرینی خود را انجام ‌می‌دهید.

چیزی که در این شکل مهارت‌آموزی یاد می‌گیرید بسیار فراتر از تحلیل‌های تکنیکال یا مهارت‌های شناخت بازار است. صحبت از شناخت خودتان از خودتان است که در برابر هیجانات بازار چگونه رفتار می‌کنید. میزان آستانه تحمل ریسک خود را محک می‌زنید و یاد می‌گیرید صبور باشید و بر ترس‌های ناشی از حس از دست دادن و جاماندن که آن‌را فومو هم می‌گویند‌غلبه کنید.

با همین روش ساده سرمایه خود یا دیگران را به خطر نخواهید انداخت و با خاطری آسوده هم به زندگی روزمره تان می‌رسید و هم از بازار سود می‌برید. باید بدانید سرمایه‌گذاری در هر بازاری مانند کاشت دانه‌ای در خاک است. اگر در شرایط درست بذر را بکارید جوانه می‌دهد و به ثمر می‌نشیند؛ اما اگر مدام خاک را کنار بزنید تا بفهمید جوانه زده یا نه؟ بذر را از بین خواهید برد. منظورم را احتمالا فهمیدید.

مدام قیمت‌ها را چک نکنید. تمام روز را روبروی مانتیور ننشینید و به آن خیره نشوید. اینکار واقعا برای سلامتی شما مضر است و هر چه قدر هم سودی نصیبتان شود ارزش ازدست‌دادن یا به خطر انداختن سلامتی‌تان را ندارد.

همچنین باید بدانید حتی در بدترین شرایط که سرمایه‌تان هم نابود شود باز هم می‌توانید شروع کنید. البته به شرط درس گرفتن از خطاها. ضررهایتان را اینگونه برای خودتان معنا کنید که انگار شهریه یک دوره آموزشی را داده‌اید. با این دیدگاه هرگز ضرری در کار نیست.

عدم مطالعه، نداشتن مهارت لازم، ترس، طمع، عجله، پایبند نبودن به استراتژی، راه‌تان برای از بین بردن سرمایه‌تان را بسیار هموار می‌کند. وارن باف می‌گوید هرشب قبل از رفتن به رختخواب کمی پول دربیاورید؛ آموختن کمی مهارت و تجربه‌های جدید را هم به این فرمول اضافه کنید.

1 نظر
  1. حسن غياثي می گوید

    بسیار عالی.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.