دینگ تاک، اپلیکیشنی که کرونا اسم آن را بر سر زبانها انداخت
کرونا بازار اپلیکیشنهای ارتباطی را داغ کرده است
درپی شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان بسیاری از کسب و کارها، ادارهها و حتی مراکز آموزشی تعطیل شدهاند تا مسئولان و دولتها بتوانند، این مهمان ناخوانده را از مرزهای خود بیرون کنند.
در این زمینه بازار برخی کسبوکارها و همچنین فعالیتها داغ شد و مردم برای برطرف کردن نیازهای خود چه در قالب ارتباطات یا آموزش و چه برای تامین مایحتاج روزانه دست به دامان صفر و یکهای مجازی شدند.
یکی از این موارد موضوع آموزش از راه دور برای دانشآموزان است، موضوعی که نه تنها راهکاری مناسب برای جلوگیری از شیوع بیماری در میان مردم است بلکه میتواند یک فرهنگسازی برای دانشآموزان باشد که پایه اصلی آنها استفاده از اپلیکیشنها و نرمافزارهای مخصوص است.
از این رو دولت چین در شهر وهان به عنوان منشاء شیوع این ویروس خطرناک تصمیمگرفته با استفاده از اپلیکیشنی به نام دینگ تاک (Dingtalk) برای دانشآموزان کلاس آنلاین برگزار کند. این اپلیکیشن که شاید تاکنون در میان کاربران شبکههای اجتماعی زیاد شناختهشده نبود و کمتر مورد استفاده قرار میگرفت، اکنون بهواسطه تصمیم دولت چین یکباره رکورد 7 میلیون دانلود و نصب را به خود اختصاص داده است.
این اپلیکیشن یا همان نرمافزار خودمانی، در واقع یکی دیگر از شاخههای سرمایهگذاری شرکت بزرگ علیبابا در سرزمین اژدها است که اینبار مورد توجه بسیاری از جمله دانشآموزان قرار گرفته است. البته ناگفته نماند از آنجا که تولیدکننده اصلی این اپلیکیشن شرکت علیبابا بوده بسیاری از زیرشاخههای شرکت مثل علیبابا گروپ، علیپی، لازادا و علیکلود نیز اکنون از دینگ تاک استفاده میکنند.
البته مطرح شدن نام دینگ تاک در میان کاربران و دانشآموزان چینی عاملی شد تا سایر کاربران در اقصی نقاط جهان با این اپلیکیشن بیشتر آشنا شوند، اما این آشنایی زیاد پایدار نبود چون بخشی از کاربران درمورد نحوه ارائه خدمات این اپلیکیشن ابراز نارضایتی کرده و از آن صرفنظرکردند.
|
مشکل از کجا شروع شد؟
حال این سوال مطرح است که چرا دولت چین از اپلیکیشنی استفاده میکند که قبلتر موردتوجه نبوده است. در ادامه به چرایی این موضوع میپردازیم. همانطور که قبلا اشاره شد دینگ تاک در واقع یک اپلیکیشن اداری است و توسط یکی از زیرمجموعههای علیبابا طراحی شده است که اکنون هم در میان کارمندان بسیار کارآمد است.
مطرح شدن نام این اپلیکیشن در رسانهها و قصد دولت چین برای استفاده از آن جهت آموزش عاملی شد، که نام دینگ تاک یکبار سرزبانها افتاده و در میان صفر و یکهای مجازی میلیونها بار جستوجو شود تاجایی که یک روز نزدیک به 3 میلیون دانلود را بهنام خود ثبت کرد.
این استقبال یکباره برای استفاده از اپلیکیشن اگرچه عاملی در کند شدن خدمات شد اما نکته اصلی اینجا بود که بسیاری از کاربران عادی که صرفا علاقه به استفاده از شبکههای اجتماعی دارند نیز تصمیم به استفاده از دینگتاک گرفته و به صف کاربرانش پیوستند.
این تقاضای بالای استفاده و همچنین ناآشنایی تازهواردها از خدمات و امکانات اپلیکیشن بلای جانشان شد و مشکلاتی را به آنها تحمیل کرد تاجایی که در بخش ارائه نظرات بسیاری از کاربران نسبت به خدمات دینگ تاک موضع منفی گرفته و به دیگران هم توصیه کردند از خیر استفاده از آن بگذرند.
درحالی که اصولا دینگ تاک جایگزینی برای اپلیکیشنهایی مثل تلگرام یا واتسآپ نیست و بیشتر قرار است در محیطهای اداری بهکار گرفته شود.
تجارب موفق در کدام بخشها بوده است؟
هنگامی که به سوابق و تجارب کاربران تجاری این اپلیکیشن مراجعه میکنیم میبینیم بیشتر افرادی که از خدمات دینگ تاک رضایت دارند، صاحبان کسب و کارهای مجازی کوچک و بزرگ در دنیای دیجیتالی امروز هستند.
به عنوان مثال، استارتاپهای مختلف، شرکتهای ارائه دهنده خدمات، فروشگاههای مجازی، آموزشگاههای مجازی و مواردی از این دست مشتریان اصلی این دینگ تاک هستند. بنابراین در این اپلیکیشن خبری از ارسال جوک، تصاویر یا متون عامیانه نیست و هرچه هست مربوط به کسب وکار و فعالیتهای تخصصی میشود.
امتیازات دینگتاک چیست؟
همانطور که قبلا نیز اشاره شد اکنون به واسطه سیاستگذاری دولت چین برای آموزش از راه دور دانشآموزان نام این اپلیکیشن سرزبانها افتاده است، اما نباید فراموش کنیم که دینگتاک اصولا نرمافزاری اداری است که میتواند امکانات قابل توجهی در اختیار سازمانها و شرکتها قرار دهد.
دسترسی ساده به اطلاعات پرسنل، پیدا کردن همکاران در محدودههایی مشخص، ارتباط بسیار ساده و بطور کلی کاربری ساده، این نرمافزار را در میان کارمندان شرکتهای بینالمللی بسیار محبوب کرده است.
نکته قابل توجه اینکه برای ارتباط با همکاران و دوستان خودتان اصولا نیازی به ثبت شماره تلفن آنها ندارید چون دینگ تاک میتواند بااستفاده از سیستمهای موقعیتیاب گوشیهای هوشمند دقیقا آنها را برای شماپیدا کرده و ارتباط لازم را برقرار کند.
از سوی دیگر دینگ تاک برای بخش اداری نیز کارآمد است و مدیران میتوانند به سادگی از آن برای مدیریت پرسنل استفاده کنند. کسانی که این اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب کرده باشند اصولا نیازی به ثبت تردد خود در سیستمهای حضورغیاب سنتی ندارند و بخش اداری میتواند دقیقا حضورشان را در محیط کار یا محل ماموریت تایید کند.
به کمک دینگ تاک مدیران نیز برای برگزاری جلسات و رصد پرسنل در محیط کارشان امکان استفاده از قابلیتهایی را دارند که قبلا برای دریافت این اطلاعات وابسته به اطلاعات بخش اداری یا منشی خود بودهاند، درحالی که اکنون تنها با یک کلیک میتوانند آنچه را لازم دارند در اختیار گیرند.
یک نمونه موفق آموزشی
آکادمی Talento که در سال 2009 تأسیس شد، یک سازمان جامع آموزش کودک در مالزی است که 5 مهد کودک مستقر و 2 مرکز مراقبت از کودک در سراسر کوالالامپور و کلانگ، سلانگور را پوشش میدهد.
این آکادمی به عنوان یکی از پیشگامان صنعت آموزش کودکان، به صورت آموزش از راه دوره و ویدئو کنفرانس است که نه تنها کودکان بلکه مربیان بسیاری را در این کشور با استفاده از همین شیوه آموزش داده و مهارت تخصص به آنها را آموخته است.
ارتباطات چند مکان آسانتر و کارآمد است
به عقیده بنیانگذاران این شرکت، قبل از استفاده از این نرمافزار یا اپلیکیشن برای هماهنگی و مدیریت جلسات و آموزش در زیرمجموعهها، پرسنل زمان زیادی را در مسیر یا ترافیک بودند درحالی که اکنون بجای نشستن داخل خودرو و از دست دادن وقت گرانبهای خود میتوانند مستقیم به مدیریت کلاس یا جلسه پرداخته و نکات علمی را بیاموزند یا آموزش دهند.
نکته قابل توجه برای این موسسه آموزش میزان صرفهجویی هزینههای حمل و نقل، سوخت و همچنین اضافه کاری است که بعضا تا 50 درصد کاهش یافته و زمینه قابل توجهی برای توسعه شرکت با استفاده از این صرفهجویی ایجاد کرده است.
محاسبه حضور و غیاب دیگر مشکلی نیست
تیم مدیریت منابع انسانی شرکت درباره امتیازات دینگ تاک میگوید:«قبلاً برای ثبت حضور و غیاب پرسنل و شاگردان به کارت پانچها اعتمادداشتیم اما اکنون هیچ نیازی به این موارد نیست و تلفن همراه این افراد خودبهخود همه کارها را انجام میدهد.»
به گفته این تیم مدیریت اکنون با یک کلیک تمام شرایط را میتوان رصد کرد و میزان اضافه کاری یا کلاسهای جبرانی مورد نیاز دانشاموزآن را محاسبه کرد.
این درحالی است که نکته اصلی از نگاه تیم مدیریت موسسه یاد شده امکان اشتراکگذاری دستاوردها، راهکارها و مطرح کردن مشکلات جهت دریافت مشاوره با سایر همکاران داخل یا خارج از کشور است.
به گفته یکی از مدیران ارشد موسسه یاد شده بهترین امتیاز دینگ تاک همین نکته است که میتوان تجارب موسسات دیگر در سراسر جهان را در اختیار داشته باشیم و در مواقع مورد نیاز از نظرات و پیشنهادهای آنها نیز استفاده کنیم.
مطالب مرتبط:
کرونا فاتحهخوانی را آنلاین کرد کلاس درس با پخش زنده آپارات سایه سیاه کرونا بر سر استارتاپهای خدمات منزل خدمات جدید سامانه تهران من برای مقابله با کرونا کرونا و استارتاپهایی برای ارتباط تصویری با پزشکان خداحافظی 182نفر از علیبابا